Pagina 1 din 1

Somnul la testoase

MesajScris: 04 Apr 2009, 01:32
de vladraq
Buna, eu am 2 testoase cuminti, vioaie, mananca,dar eu stau la camin (sunt student) si nu prea am un program strict uneori ma culc tarziu alteori mai devreme.Odata cu mine se culca si testoasii,ma gandesc daca uneori dorm prea putin pe noapte :?: sau ei se odihnesc si ziua cand lenevesc pe bustean, ar trebui sa inchid becul sa poata dormi mai devreme? Becul de deasupra insulei il inchid devreme dar in camera uneori sta aprin si pana la 2 noaptea :(
Va multumesc anticipat,astept raspunsuri.

MesajScris: 04 Apr 2009, 07:11
de alin
pai becul ar trebui sa stea deschis doar 8 ore pe zi :wink:

MesajScris: 04 Apr 2009, 10:22
de Kirill
nu trebuie sa iti faci probleme, la mine dorm si cu becul apris atat la insula cat si in camera, daca le este somn dorm...chiar zilele astea am vazut cum plutesc pe la suprafata cu ochii inchisi :lol:

Re: Somnul la testoase

MesajScris: 25 Ian 2017, 08:55
de kira
Buna, am cautat pe internet, dar din pacate nu am gasit nimic din ce sa ma ajute... Am 2 testoase mici, de Florida cu tamplele galbene si una de Mississippi care sunt prea active ..in sensul ca nu dorm deloc. Am stat cu ochii pe ele 24 din 24 si chiar nu dorm, inoata incontinuu. In trecut am mai avut testoase si stiu ca dorm, dar astea deloc ...si incep sa imi fac griji si nu stiu pe cine sa intreb, asa ca m-ati ajuta mult cu un raspuns ... :cry:

Re: Somnul la testoase

MesajScris: 25 Ian 2017, 19:32
de Sheppard
100% dorm cand nu esti prin zona. Mai ales noaptea, cand sunt stinse luminile.

Iar cu innotatul non-stop, poate sunt un pic prea agitate si nu e chiar corespunzator mediul. Daca pui niste poze cu toata instalatia putem da sfaturi mai tintite.

Incepe cu asta si verifica daca exista tot ce trebuie: viewtopic.php?f=12&t=3680&hilit=afis

Re: Somnul la testoase

MesajScris: 02 Feb 2017, 03:43
de kira
Da, am ce trebuie mai putin filtru de apa, dar apa o schimb des nu cred ca asta ar putea fi o problema... Nici la testoasele din trecut nu aveam si tot le vedeam cand dormeau, dar pe astea si noaptea le verific si tot treze sunt .. :cry:

Re: Somnul la testoase

MesajScris: 02 Feb 2017, 15:33
de Sheppard
Schimbarea des a apei duce la probleme grave de sanatate pentru testoase, mai ales cheaguri de sange pe plastron care pot duce la decesul testoasei. Asta pentru ca apa noastra e plina de clor, elemente grele si tot felul de alte porcarii depuse de-a lungul anilor pe tevi. De aceea e nevoie de filtru.

Fara filtru nu vei putea obtine niciodata un echilibru in micul habitat, nu vei putea tine plante acvatice cu succes si nici alte animale mai sensibile precum crustacee, melci etc.

Despre filtrare: viewtopic.php?f=4&t=9