Piele macerata?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

de lelia » 24 Mar 2012, 09:20

Da Jezz, am citit si citesc...sunt avida dar sunt atatea informatii primite intr-un timp atat de scurt incat in capul meu e un amalgam. Stiu, sunt intrebari agasante de incepator si de aceea imi cer scuze, dar nu vreau sa fac vreo greseala, confuzie si sa cumpar echipament care poate nu ar fi potrivit (si asa efortul de a achizitiona este mare in raport cu bugetul).
Sheppard, multumesc pentru specificari, sunt binevenite.
Azi ma duc cu baiatul la vet si voi cauta si incalzitor.
In legatura cu becul pentru incalzit...banuiesc ca este util in terarii, care au capac. Terariul meu este insusi balconul cu vasul acela tip iaz. Deci, acest bec de incalzit, in situatia mea se amplaseaza alaturi de Reptiglo, deasupra insulei? Si inca o intrebare: Becurile, neoanele Reptiglo cu emitere de UV, emit si caldura? Daca da, cantitatea de caldura emisa per total de cele 2 becuri nu este prea mare? Sau spatiul, fiind deschis, este ok?
Testos activ
Testos activ

de lelia » 24 Mar 2012, 09:32

Ah, si inca ceva. Am cumparat plantute care se numesc Pistia si care prolifereaza rapid. Sper sa le placa.
Testos activ
Testos activ

de jezz » 24 Mar 2012, 09:56

Repti glo, nu este pt caldura, doar pt raze uv, pt incalzirea insulei, un bec de 100w este bun, poti pune intrebarile care le ai, cei care se pricep iti vor raspunde intr-un timp scurt :wink:
Trachemys scripta scripta-Speedy
Trachemys scripta troosti-Willy
Graptemys pseudogeographica pseudogeographica-Oscar
Trachemys scripta elegans - Pikachu
Un nou locatar Mitzu(chinchilla)- 3 luni pe 20.6
Testos activ
Testos activ

de lelia » 24 Mar 2012, 10:35

Multumesc Jezz. Am recitit reply-urile anterioare si imi scrisese si Sheppard despre asta. Rusine mie, nu am fost atenta la intreg continutul raspunsului.
Testos activ
Testos activ

de lelia » 24 Mar 2012, 12:14

Becul Repti Glo se poate infileta intr-o veioza obisnuita? De exemplu veioza de citit care are un clestisor pentru a o fixa unde doresti.
Testos activ
Testos activ

de jezz » 24 Mar 2012, 12:31

Da. Se numeste repti glo 5.0 compact, cam greu de gasit. O sa-ti dea Sheppard un link de unde poti sa faci comanda.
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 24 Mar 2012, 13:36

:lol:

Link, dar parca ziceai ca oricum ai comandat de undeva: [url]http://shop.magicaquarium.ro/products.php?product=Bec-Hagen-Exo-Terra-Repti-Glo-5.0-{47}-26-W[/url]

Oricum pe shop.magicaquarium si nevertebrate.ro au o gramada de chestii faine pentru amenajat acvaterarii.

E cu atat mai bine ca ai spatiu deschis (balconul) pentru ca acel bec de incalzit ar trebui sa incalzeasca doar o parte din insula/spatiu uscat unde testoasa sa poata atinge temperaturi de pana la 30 de grade. In rest, trebuie sa aiba si posibilitatea de a se racori in locuri umbroase, neincalzite. Becul pentru incalzit poate sta linistit langa becul Reptiglo si ambele se pot pune pe orice veioza ai disponibila, nu prea conteaza.

Acvaterariile cu capac nu sunt tocmai indicate in acest sens pentru ca nu asigura o ventilatie corespunzatoare si variatii de temperatura suficient de mari in interiorul lor.
Testos Moderator
Testos Moderator

de lelia » 24 Mar 2012, 13:59

Intr-adevar, am comandat la un pet shop, dar cred ca Jezz nu stie. Marti il voi avea. Sper sa fie seriosi.
In concluzie, ordinea de zi este urmatoarea: vet, incalzitor+termometru exterior, bec Repti Glo 5.0 si cam atat deocamdata. In privinta filtrului, mai astept pentru ca e destul de scump, dar ma gandesc cu groaza ca va trebui sa schimb apa din bazin cel putin o data pe saptamana. De hranit, le voi hrani intr-un vas mai mic.
Am cumparat anul trecut o arteziana mica, italieneasca si am vazut ca are un filtru din burete. Ma gandeam daca nu ar indeplini oarecum, temporar functia de filtrare pentru bazin.
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 24 Mar 2012, 14:28

Buretele acela va filtra resturile mai mari din apa, dar nu o va detoxifia de substantele nocive rezultate in urma urinii, fecalelor sau resturilor de hrana in descompunere.

Filtrul iti va tine apa curata >2 saptamani daca isi face treba bine.
Testos Moderator
Testos Moderator

de lelia » 25 Mar 2012, 09:48

Am fost la vet...nu a prea stiut sa-mi spuna ce are testosul...posibil o micoza...a recomandat sa-l ung cu Mibazon de 2 ori pe zi timp de 5 zile si apoi la recontrol...carapacea s-a deformat pentru ca a crescut foarte repede din cauza regimului proteic, a lipsei de vegetale. A mai spus ca acest lucru s-ar putea rezolva cu un incalzitor si o lampa Repti Glo 5.0
In alta ordine de idei, am comandat si incalzitorul Eheim Jager la acelasi pet shop (se pare ca nici astea nu se prea gasesc). Insa protector pentru incalzitor nu am gasit. Mai caut azi, maine. Daca nu gasesc ma apuca disperarea pentru ca nu voi putea pune incalzitorul in apa. Aveti idei in legatura cu subiectul asta?
Testos activ
Testos activ

de alex.i » 25 Mar 2012, 10:18

Eu nu am folosit niciodata protectie pentru incalzitor si nu s-a intamplat nimic.
Testos juvenil
Testos juvenil

de lelia » 25 Mar 2012, 10:19

Vanzatoarea de la pet shop mi-a sugerat sa comand un incalzitor Eheim Jager de 75 w pentru bazinul meu de max.60l,deoarece cel de 50W ar trebui sa lucreze la maxim. Ce parere aveti?
Testos activ
Testos activ

de lelia » 25 Mar 2012, 10:21

"alex.i", poate testoasele tale sunt de dimensiuni mici. Ale mele sunt adulte, sunt mari si au putere. Nu as vrea sa se intample vre-un accident nefericit.
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 25 Mar 2012, 12:31

E bun cel de 75W. Sincer, nu stiu in ce masura se mai pot corecta deformarile acelea.
Ma mir ca nu ai gasit incalzitoare Eheim Jager si protectie. Din ce oras esti? Incearca sa cauti la un pet-shop mai mare.

In cel mai rau caz s-ar putea confectiona o protectie dintr-un tub PVC, dar din moment ce produsul costa 9 lei nu se prea merita.
Testos Moderator
Testos Moderator

de jezz » 25 Mar 2012, 12:54

Din ce am inteles eu sta in Bucuresti prin titan
Testos activ
Testos activ

AnteriorUrmătorul