Broastele cu tample rosii hiberneaza???

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

de ana2703 » 13 Feb 2007, 20:39

Asa ca am decis pentru brosculele mele sa nu le scad temperatura pentru a le induce hibernarea. Apoi s-a intampla ceva interesant: m-am trezit ca amandoua erau urcate pe insula lor si pareau ca dorm, nu le-a mai trebuit mancarea, nu s-au mai miscat de acolo. Le-am lasat ceva timp asa si nu demult le-am trezit. Au inceput sa se miste si acum au o pofta de mancare colosala si sunt bine si vioaie

Eu nu inteleg ceva: daca ai zis ca nu le-ai scazut temperatura cum de au intrat in asa zisa hibernare ? Si chiar timp de o luna nu s-au miscat de pe terariu ? Cel putiun mie, mi se pare ciudat. Ce temperatura avea apa din acvariu si deasupra insulitei ?
o broscuta mititica...
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 13 Feb 2007, 22:18

Este foarte posibil sa fi intrat intr-o stare de pre-hibernare, care se declanseaza odata cu venirea anotimpului rece si se manifesta prin apatie si refuzul de a se hranii.
Daca nu le puteti creea conditii perfecte pentru hibernare, aveti doua variante:
- ori le creati conditii de semihibernare si astfel vor avea senzatia ca au hibernat;
- ori le pastrati aceleasi temperaturi si ore de iluminat si astfel nu le lasati sa hiberneze.

Starea de semihibernare o puteti obtine, dealungul a ~ 45 de zile, intr-o prima faza, reducand treptat numarul de ore de iluminat (stingeti lumina, treptat... mai devreme cu cateva minute) pana la 6 ore; reducand cantitatea de hrana (pana la suspendarea meselor) si temperatura a apei/aerului, pana la 12 grade. Cand ati ajuns la acesti parametrii ii mentineti 48 de ore si apoi "rasturnati procesul", treptat cresteti temperatura, numarul de ore de iluminat si cantitatea de hrana, astfel incat in a 45-a zi sa reveniti la normal, adica 26-28 grade temperatura apei, 28-29 grade temperatura aerului, 12 ore de iluminat, hrana 8-10% din greutatea testoasei.

PS: [toto_alex2rap4ever], te rog, incearca sa eviti link-uri catre alte site-uri romanesti, cu interese asemenea acestui forum!
Ultima oară modificat de Monoceros pe 14 Feb 2007, 13:48, modificat de 2 ori în total.
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 22:31

RE PS: [OFFTOPIC] eu consider ca orice alt site care poate oferi informatii despre nelamuriri precizate pe acest site sunt bine venite... asta daca nu tine de concurenta :lol: ... fara suparare dar sunt multe lucrurui interesante pe acel site si acea poza detine o informatie buna cu privire la acea intrebare... no coment [END OFFTOPIC]

Aaaa...si inca ceva...nu am auzit pana acum de prehibernare dar de activitate latenta am mai auzit.... de unde ai luat acel termen... un site se poate?
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 13 Feb 2007, 22:40

toto_alex2rap4ever scrie:RE PS: [OFFTOPIC] eu consider ca orice alt site care poate oferi informatii despre nelamuriri precizate pe acest site sunt bine venite... asta daca nu tine de concurenta :lol: ... fara suparare dar sunt multe lucrurui interesante pe acel site si acea poza detine o informatie buna cu privire la acea intrebare... no coment [END OFFTOPIC]

Nu esti tu in masura sa faci regulile si nici sa le incalci.

toto_alex2rap4ever scrie:Aaaa...si inca ceva...nu am auzit pana acum de prehibernare dar de activitate latenta am mai auzit.... de unde ai luat acel termen... un site se poate?

"Pre-hibernare", am numit-o eu, poate trebuia sa pun ghilimele, dar cert este ca ma refeream la starea anterioara hibernarii.

PS: Iata, chiar am realizat o imagine mai buna (zic eu), astfel nu lipsim pe nimeni de vreo informatie:

Imagine
Testos Admin
Testos Admin

de shak_spawn » 11 Sep 2007, 12:05

Bun, si cu somnul? unde dorm? afara, pe uscat sau in apa? a mea cum iese din acvariu, cauta loc intunecat sa doarma. am intrat la idei ca nu doarme bine sau destul in apa, nu stiu.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 11 Sep 2007, 14:53

Testoasele de apa dulce hiberneaza in apa, dar de dormit dorm si pe uscat. Trebuie sa o lasi singura sa isi aleaga locul unde vrea sa doarma. Daca prefera mai mult sa doarma pe uscat, deobicei inseamna ca apa nu este suficient de oxigenata.
Testos Admin
Testos Admin

de Florin » 11 Sep 2007, 14:56

A mea doarme numai in apa. :|
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Pandy » 11 Sep 2007, 18:13

A mea nu am vazut-o ca doarme, totusi nu se poate sa nu doarma deloc poate noaptea :) aia dinainte dormea si ziua ...
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de shak_spawn » 13 Sep 2007, 13:15

pai si de ce atunci cand iese cauta loc intunecat sa doarma? asta nu o pricep deloc. Voi spuneti ca exploreaza si etc, eu vad ca vrea sa doarma...
Testos juvenil
Testos juvenil

de gabosbaro » 18 Sep 2007, 18:51

Salut!broasca mea testoasa nu mai mananca de o saptamana.am fost cu ea la veteriar ia facut de vreo patru ori injectii,ia dat pastile dar tot nu vrea sa manance.Aceasta mia spus ca poate ar vrea sa hiberneze.este adevarat?iam dat si inima de vita liofilizata cu elixir dar tot nu vre. nici nu se atinge de ea.Ce este de facut???broscuta este destul de vioaie si nu da semne ca ar vrea sa hiberneze.V rog frumos sa ma ajutati!
Broscutele sunt niste animale mici dar cu suflet mare!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 18 Sep 2007, 19:25

Dupa cum tot s-a discutat pe forum, ridica temperatura apei cu ajutorul unui incalzitor cu termostat la 28-29 de grade si temperatura aerului cu ajutorul unui bec, la 30-31 de grade!!!
Testos Admin
Testos Admin

de Florin » 18 Sep 2007, 19:44

Schimba-i mancarea. Poate s-a saturat de aceeasi mancare. :idea:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de gabosbaro » 19 Sep 2007, 06:25

iam dat de toate dar tot nu vrea
Broscutele sunt niste animale mici dar cu suflet mare!
Testos juvenil
Testos juvenil

Anterior