Broscuta mai mult terestra

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Broscuta mai mult terestra

de alina_georgiana » 04 Noi 2008, 15:56

Buna,
Am descoperit acest site recent si tare mult m-as fi bucurat daca ar fi existat si acum 11 ani,aceasta este varsta broscutiei mele.
M-am uitat pe discutiile de pe forum si am vazut ca majoritatea timpului broscuta trebuie sa stea in apa.A fost primul meu animalut si pentru ca-mi era foarte drag de el si pt ca aveam senzatia ca se plictiseste singur in acvariu ,l-am tinut mai mult pe uscat.Asa s-a obisnuit si asa ii place,se plimba dupa noi prin casa sa-l luam in brate, e foarte sociabil si putin cam grasun(nu mai poate intra in carapace de tot). Este foarte dinamic si nu da semne ca ar fi bolnav,insa carapacea mi se pare ca arata rau.A,nu a mai hibernat de 5 ani!Ce doresc eu ,trebuia sa ajung si aici :D , e sa-mi spuneti daca e gresit ca sta doar 2-3 ore in apa si restul timpului pe uscat desi ,repet,asa ii place,daca il pun in apa se agita ,si incearca sa evadeze.tin foarte mult la el si vreau sa fac ce este bine.
Scuze ca am lungit mesajul atat de mult si va rog sa ma ajutati cu un sfat.

de diego » 04 Noi 2008, 16:52

Bine ai venit pe forum!
Foarte interesant subiectul tau. Teoretic testoasele cu tample rosii sunt mai mult de apa, sau hai sa zicem jumi-juma. Faptul ca testoasei tale ii place sa stea mai mult pe uscat se datoreaza faptului ca a fost obisnuita asa de la inceput si ea s-a adaptat acestor conditii de viata. Sfatul meu este sa o lasi sa traiasca la fel ca si pana acum.
Testos Admin
Testos Admin

de Florin » 05 Noi 2008, 15:25

Cat despre hibernare, nu este recomandat ca testoasele din captivitate sa hiberneze pentru ca este riscant.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de alina_georgiana » 05 Noi 2008, 17:54

Eu nu vreau sa hiberneze (tin minte ca atunci cand era foarte micut si a intrat in hibernare m-am speriat,am crezut ca e bolnav si am facut tot posibilul sa nu-l las asa )dar m-am gandit ca asa este normal.Problema este ca el este foarte activ,nu sta intr-un loc decat noaptea (sau daca sta linistit ziua ,nu-l vad eu ,fiind la munca) asa ca lampa o folosesc doar cand este in apa .Carapacea lui ma ingrjoreaza,eu il ung cu vitamina A, ii pun si calciu in apa,dar stand atat de putin in acvariu nu cred ca e suficient .Refuza cu incapatanare tot ce este de origine vegetala,este exclusiv carnivor.Poate imi puteti spune ce sa fac in aceste conditii ca sa ma asigur ca nu are vreo carenta de vitamine si sa-i "repar" carapacea.Multumesc

de rorazvan » 29 Ian 2009, 15:54

"Evolutia" carapacei depinde si de alimentatie, care trebuie sa fie cat mai variata (din ce stiu eu, cam 75% din hrana trebuie sa fie carnita, restul legume), dar foarte mult ajuta si becurile cu UV. Acestea se recomanda in primul rand pentru o carapace sanatoasa. Testoasa ta, stand prea putin la "lumina", nu beneficiaza de UV. E de ajuns sa te uiti la cele din libertate, sa vezi ce carapace neteda au.

Sper ca ti-am putut fi putin de ajutor si poate incetisor o inveti sa stea mai mult si in apa :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de luc » 21 Feb 2009, 15:57

O intrebare :) daca o tii mai mult pe uscat, asta inseamna ca atunci cand mananca sta tot pe uscat nu? Ale mele mananca doar in apa. Si excrementele le face prin casa pe unde apuca? :) trebuie sa te uiti dupa el sa faci curat?
Testos activ
Testos activ

de robyroby » 21 Feb 2009, 22:35

luc scrie:O intrebare :) daca o tii mai mult pe uscat, asta inseamna ca atunci cand mananca sta tot pe uscat nu? Ale mele mananca doar in apa. Si excrementele le face prin casa pe unde apuca? :) trebuie sa te uiti dupa el sa faci curat?

Raspunsul la faza cu mancatul pe uscat este NU.Testoasele mananca in apa deoarece ele nu au saliva si nu pot inghiti;).Daca gresesc sa intervina cineva.De fecale...nu stiu ce sa zic...Asteapta sfaturile unui user mai "cu experienta":P.
O broscuta mica...si una mai mare :occasion:...:D
Testos activ
Testos activ

de twinkie » 22 Feb 2009, 16:24

alor mele le place la nebunie sa le scot prin casa, exploreaza, se catara, se tin dupa noi prin casa si, da, fac pe unde apuca :lol: apoi daca nu am grija, calca in ce au produs si fac si mai multa mizerie :lol: cat despre mancat pe uscat, definitely not! unele nici nu vor, dar eu am o haplea care ar manca si stand in cap si pe uscat, insa se poate ineca. sau doar sta cu mancarea in gura pana o bagi in apa.
Testos activ
Testos activ

de dis » 23 Feb 2009, 15:44

eu nu stiu cum sa fac sa le obisnuiesc si pe uscat... sunt inca mici ce e drept, dar de fiecare data cand le scot, fug repede si se ascund unde gasesc un loc mai intunecat. :( ce pot sa le fac sa se obisnuiasca cu mine si pe uscat? sa nu se mai sperie asa? astept sfaturile voastre.
Testos juvenil
Testos juvenil

de LAURA » 26 Mar 2009, 15:04

Pentru dis: daca sunt mici, adica 3-4, chiar 5 cm, se sperie de orice si asa fac, nici nu cred ca realizeaza ce se intampla cu ele. Cand mai cresc vor incepe sa se obisnuiasca si cu tine, si cu scosul din acvariu. Eu am un baietel de 2 ani, la inceput asa era si el, acum stie toate zgomotele din casa si nu se mai sperie. Nu prea il scot din apa pt ca se obisnuieste si apoi se agita pana i se da atentie din nou. Eu zic sa nu le scoti mai mult de 20 - 30 minute/zi, cand vor mai creste.
:weee
Testos juvenil
Testos juvenil