Incubare oua

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Buna

de Coddytzza » 01 Sep 2011, 17:52

Felicitari sheppard stiam eu ca o sa iti iasa toti din oua pana in momentul actual a murit vreunul? sper ca nu is foarte frumusei felicitari incaa odata

Cu stima
Coddytzza
Un baietel pe nume Coddytzza :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 01 Sep 2011, 18:29

Nu a murit nici unul, insa in total au fost 26 de oua (deci jumatate au iesit). I-am mutat afara intr-un recipient cu apa mai multa pana prind putina putere si incep sa manance, iar dupa aceea ii mut cu celalte testoase de dimensiuni mai mici in cutia cu aprox. 100l. Important este sa fie acoperit si sa nu poata avea acces nici un pradator la ei, cum ar fi pisicile, sobolanii sau chiar si pasarile (poate o cioara mai flamanda i-ar inhata).

Imagine

Imagine

Imagine
Testos Moderator
Testos Moderator

de testoasa98 » 02 Sep 2011, 08:27

ce mai fac broscutele?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 02 Sep 2011, 13:27

Presupun ca bine. In general stau pe incalzitor la soare; unele am vazut ca mai exploreaza mediul si cauta de mancare. Le-am mai pus si Gammarus azi, dar nu stiu cat de interesant o sa li se para. Au stricat si putinul muschi care l-am plantat la ele, deci e totul in regula :D
Testos Moderator
Testos Moderator

Salut

de Coddytzza » 07 Sep 2011, 19:58

Salut sheppard ce iti mai fac micutzzi sunt vioi se joaca mananca? sper ca da
iti urez bafta
Un baietel pe nume Coddytzza :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 07 Sep 2011, 22:22

Stau la soare si dorm pe platforma toata ziua. De mancat, nu prea mananca. Cativa mai rontaie putin dintr-o bucatica de carne si cam atat. Presupun ca inca nu s-a resorbit la toti sacul vitelin complet si le mai ofera nutrimentii necesari. Eu le las mancarea acolo si cine doreste se serveste.

Primii pui au mancat de abia in primavara pentru prima oara.
Testos Moderator
Testos Moderator

Testoase

de boggybboy » 19 Apr 2012, 22:36

Salut ma puteti ajuta si pe mn in legatura cu 2 broaste ? :D Nu stiu ce specie sunt dar am observat astazi ca vor sa se imperecheze. Daca ma puteti ajuta va las id eliberatoru_93 sau bogdan_thebest52 va rog add urgent

de Sheppard » 19 Apr 2012, 22:57

Da poti posta si pe forum imagini cu ele ca nu te mananca nimeni.
Testos Moderator
Testos Moderator

Testoaseee

de boggybboy » 19 Apr 2012, 23:40

Salut am si eu 2 testoase Emys orbicularis cred care dau semne ca vor sa se imperecheze dar nush daca sau imperechiat am nevoie de ajutor add eliberatoru_93 sau bogdan_thebest52

Testoase

de boggybboy » 19 Apr 2012, 23:42

Salut am si eu 2 testoase Emys orbicularis cred care dau semne ca vor sa se imperecheze dar nush daca sau imperechiat am nevoie de ajutor add eliberatoru_93 sau bogdan_thebest52

Broscutzeeeee

de boggybboy » 19 Apr 2012, 23:42

de Sheppard » 20 Apr 2012, 01:06

Daca sunt Emys orbicularis sa stii ca sunt protejate prin lege pentru ca sunt pe cale de disparitie. Ar fi bine sa iei legatura cu Tibor Sos pentru eliberat. De unde esti, de cat timp le ai si de unde?
Testos Moderator
Testos Moderator

de Dragosvr92 » 28 Mai 2012, 08:16

Am si eu un termomentru dinacela :lol:
Ii pusesem un termomentru facut din acelasi material, si in vreo 2 zile, plasticul sa inmuiat, si se putea rupe foarte usor. Parca lapada si o culoare alba impreuna cu apa..
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 03 Sep 2012, 13:40

Anul acesta am avut la incubator doar 5 oua de Emys si 5 de TSE. Cele de Emys inca nu au eclozat, iar din cele de TSE, 4 s-au dovedit a fi infertile: s-au deformat si au crapat pe parcurs. Unul si-a pastrat forma si l-am uitat in incubator alaturi de celalalte. Acum o saptamana cand am aerisit ouale, am dat peste un pui ce semana cu TSE si iesise din oul de TSE. Problema e ca eu am numai femele de TSE si masculi sunt doar Emys orbicularis.

Deci va prezint primul exemplar dintr-o noua specie hibrida (nu am mai auzit de alte consemnari) cu mama TSE si tata Emys orbicularis. Fenotipic seamana cu TSE (probabil daca parintii erau invers semana mai mult cu Emys), dar e totusi mai albastrui (poate o trasatura de la Emys?). Ramane de vazut cum mai evolueaza fenotipic in cativa ani si in functie de asta ma gandesc si la un nume adecvat speciei: Trachemys scripta orbicularis?

Lasand gluma la o parte, cum spunea si vic, este totusi un exemplu concret de ce nu ar trebui amestecate speciile, mai ales Trachemys si Emys (ambele fac parte din familia Emydidae, ceea ce probabil a facilitat incrucisarea, desi cele doua genuri traiesc pana la urma pe continente diferite). Din fericire nu va ajunge niciodata in natura si va sta frumos la mine; poate in anii urmatori voi avea parte si de alte asemenea exemplare si voi putea studia treaba mai bine. Cine stie ce forme noi s-ar putea obtine intr-un final.

Sunt curios daca se poate reproduce si cat de rezistent este. La o prima impresie, puiul e foarte activ, inoata de minune si face si urat cand il iei in mana, deci e puternic; nici nu se compara cu starea puilor de Emys in primele zile dupa eclozare.

Sa vedem cum evolueaza lucrurile.

Mica ciudatenie (inca mai are dintisorul cu care a spart coaja oului):

Imagine

Imagine

Si caminul temporar pana o scot afara la soare:

Imagine
Testos Moderator
Testos Moderator

de vic » 03 Sep 2012, 17:51

Interesant de vazut daca e, in primul rand, hibrid... femelele pot stoca sperma, si chiar, foarte ciudat, sa sara un an sau doi fara sa depuna, si sa depuna ulterior oua fertile.
Mi-e oarecum neclar motivul pentru care nu ar fertiliza ouale in anii ulteriori acuplarii, fara a sari unul- afara doar de cazul in care conditiile de mediu si vitalitatea suboptima femelei nu impun o amanare... desi amanarea implica si o rata scazuta a fertilizarii.

Poti face comparatia scuturilor, daca ai puisori de Trachemys si Emys sub ochi, simultan. Culoarea nu e un criteriu, dar dimensiunile/proportiile scuturilor/suturilor, da.

Am citit despre hibrizi C. sulcata x G. pardalis (ambele africane), dar si de A. radiata (Madagascar) x C. carbonaria (America de Sud)... si ar mai fi si alte combinatii demente, dar nu am aflat care anume.

Astept noutati!
Testos activ
Testos activ

AnteriorUrmătorul