Crestere rapida
Crestere rapida
bamse cand l-am cumparat pe 17 August 08, nu cred ca avea mai mult de 1 luna.

Si aici e bamse azi 25 octombrie 08.

Nu l-am masurat cand l-am luat, insa acuma are 8.5 cm carapacea si deja ma sperie...daca la 3 luni e atat de mare, nici nu-mi vine sa ma gandesc cum o sa fie peste 1 an! :shock: Ma alarmez degeaba? Mai creste in ritmul asta alert?

Si aici e bamse azi 25 octombrie 08.

Nu l-am masurat cand l-am luat, insa acuma are 8.5 cm carapacea si deja ma sperie...daca la 3 luni e atat de mare, nici nu-mi vine sa ma gandesc cum o sa fie peste 1 an! :shock: Ma alarmez degeaba? Mai creste in ritmul asta alert?
cand sunt mici cresc repejor...mai incolo procesul o sa fie mai lent :mrgreen:
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!
.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
.
anuk nu e de florida ci este o trachemys scripta trostii verisoara cu cea de florida. Oricum cresc extrem de repede. Cand am luat-o de la petshop acm o luna avea 3 cm si acm are 6. :shock: uimitor pe bune. Apropo in legatura cu asta eu am niste mici probleme cu carapace acolo la codita e moale. Ai avut probleme de genu asta anuk ?
- Testos activ

Re: Crestere rapida
anuk scrie:bamse cand l-am cumparat pe 17 August 08, nu cred ca avea mai mult de 1 luna.Nu l-am masurat cand l-am luat, insa acuma are 8.5 cm carapacea si deja ma sperie...daca la 3 luni e atat de mare, nici nu-mi vine sa ma gandesc cum o sa fie peste 1 an! :shock: Ma alarmez degeaba? Mai creste in ritmul asta alert?
Buna,
Ale mele erau de marinea unei nuci(carapacea) in martie.
Acum sunt cat palma!!!
Si eu m-am speriat cand am vazut ce ritm de crestere au...ma gandesc totusi ca se vor opri la un moment dat:))
PS: imi pace cum li se dezvolta carapacea(colturile de jur-imprejur)
Broscute prostute: Doroftei si Smarandescu
- Testos juvenil

Wow. Intr-adevar, rapida crestere. Acum cativa ani am avut 2 broscute simpaticute. Cand le-am cumparat aveau 3,5 cm carapacea iar peste 2 ani ajunsesera la 11 cm, in conditiile in care aveau si lampa uv si alimentatie ok, spun eu. Erau broscute cu tample rosii. Mi se pare ciudat sa creasca atat de repede. Ma gandesc ca poate - la momentul cumpararii - broscuta ta era mai mare de fapt ca si varsta si, din cauza malnutritiei, sa fi fost mai mica decat trebuia ca dimensiune. Zic si eu... E o parere. Am inteles ca in magazinele zoo ele nu ar fi prea hranite, se evita bataia de cap cu curatatul acvariului, etc si cum ele pot trai f mult fara mancare....
Acum - de sapt trecuta - am din nou 2 broscute - TINI si MINI. Au 3, respectiv 3,5 cm si in primele 2 zile n-au mancat deloc. Nu stiu daca din cauza stresului, schimbarea ambientului, etc sau daca din cauza faptului ca nu aveau reflexul de a manca. Se comportau f straniu cu mancarea, de parca nu stiau ce sa faca cu ea. De 2 zile au descoperit placerea de a manca. Vin deja la gemulet si cersesc.
Uitandu-ma la poze, broscuta ta nu pare obeza - atata vreme cat se poate retrage in propria carapace, deci - e ok alimentatia.
Poate ca asa e ea, creste intr-o luna cat altele in 10.
:D
Acum - de sapt trecuta - am din nou 2 broscute - TINI si MINI. Au 3, respectiv 3,5 cm si in primele 2 zile n-au mancat deloc. Nu stiu daca din cauza stresului, schimbarea ambientului, etc sau daca din cauza faptului ca nu aveau reflexul de a manca. Se comportau f straniu cu mancarea, de parca nu stiau ce sa faca cu ea. De 2 zile au descoperit placerea de a manca. Vin deja la gemulet si cersesc.
Uitandu-ma la poze, broscuta ta nu pare obeza - atata vreme cat se poate retrage in propria carapace, deci - e ok alimentatia.
Poate ca asa e ea, creste intr-o luna cat altele in 10.
:D
si Patratel al meu creste repede.de fiecare data cand vine cate o prietena la mine ma intreaba daca e aceeasi broasca pe care a vazut-o acum o luna :lol: :lol: :lol: e funny !
silvia sa pui poze tu TINI SI MINI
silvia sa pui poze tu TINI SI MINI
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!
.
.
Buhahaha. Spune-i Hulk, verde e, gigant e, eu zic sa-l pui in lanturi, ca cine stie.
How very important it is to bring about in the human mind the radical revolution. The crisis is a crisis in consciousness, a crisis that cannot anymore accept the old norms, the old patterns, the ancient traditions.
Sunt destul de noua pe form si am citit despre broscutele voastre care cresc foarte repede. Eu am de cam 2 luni 2 broscute de florida care nu au crescut in 2 luni mai mult de 1 cm fiecare, au cam 4 cm acuma :) . Conteaza foarte mult cat de des le dati de mancare si ce mananca. Eu am fost sfatuita sa nu le hranesc mai des de o data pe zi. De la carne cresc cel mai mult. Eu una le dau carne cam de 2 ori pe saptamana. Asa ca mancarea poate avea o influenta mare in cresterea rapida :)