am nevoie de niste sfaturi

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

am nevoie de niste sfaturi

de raluka88 » 13 Feb 2007, 01:33

Azi mi-am cumparat doua broscute...nefiind o cunoscatoare am luat un acvariu din plastic cca.5 l, dar cand am ajuns acasa si am inceput sa citesc de pe forum am observat ca ele necesita o ingrijire foarte stricta.mie frica sa nu pateasca ceva pt ca m-am atasat deja foarte tare de ele.vreau sa intreb daca acvariul respectiv este de ajuns pt ele (au circa 2 saptamani, respectiv 1 luna).acvariul are o insulita mica. temperatura apei este foarte scazuta si mie frica sa nu moara.am aprins un bec de birou deasipra acvariului si am de gand sa il las aprins toata noaptea pt caldura cat de cat.daca credeti ca acvariul nu este indeajuns de mare pt dezvoltarea lor normala va rog trimiteti-mi dimensiunile unui acvariu care credeti voi ca ar fi bun.niste sfaturi privind ingrijirea lor in conditiile date sunt bine primite.
Testos juvenil
Testos juvenil

de gabosbaro » 13 Feb 2007, 08:05

mai intai bine ai venit pe site.Ofera-i o temperatura constanta a apei de 26-28 grade (cu ajutorul unui incalzitor cu termostat) si a aerului de 28-29 de grade (cu ajutorul unui bec de ~ 60W plasat la 35 cm deasupra insulitei), protejeaz-o de curentii de aer si hraneste-o diversificat.
Pentru inceput este bun un acvariu de 40 de litri.si mai asteptam ce zic ceilalti :wink:
Broscutele sunt niste animale mici dar cu suflet mare!
Testos juvenil
Testos juvenil

de mycka » 13 Feb 2007, 08:59

daca ai posibilitatea poti lua unul mai mare de la inceput pentru a nu fi pusa in situatia de a-l schimba!Cresc destul de repede si in plus ai face o colectie de acvarii! :roll:
Testos juvenil
Testos juvenil

de carapace » 13 Feb 2007, 10:55

pare putin cam absurd dar......vezi daca nu-ti schimba acvariul cu unul de sticla de cel putin 50l :eusa_think: + diferenta de bani desigur (dimensiuni.....in functie de spatiul care-l ai tu de depozitare, intr-o zona ferita de curenti).
In cel de acum nu au spatiu suficient de dezvoltare, plus ca e putin inalt si vor evada.
Mai ai nevoie de un incalzitor cu termostat, (pt o temperatura de 26-28 grade a apei), o lampa UV, o insulita de plastic pe care sa se urce, mancare cat mai diversificata (gasesti in pet shop: gammarus, pestisori uscati, troco, shrimpi, stiksuri etc etc), cumpara si broscuta de calciu.
P.S. Pana cumperi un incalzitor pune acvariul pe sau langa calorifer, au neaparata nevoie de caldura.
2 broscute adulte de florida: Carapace si Verde
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 13 Feb 2007, 12:09

carapace scrie:Pana cumperi un incalzitor pune acvariul pe sau langa calorifer, au neaparata nevoie de caldura.

[Offtopic]
Te rog, abtinete de la astfel de recomandari!!! (am mai discutat asta)
Cred ca stii si tu cum ii romanu'... "las' ca merge s'asa". Se poate culca pe o ureche, ca are suficienta caldura data de calorifer si i-o cumpara la "paste" incalzitor cu termostat.
Din cauza asta nu a ajuns tara asta "nicaieri", pentru ca *romanu' continua sa spuna "las' ca merge s'asa".

PS: Oricum, te cam contrazici cand spui "pe sau langa calorifer"... "intr-o zona ferita de curenti",... caloriferele sunt amplasate sub ferestre, zona unde de obicei sunt curenti de aer... bineinteles, daca nu ai termopane serioase (si nu a spus nimeni ca toata lumea are termopane).

No offens *romanu'... 'persoanele excluse sunt defata' :P :D ...
[/Offtopic]

Ontopic:
Un acvaterariu de 90L / 60l / 40h cm ar fi OK pentru doua testoase care urmeaza sa se dezvolte normal.
Mai multe detalii aici !!!
Testos Admin
Testos Admin

de carapace » 13 Feb 2007, 12:52

monoceros a scris:
" "las' ca merge s'asa". Se poate culca pe o ureche, ca are suficienta caldura data de calorifer si i-o cumpara la "paste" incalzitor cu termostat. Din cauza asta nu a ajuns tara asta "nicaieri". "

Monoceros.....peste o luna s-a dus cu incalzirea pe calorifer ca vine primavara. Cum in case nu o sa fie temperatura suficienta (26-28 gr), vrea nu vrea o sa-i cumpere incalzitor, si daca e fata desteapta nu o sa astepte pana atunci. Era doar o solutie de moment. Sa nu crezi ca e una comoda sau la indemana.......e doar mai eficienta decat cea cu lumina de birou care nu face decat sa le orbeasca fara sa le incalzeasca apa.
Oricum vad ca se informeaza si o sa vada ca cel mai important pt broscute e un incalzitor si un acvariu potrivit lor NU UN CALORIFER :D

Mie mi-a crapat un incalzitor acum 4 ani in seara de Ajun.....de schimbam apa grabita si ascultam colindatorii. Le pregateam si pe ele de Craciun :lol: . Bineinteles ca am uitat sa-l scot din priza si am turnat apa rece peste el....A CRAPAT.
A trebuit sa pun avariul pe o masuta in fata caloriferului pt ca 2-3 zile nu am gasit deschis in pet shopuri si in casa aveam cam 20 grade.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 13 Feb 2007, 13:13

...trebuia macar sa specifici... in caz de urgenta sa apeleze la acea metoda (care mie nu mi-se pare tocmai buna).
Ma abtin de la alte comentarii.
Ultima oară modificat de Monoceros pe 22 Feb 2007, 20:56, modificat 1 dată în total.
Testos Admin
Testos Admin

imagini

de raluka88 » 13 Feb 2007, 13:47

Va multumesc mult pt sfaturi si imi pare bine ca fac parte din comunitatea voastra si ma bucur sa vad atatia iubitori de broscute...

Aici am poza cu acvariul de 5 litri de care v-am povestit:
Imagine

Asta este mancarea pr care mi-a recomandat-o vanzatoarea...m-am mai documentat si m-am hotarat sa le dau dimineata cateva granule din mancarea si mai spre seara carne de pui sau de vita cruda , maruntita:
Imagine

Iar acestea sunt medicamentele pe care vanzatoarea mi le-a dat sa le dau o data pe saptamana pe carapace pt ca nu am inca neoane UV:
Imagine

P.S. Am pus un bec de birou pe care il las aprins tot timpul si vreau sa stiu daca dauneaza...
Testos juvenil
Testos juvenil

de carapace » 13 Feb 2007, 13:55

vad in fotografie ca ai un incalzitor....de ce zici atunci ca e rece apa?

Meniul saptamanal e f ok dupa parerea mea, la fel si vitaminele.
Testos juvenil
Testos juvenil

apa rece

de raluka88 » 13 Feb 2007, 14:11

Icalzitorul,termomentrul(neoane UV nu am gasit) le-am cumparat azi dimineata la prima ora :D apa a fost rece aseara si eram ingrijorata sa nu pateasca ceva pana azi !!! :cry:

P.S. Acvariul acela il mai pot folosi o luna doua momentan sunt intr-un impas financiar....???
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 13 Feb 2007, 14:32

raluka88 scrie:Am pus un bec de birou pe care il las aprins tot timpul si vreau sa stiu daca dauneaza...

Poate sa le streseze in timp, acel bec daca il mentii in continuare non-stop aprins, pentru ca nu mai percep diferenta zi/noapte.

raluka88 scrie:Acvariul acela il mai pot folosi o luna doua momentan sunt intr-un impas financiar....???

O luna, da, cu conditia sa schimbi apa cel mai tarziu la doua zile.

PS: Fotografiile tale au mai mult de 600 pixeli pe latura, de data asta le-am adaptat eu. :wink:
Ultima oară modificat de Monoceros pe 13 Feb 2007, 14:58, modificat de 3 ori în total.
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 14:40

gandestete ca acel acvariu le chinuie , ele avand nevoie de spatiu pt a se misca.... maxim o luna poti s il ti dar important e sa le mai scoti sa le lasi pe pat sa se mai plimbe un fel de spatiu pt miscare.... acel bec de care zici u nu trebuie tinut tot timpul aprins ele au nevoie noaptea de putin intuneric si de odihna.... dar asigurate ca noaptea nu au mai putin de 24 de grade.... in schimb ce ai tu pt inceput e suficient dar cauta un bec cu uvb...o sa vezi ca le foarte bun si necesar
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de mycka » 13 Feb 2007, 20:19

asteptam imagini cat mai curand cu noul lor camin! Asta nu inseamna ca te grabim,,,tu stii cel mai bine cand este momentul potrivit cu conditia sa fie cat mai curand!
Sa iti traiasca si sa se faca mari si frumoase! :wink:
Testos juvenil
Testos juvenil

poze cu noul camin...:P

de raluka88 » 14 Feb 2007, 20:57

:D noul camin al broscutelor mele...
Imagine

Imagine

Ce ziceti am pus prea multa apa???
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 14 Feb 2007, 22:22