sa-i cumpar coleg/a sau nu?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

sa-i cumpar coleg/a sau nu?

de sergiug » 13 Feb 2007, 11:31

Am o broasca testoasa...nu stiu sincer ce varsta are, eu o am din decembrie. De cand i-am instalat un acvariu mai mare a crescut...acum are cam 6-7 cm carapacea in lungime.
Toate-s bune si frumoase, mananca, vioaie, fericita..insa ma gandeam sa-i cumpar un/o coleg/a de acvariu...
Nu stiu inca ce sex are din cate am inteles e destul de greu de determinat la varste fragede ( o sa postez in curand cateva poze poate ma ajutati sa-i detemin sexul)

Intrebarea mea e daca e bine sa-i cumpar un convietuitor sau sa o las singurica, din cate am inteles sunt cam agresive si mi-e sa nu se raneasca prea tare.

Ce sfaturi imi dati?

Va multumesc

de Monoceros » 13 Feb 2007, 11:54

Daca vrei sa ii cumperi "un partener de celula", poti sa o faci, insa daca vrei sa fie de sex opus... tre' sa ai noroc (e cam imposibil sa ii determini sexul in primul an de viata). E foarte posibil sa nu fie agresive la varste asa de fragede, dar poate traii linistit un singur individ intr-un acvaterariu, pentru ca testoasele sunt solitare. Poti sa astepti si pana ajunge la maturitate sau pana dupa 2ani cand poti sa ii determini sexul si atunci sa iei in adoptie un exemplar de varsta apropiata (sex opus) de la Trachemys Adoption Romania.
Este alegerea ta si destul de libera :wink: .
Testos Admin
Testos Admin

coleg

de sergiug » 13 Feb 2007, 13:29

mersi mult pt sfat
cred ca e de la sine inteles ca din moment ce o iubesc atat de mult, imi doresc sa fie fericita...si ma gandeam ca ar ajuta-o un coleg/a (sa aiba cu cine se lua cand se plictiseste)
Daca ar fi doar dupa mine i-as lua o colega si maine insa vreau sa stiu din prisma ei...o sa fie mai bine pentru ea sau mai putin bine
Inca o chestie...am fost acum cateva zile la petshop...si aveau doar testoase f mici...sa zic vreo 2-3 cm. Nu e diferenta destul de mare, adica ma gandesc ca deja broscuta mea se crede stapana si sa nu o raneasca pe aia...fiind si mult mai mica

P.S. Nu tin neaparat sa fie de sex opus....ce-o fi o fi.. :) daca nu se nimereste sa fie de sex opus ..macar sa se iubeasca precum fratii/surorile :))

de Monoceros » 13 Feb 2007, 13:50

Ok, atunci poti lua contact cu Trachemys Adoption Romania, poate au ei o testoasa, data spre adoptie, care sa fie de varsta/marime apropiata. :wink:
Testos Admin
Testos Admin

de mycka » 13 Feb 2007, 20:25

cand mi-am luat broscuta cea mica diferenta intre ele era de 3 maxim4 cm! Mi-a fost un pic teama tocmai pentru ca se putea crede stapana si ar fi putut-o rani pe cea mica, insa dupa vreo doua zile in care cea mica a cam stat prin colturile acvariului au inceput sa se joace! Cea mare o plimba pe cea mica, nu s-au prea "impuns"!
Spun "nu prea" pentru ca cina cu pui avea un intreg ritual! :D
Asa ca ii poti lua cu incredere un coleg/a daca tu crezi ca nu este prea agresiva! :)
Testos juvenil
Testos juvenil