Modele terarii

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

...

de Coddytzza » 10 Iun 2011, 19:04

Leam luat astazi niste mancare si se pare ca o mananca cam greu o crantane in gura mult pana sa se sfaramiteze pe cutia cu hrana scrie
,,NUTRAFIN MAX''
cica aceasta hrana are si vitamine arata jos in colt si scrie multi vitamines asta da intradevar e o parte buna dar ma tem sa nu se intampole ceva daca o crantane greu sa nu se inece cu ea ce zicieti sa fac? ar fi rau daca leas farimitza sa le fac ca prafu sau oleaca mai mari si sa le dau?

p.s: tin sa mentionez ca cele mai mari dintre acestea in forma de betigase mici is mari cam cat mufa de usb
Un baietel pe nume Coddytzza :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 10 Iun 2011, 22:41

Eu recomand carne proaspata. Calitatea nutritiva si valoarea biologica este net superioara. Si uscaciunile de pet-shop sa fie mai mult un supliment sau o variatie la meniu.
Testos Moderator
Testos Moderator

Buna ziua

de Coddytzza » 22 Iun 2011, 14:03

Buna ziua stimati colegi cum v'am spus la inceputul topicului cu pondul nam reusit chiar ce vroiam dar in final am reusit ceva pe aproape de ideea mea, astazi am creeat cadrul cutiei sau asazisului ,,pond''. Maine dimineata urmeaza sa achizitionez asazisul ceolofan dar din acela dur, un filtru ,,filtre baby'' cu debit de 330l/h si sa amenajez acel pond va ami tin la curent dupa ce rezolv :)
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 22 Iun 2011, 17:31

Super. Vrem poze!
Testos Moderator
Testos Moderator

Buna seara

de Coddytzza » 15 Iul 2011, 21:38

Buna seara dragi colegi am avut niste probleme cu claculatorul si nam mai putut fi la curent cu informatile de aici. In rest ce sa va mai zic testoasele is bine mersi mananca is vioi se joaca, in rest am 2 intrebari pt voi.
1.Este ok daca testoasele inoata prin curentul produs de filtru?
2.Este ok daca in 2 luni au crescut aproximativ 0,5mm?
Astea ar fi intrebarile in rest toate bune si frumoase cand fac rost de aparat foto si cnad reamenajez imaginea pondului (helesteului) o sa pun niste poze pana atunci ne mai auzim ;) :D
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 15 Iul 2011, 22:55

1. Pot inota prin curent, nu le deranjeaza prea mult; numai sa nu fie chiar toata apa agitata de curentul acela, ca atunci depun efort destul de mult sa inoate si o sa devina incomod pentru ele; poti sparge curentul, punanad o piatra in fata, sau indreptand filtrul spre o margine sau un colt.

2. E ok. Cand sunt mici cresc mai repede.

Asteptam pozele; sunt curios.
Testos Moderator
Testos Moderator

Buna

de Coddytzza » 19 Iul 2011, 18:55

Buna ziua stimati colegi cu nu mul timp in urma uitanduma la niste videouri cu depuneri de oua ale testoaselor cu tample rosi am inceput sa imi pun diferite intrebari ca un filozov.... asa deci intrebarile mele ar fi cam asa
1.Testoasele cu tample rosi cresc mai repede ca cele cu tamplele galbene nu?
2.Testoasele cu tamplele galbene depun oua?
3.Daca acestea depun oua e lafel ca la cele rosi ciclul oualelor adica timpul cat trebuie sa stea in incubator sau in pamant etc..
4.cele cu tamplele rosi sunt nustiu cum sa zic ami rezistente adica sunt mai sanatoase cand sunt mici decat alea rosi sau invers
Astea ar fi intrebarile mele va multumesc :D
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 19 Iul 2011, 20:52

Avand in vedere ca cele cu tample galbene si cu tample rosii sunt foarte apropiate si ca apartin aceluiasi gen si aceleiasi specii, nu prea exista diferente in ceea ce priveste cresterea, depunerea oualelor sau timpul lor de incubare. In rest se aplica aceleasi reguli, in privinta oualelor, ca si la restul testoaselor. Puii sunt la fel de vulnerabili si sensibili in primii 2 ani ca la orice specie de testoase.

