Broastele cu tample rosii hiberneaza???

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

de gabosbaro » 04 Feb 2007, 18:01

ana2703 scrie:Da, hiberneaza daca nu ii oferi temperatura optima si anume 26-28 de grade. Si eu am patit cam asa ceva, numai ca mie mi-a spus cineva ca trebuie sa o las sa hiberneze. Avea 5 ani. I-am scos incalzitorul si am lasat-o asa fara apa calda, fara sa ii mai schimb apa, fara sa ii tin becurile aprinse si fara sa ii mai dau mancare. Si dupa ceva timp nu mai misca si incepuse sa miroase in camera urat. Am zis ca gata cu hibernare si ca mai bine ii schimb apa si o "readuc" la viata, insa am constatat ca murise. A fost intr-adevar si vina mea pentru ca nu ma documentasem indeajuns si imi pare foarte rau... Cred ca acesta este si motivul pentru care nu multi lasa broscutele de Florida la hibernat.
Acum trei luni mi-am luat alta broscuta si o indragesc foarte mult, dar sa stii ca sub nici o forma nu as mai lasa-o sa hiberneze.

Mai imi iau si eu 2 sau 3 micute si nu mai fac gresala sa o las la "hibernare" :wink:
Broscutele sunt niste animale mici dar cu suflet mare!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 04 Feb 2007, 19:20

gabosbaro scrie:broastele cu tample rosii hiberneaza ?

Da, in mediul natural hiberneaza in apa sau namol la adancimi variabile, la temperaturi intre 2-12 grade.
In captivitate este foarte dificil de realizat conditii optime pentru hibernare (mentinerea unei temperaturi si umiditati constante) si de obicei hibernarea se realizeaza cu ajutorul unor lazi frigorifice adaptate cu aerisire, controler de temperatura si umiditate.
Nu va recomand sa lasati testoasele sa hiberneze daca nu le puteti asigura conditii perfecte. Temperaturiile intermediare intre starea de hibernare si activitate (12-20 de grade) sunt foarte periculoase pentru sanatatea animalelor, daca sunt mentinute un timp indelungat.

toto_alex2rap4ever scrie: broscutele testoase d florida sunt amfibieni...

Nici o testoasa nu face parte din clasa batracieni, deci nu este amfibian.
Testos Admin
Testos Admin

de Florin » 04 Feb 2007, 21:32

Eu stiam ca testoasele de florida nu hiberneaza in mediul lor natural, pentru ca provin dintr-o zona calda(Florida). :?
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

... deci nu este amfibian.

de toto_alex2rap4ever » 04 Feb 2007, 21:45

da ai dreptate....cand vorbesti d specii nu este amfibian..... dar eu cand am spus asta m-am referit k au o viata si pe uscat si in apa ....deci prin urmare ....... :shock: :wink: sunt "amfibieni" ......
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 04 Feb 2007, 23:03

Florin scrie:Eu stiam ca testoasele de florida nu hiberneaza in mediul lor natural, pentru ca provin dintr-o zona calda(Florida). :?

E... daca nu stiai, aflii acum, pe 19 ian 2007 a nins in Florida... si ei au ierni, insa e adevarat ca mult mai blande decat la noi.
Sigur ca hiberneaza.

toto_alex2rap4ever scrie:m-am referit k au o viata si pe uscat si in apa ....deci prin urmare ....... sunt "amfibieni" ......

Daca scriai de la bun inceput cu ghilimelele de rigoare, nu te corectam.
Testos Admin
Testos Admin

Re: Broastele cu tample rosii hiberneaza???

de Starlee » 13 Feb 2007, 14:55

gabosbaro scrie:Salut!am si eu inca o intrebare:Broastele cu tample rosii hiberneaza???daca da spunetimi si mie cum imi dau seama daca hiberneaza si ce trebuie sa fac.
Sa va traiasca broscutele!

Am si eu doua broscute cu tample rosii si cand le-am primit am inceput sa caut tot felul de informatii cum sa le ingrijesc ca nu stiam mai nimic despre ele. Marea problema a aparut la hibernare. Am tot citit si gaseam informatii aproximativ contradictorii : ba ca e sanatos sa hiberneze , ba ca nu e necesar sa hiberneze, nu se intampla nimic rau daca nu hiberneaza. Totus, din toate informatile citite, ce mi s-a parut clar a fost faptul ca broscutele de Florida hiberneaza in mediul natural. Mai greu e sa le creem conditii acasa la noi deoarece au nevoi de o anumita temperatura la care hiberenaza iar daca temperatura nu se incadreaza intre valorile respective e periculos pentru ca s-ar putea sa moara!
Asa ca am decis pentru brosculele mele sa nu le scad temperatura pentru a le induce hibernarea. Apoi s-a intampla ceva interesant: m-am trezit ca amandoua erau urcate pe insula lor si pareau ca dorm, nu le-a mai trebuit mancarea, nu s-au mai miscat de acolo. Le-am lasat ceva timp asa si nu demult le-am trezit. Au inceput sa se miste si acum au o pofta de mancare colosala si sunt bine si vioaie :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 15:07

