Ocu a ramas fara o gheara :(

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Ocu a ramas fara o gheara :(

de Monoceros » 05 Ian 2007, 14:14

Ocu, una din testoasele mele (femela 4 ani), a ramas fara o gheara de la membrul anterior drept... de ce si in ce circumstante, habar nu am... eu am observat numai cand am gasit in filtru o gheara si le-am verificat. Acum i-a mai ramas doar o parte foarte mica de forma unei gheare, insa este "partea interna" daca pot sa ii spun astfel.
Imagine
Ea este in continuare activa si foarte vioaie, isi foloseste labuta la care are lipsa ghiara si chiar nu pare sa sufere, insa ma intreb daca este nevoie de vreo interventie atata timp cat mediul in care traieste este relativ curat, adica apa este limpede "cristal" si este inodora, mentionez ca este filtrata si biologic.
Voi ce ziceti?

PS: cred ca si-a bagat gheara "unde nu-i fierb oalele"... adica in grilajul de protectie de la pompa de apa. :rahat :uaaa ...pare zmulsa ;_
Ultima oară modificat de Monoceros pe 05 Ian 2007, 21:00, modificat de 3 ori în total.
Testos Admin
Testos Admin

de diego » 05 Ian 2007, 18:07

hm, curios, poate ca si-a rupt-o sau poate ca s-a lovit in ceva, nu stiu... :roll:
normal ar fi sa-i creasca alta la loc
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Florin » 06 Ian 2007, 10:26

Stai linistit ca o sa-i creasca la loc.Oricum, ai putea sa o duci la veterinar, in caz ca se va infecta.Broscuta mea si-a smuls o gheara de vreo 5 ori si nu a patit nimic.Pur si simplu, musca din ea cand ii ramane agatata o bucata de carne.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de toto_alex2rap4ever » 29 Ian 2007, 14:43

cu cat e mai mica cu atat ii creste mai repede.....si carapacea si unghiile se refac.....bine e sa ai in acvariu broscuta d calciu sau scoici pt calciu.....le ajuta la regenerare..... si a mea a patit lafel..si-a pierdut o ungie incercand sa rupa o bucatica d cane...si intr-o luna i-a crescut
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 03 Mar 2007, 22:01

Iata ca i-a crescut din-ou gheara, dupa aproximativ doua luni de zile:
Imagine
Testos Admin
Testos Admin