Apropo de oua, ca tot era o discutie mai demult, se pare ca Trachemys pot depune oua si fara mascul, dar vor fi, bineinteles, nefertile.
Testos Moderator
Testos Moderator

Buna

de Coddytzza » 20 Iul 2011, 11:06

Scuze ca intreb dar cum adia nefertile si cum se pot depune oua si fara mascul ca din cate stiu eo e o logica mascul+femela=pui sau oua etc.. dar asa doar femela singura cum se poate?
O femela tranchemys cati ani trebuie sa aiba pt. a depune oua, sau imperechere:D?
Testos activ
Testos activ

de Pandy » 20 Iul 2011, 12:22

Nefertile = nu iese nimic din ou.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Sheppard » 20 Iul 2011, 13:44

Femela ajunge la maturitate sexuala (adica cand se poate imperechea si depune oua) la 5 ani, masculul la 7 ani.

Sunt mai multe specii de reptile care pot depune oua fara sa fie fertilizate. Spre exemplu se pot imperechea cu un mascul din alta specie si atunci fie ies hibrizi (mai greu), fie nu iese nimic. Sau poate sa o faca si fara un mascul. Cam ca gaina: si ea depune oua toata ziua, dar fara un cocos nu iese nimic din ele.

Dragonul de Komodo, cea mai mare soparla de pe planeta, e si mai interesant. Femela isi poate fecunda singura ouale, chiar si in absenta masculului, producand 7 oua cu material genetic doar de la ea. Si mai ciudat este ca nu sunt clone, materialul genetic recombinandu-se, rezultand 7 pui diferiti, care pot perpetua specia. Astfel au fost colonizate majoritatea insulelor Komodo de catre acest varan urias.
Testos Moderator
Testos Moderator

A

de Coddytzza » 20 Iul 2011, 16:40

Aha deci sutn lamurit deci am prins ideea maine dupa updates la helesteu o sa postez poze cu testoasele, helesteul intreg
Testos activ
Testos activ

Buna

de Coddytzza » 28 Iul 2011, 09:00

Buna ziua dragi colegi astazi din lipsa mea de ocupatie si din dorinta de a mai afla alte pareri cum vam promis am facut niste poze la helesteu.... dar in fine iamginile care le vedeti nu o sa fie cele definitive ale helesteului..am facut cateva poze si cu ambele testoase cu cat au crescut etc cred ca o sa fiti socati cand o sa vedeti cat de rau arata helesteul... daca avem material si idei poate reuseam sa fac o insula calumea suspendata nu din niste pietre :oops: :roll: daca aveti ideei spunetile eo asi vrea sa fac ceva in genu la un user de pe site nu mai stiu creca sheppard dar ma rgo stiu ca era un nuser cu un helesteu sau cum vreti sai ziceti facut dinto cusca de rozatoare eo vreu sa iau material din acela care era facut pentru rampa dar nu gasesc..
P.S: Va pun cateva poze mai indata ca nu so terminat de uplodat

Link poze: http://img850.imageshack.us/slideshow/w ... ct0841.jpg
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 28 Iul 2011, 11:23

Frumos. Poate poti pune niste poze mai de ansamblu cu toata instalatia? Si daca pietrele acelea 2 sunt insulita testoaselor, muta-le in partea cealalta sa nu cada apa pe ele si sa fie mai mare si cu portiuni complet uscate, sa aiba loc amandoua testoasele.
Testos Moderator
Testos Moderator

Buna

de Coddytzza » 29 Iul 2011, 18:32

Buna seara stimati colegi astazi de dimineata nervos de aspectul helesteului am zis sa il modific. Mergand in Kaufland pt. cumparaturi am gasit plamieri dinaceea mici sal 6 ron si am zis sa iau si eu unul. Insula realizata din o bucata pv gaurita intr-un colt cat pentru ghiveciul plantei si restu pentru supor, daca vas spune din ce am facut rampa de aces la insula va prapaditi de ras, cum eo am o imaginatie bogata ( cam prea bogata :)) ) am zis sa fac rampa din o carcasa de la cd dinaceea transparenta si am lipit pe ea niste paie pe urma am lipito de insula o sa vedeti in poze. Acum am cateva intrebari
1. Laterala din fata a insulei este ridicata este oke daca pun pietris din acela care este si pe fundul helesteului?
Sincer sa fiu astai singura mea intrebare deocamdata

Link poze : http://img263.imageshack.us/slideshow/w ... t0858x.jpg

P.S: Va rog dativa cu parerea conteaza mult sa stiu ce credeti
Multumesc.
Cu stima Coddytzza
Testos activ
Testos activ

AnteriorUrmătorul