ar mai fi un mic detaliu....cand vorbim de hibernare ne referim la o perioada de cateva luni bune.... in mediu natural de 5-6 luni.... in cel artificial de 4 luni.... acea stare d somnolenta a broscutelor tare nu este considerata hibernare .... :wink:
Testos activ
Testos activ

de Starlee » 13 Feb 2007, 16:17

toto_alex2rap4ever scrie:ar mai fi un mic detaliu....cand vorbim de hibernare ne referim la o perioada de cateva luni bune.... in mediu natural de 5-6 luni.... in cel artificial de 4 luni.... acea stare d somnolenta a broscutelor tare nu este considerata hibernare .... :wink:

Tinand cont de asta trebuia sa le las mai mult timp ?
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 16:24

nu stiu ce sa zic ....cate zile au stat?...poate nu a fost chiar hibernare ci o simpla "astenie".. un repaos mai mare.... si broscutele mele mai au zile in care stau mai nemiscate si se odihnesc iar in urmatoarea zi sunt foarte vioaie si au o pofta de mancare foarte mare.....

oricum...tu nu prea ai cum sa le controlezi si sa le impui ceva...ce simt asta fac....nici hibernarea nu ai cum sa o creezi tu.. ci numai atunci cand simt ele o perioada mai rece ....
Testos activ
Testos activ

de Starlee » 13 Feb 2007, 17:48

toto_alex2rap4ever scrie:nu stiu ce sa zic ....cate zile au stat?...poate nu a fost chiar hibernare ci o simpla "astenie".. un repaos mai mare.... si broscutele mele mai au zile in care stau mai nemiscate si se odihnesc iar in urmatoarea zi sunt foarte vioaie si au o pofta de mancare foarte mare.....

oricum...tu nu prea ai cum sa le controlezi si sa le impui ceva...ce simt asta fac....nici hibernarea nu ai cum sa o creezi tu.. ci numai atunci cand simt ele o perioada mai rece ....

Broscutele mele au stat "adormite" o luna. In ceea ce priveste controlul am citit ca daca temperatura scade au tendinta sa intre in hibernare, dar poate conteaza si perioada.
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 18:38

e posibil sa fi fost in hibernare pt o scurta perioada..... o luna e destul de mult ... ce temperatura au avut dealungul scurtei hibernari?..... poate a fost mai mica si au intrat intr-o activitate latenta .... uitete aici ca sa iti dai seama cum reactioneaza broscutele la anumite temperaturi sau de ce temperaturi au nevoie pt anumite activitati.... bad link
Testos activ
Testos activ

de Starlee » 13 Feb 2007, 18:45

toto_alex2rap4ever scrie:e posibil sa fi fost in hibernare pt o scurta perioada..... o luna e destul de mult ... ce temperatura au avut dealungul scurtei hibernari?..... poate a fost mai mica si au intrat intr-o activitate latenta .... uitete aici ca sa iti dai seama cum reactioneaza broscutele la anumite temperaturi sau de ce temperaturi au nevoie pt anumite activitati....bad link

E ciudat ca nu am scazut temperatura in camera si nici in apa, era cam aceeasi temperatura care o au si acum (in apa 24 grade). din pacate nu merge linkul si nu am putut vedea :(
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 18:51

[OFFTOPIC]"din pacate nu merge linkul si nu am putut vedea" .. dak nu merge asteapta pana intra un site admin pt a pune poza pe site .... [END OFFTOPIC]

intre 2 si 12 grade stare de hibernare
intre 13 si 22 de grade activitate latenta
intre 26 si 31 de grade temperatura optima a testoaselor
36.5 grade temperatura omului
intre 43 si 46 de grade temperatura letala

ps:chiar daca nu ai scazut temperatura apei.. poate a fost mai scazuta temperatura aerului.... in special daca ai scos-o din apa mai mult timp... sau a stat ea mai mult pe insula... nu stiu exact la ce temperatura este ea tinuta si nu pot sa iti spun exact...e posibil sa fi hibernat iar din cauza ca nu ai scazut temperatura ea sa fi iesit din hibernare mai repede
Testos activ
Testos activ

de Starlee » 13 Feb 2007, 19:25

ok! multumesc!
:? imi explic cu greu cum au ajuns sa hibernee pentru ca le tin in aceeasi camera unde temperatura aerului e cat de cat constanta! voi pune in functiune si un termometru de camera sa le pot monotoriza mai indeaproape. deocamdata suntem la inceputul drumului in a le crea conditii cat de cat ideale , asa ca mai am multe de invatat! :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 19:35

nu ai pentru ce!
multe lucruri inca nu le stim si avem multe de invatat in privinta "copiilor" nostri testosi...chiar daca suntem pentru prima oara cand avem grija de ele si le crestem,chiar daca am mai avut si pana acum.... :lol: ...
Testos activ
Testos activ

AnteriorUrmătorul