Broscuta bolnava

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Broscuta bolnava

de raduv » 22 Noi 2008, 12:42

Salut,

De 2 saptamani am primit cadou de la prietena mea 2 broscute (un baiat si o fetita). Ea se comporta normal, alearga prin acvariu, mananca tot, se joaca. In schimb, el nu prea se misca, de mancat nu mananca deloc - am observat ca are carapacea cam moale si am cumparat vitamina A si i-am dat pe ea si pe la ochi. I-am pus si calciu in apa, dar tot degeaba. Acum am observat ca i-au aparut niste solzi pe carapace si nu stiu ce are. In plus nu pot sa il hranesc fortat.

As vrea sa il duc saptamana viitoare la un doctor veterinar, poate il ajuta cumva. Voi ce idei aveti?

Mentionez ca am un acvariu destul de mare pentru ei doi, temperatura apei e intre 26-28 grade. Momentan nu am lampa UVA, UVB, dar inca mai caut, pana acum nu am gasit nimic.

Multumesc,
Radu.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Lancelot » 22 Noi 2008, 13:43

Salut

Daca spui ca nu mananca si nu prea se misca inseamna ca poate inca e in perioada de acomodare , probabil femela sa acomodat mai usor...
in privinta solziilor nu situ ce sa spun , poate naparleste...
Asterapta raspunsuri si de la admin

la vet ar fi bine sa o duci , poate ar sti mai multe

numai bine si noroc la ele!
Testos juvenil
Testos juvenil

de robyroby » 22 Noi 2008, 15:02

Eu am una cu tample galbene de 1 luna si una de 1 zi cu tample rosii.Cea cu tample rosii are 2-3 cm si cea cu tample galbene 4-5 cm.Se impaca foarte bine stau una peste alta pe insulita :lol: .Cea mica s-a acomodat repede cu cea mare si cea mare s-a acomodat repede cu mine si cu cea mica :mrgreen:
O broscuta mica...si una mai mare :occasion:...:D
Testos activ
Testos activ

de raduv » 23 Noi 2008, 14:29

Mersi baieti. Alte opinii? :?
Testos juvenil
Testos juvenil

de raduv » 25 Noi 2008, 14:48

Da, e clar, naparleste. Am observat ca sunt in apa niste solzi. E normal ca in perioada asta in care naparleste sa aiba un comportament asa apatic? Inca nu mananca si ochii ii deschide cu greu ...
Testos juvenil
Testos juvenil

de dragonflyyy8 » 25 Noi 2008, 15:57

pai a mea naparleste.....e a 3 oara cred...dar de fiecare data a mancat bine.
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!

.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
Testos meserias
Testos meserias

?

de Cristina JOLDIS » 25 Noi 2008, 17:57

De ce trebuie sa stai cu ea pana saptamana viitoare sa o duci la veterinar? Cu cat mai repede cu atat mai bine pentru ea. Eu le-am dus pe ale mele la vet si numai sa le vada sa-mi spuna daca cresc sanatos. Este bine sa le duci periodic si mai ales acum cand are nevoie...nu sta pe ganduri! Si a mea una papa mai greu si tocmai de aceea a ramas micutza comparativ cu cealalta. Eu si acum ii dau la aia mica, Tesa, sa pape cu pensa cateodata. Sunt testoase care au norocul sa se afle la noi si nu in libertate, pentru ca acolo poate nu ar fi rezistat...
Cat despre naparlit... si Tesuca mea naparleste acum. Nu prea e pofticioasa in perioada asta... nu stiu daca este sau nu vre-o legatura...
Ai grija de ele!
Cristina
Testos juvenil
Testos juvenil

de raduv » 27 Noi 2008, 13:46

I-am luat VitaKraft, dar nu stiu cum sa i le administrez. De fortat sa manance nici nu intra in discutie pentru ca nu se poate (ori nu stiu eu tehnica), broscutele au 2 saptamani de cand le-am luat si sunt foarte mici. Ea a crescut considerabil fata de el care a ramas mic si inoata din ce in ce mai rar.

Multumesc.
Testos juvenil
Testos juvenil

de robyroby » 27 Noi 2008, 14:03

modul de utilizare nu scrie pe sticluta? daca nu uite :

Intern-pe alimente(30-40 pic) pt fiecare 100g greutate corporala In cazul hranirii regulare cu troco prim nr 2 sau nu 3 doza se reduce la jumatate. Se indica cure luanre de cate 1-2 saptamani.
Extern-pe carapace sau pe ochii unflati.1-2 picaturi la ochi , respectiv pe carapace la intervale de 1-2 saptamani.Sa speram ca ti-am fost de folos
O broscuta mica...si una mai mare :occasion:...:D
Testos activ
Testos activ

de raduv » 28 Noi 2008, 13:30

Se pare ca VitaKraft a facut minuni - la 3 ore dupa ce i-am dat picaturi a deschis ambii ochi in totalitate, era mai vioaie, nu mai avea pojghita aia alba pe ochi si parea alta broscuta.

De dimineata se comporta la fel - sper ca in timp sa isi revina, pentru ca a ramas la fel de mic asa cum l-am primit acum 2 saptamani.
Testos juvenil
Testos juvenil

de ginnyucu » 28 Noi 2008, 19:16

ai rabdare ca in 2 saptamani nu vezi diferenta la crestere - chiar si dak mananca intr-una :)
Sanatate la broscutele tale!
Testos juvenil
Testos juvenil

de PYF » 30 Dec 2008, 00:34

sall am si eu 2 testoase de florida (fata si baiat) aproximativ 12cm(carapacea)....si fata...nu mai mananca de 2 zile.....si numai deschide ochii....i-am dat cu vita plus....si nimic.....nu am mai pus-o in apa cateva ore......ce ma sfatuiti sa fac?? exista posibilitatea sa moara?? plizzz help
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 30 Dec 2008, 10:22

Mareste temperatura apei undeva la 28 grade, pune un bec de 60 W la 30 cm de insulita si mentine-l aprins si incearca sa te duci cu ea la un veterinar.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Andr3 » 13 Ian 2009, 18:50

robyroby spune :

modul de utilizare nu scrie pe sticluta? daca nu uite :

Intern-pe alimente(30-40 pic) pt fiecare 100g greutate corporala In cazul hranirii regulare cu troco prim nr 2 sau nu 3 doza se reduce la jumatate. Se indica cure luanre de cate 1-2 saptamani.
Extern-pe carapace sau pe ochii unflati.1-2 picaturi la ochi , respectiv pe carapace la intervale de 1-2 saptamani.Sa speram ca ti-am fost de folos

VitaKraft sunt picaturi ?!
Testos activ
Testos activ

de Florin » 13 Ian 2009, 18:55

Vita-kraft este un brand, ce produce diverse, cum ar fi: mancare, vitamine, echipamente (toate pentru animale).
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator