depunere d piatra?
10 mesaje
|Pagina 1 din 1
depunere d piatra?
Salutare! o problema cu apa. la nivelul suprafetei apei se depune,cred, piatra, sau calcar. Se depune pe geamul acvariului, si pe carapacea testoaselor. Mi'este teama ca le dauneaza si ochilor. Ati exprimentat probleme deastea? stiti cum sa o rezolv pe a mea? nu cred ca e din cauza apei. Este potabila, de la robinet, si decantata mereu inainte sa o pun in acvariu. O fi de la pietrele din apa?
Depunerea de pe geam este foarte tare, nu merge curatata decat cu un burete de sarma de bucatarie.
Astept raspunsuri. Multumesc!
Depunerea de pe geam este foarte tare, nu merge curatata decat cu un burete de sarma de bucatarie.
Astept raspunsuri. Multumesc!
- Testos activ

mc mult pentru raspuns. La mine chiar s-a depus si pe carapace, dar se curata cu periuta de dinti, dar e stresant pentru ele si nu prea o fac. si nu pot sa curat cu chimicale acvariu.. nu-i asa? :)
crede cineva ca sunt pietrele de vina? sau scoicile? pentru ca... nu crd ca apa e de vina, ar insemna sa facem si noi humanii piatra la rinichi crd :)
crede cineva ca sunt pietrele de vina? sau scoicile? pentru ca... nu crd ca apa e de vina, ar insemna sa facem si noi humanii piatra la rinichi crd :)
- Testos activ

Inainte am avut pesti.In acvariul lor nu aveam decat apa si niste plante.(incalzitor , filtru, neon,) Pateam acelasi lucru.Cu substante chimice ai putea sa il cureti atat timp cat il clatesti foarte bine cu apa.
Ps: cand aveam acvariul mai mic, si pe carapacea testoasei mele se depunea.Era alba cateodata..pana o curatam.Acum nu mi se mai intampla.
Ps: cand aveam acvariul mai mic, si pe carapacea testoasei mele se depunea.Era alba cateodata..pana o curatam.Acum nu mi se mai intampla.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Eu unul cred ca nu este daunator pt ochii broscutelor iar de curatat broscutele cu peria de dintzi chiar este indicat cam la 2 saptamani sa le faci o curatire a carapacei cu periuta mie asa mia zis doctorul veterinar iar ar fii bine sa veriici si duritatea apei din cand in cand sau sa stii ce duritate are apa pe care le o pui in acvariul ca si asta conteaza pt sanatatea lor ph apei trebuie sa fie cam la 7
Lucia and Andy testosi pana la capat
- Testos juvenil

Suna destul de util treaba cu duritatea apei. Dar explica'mi cum sa o masor. Si am auzit de nijte picaturi pt PH. Cred ca o sa ma interesez.
Si in legatura cu curatatul cu periuta de dinti, stiu ca functineaza, dar devin foarte speriate cand fac chestia asta, si am cam renuntat. Una din ele a prins mai multa incredere, nu se sperie asa usor, dar o deranjeaza, in schimb cealalta, incepe sa se agite, si cand ii dau drumul in acvariu se ascunde imediat. Deci... cred ca veterinarul ar trbui sa ne zica o metoda nonstresanta de curatat carapacea :)
Si in legatura cu curatatul cu periuta de dinti, stiu ca functineaza, dar devin foarte speriate cand fac chestia asta, si am cam renuntat. Una din ele a prins mai multa incredere, nu se sperie asa usor, dar o deranjeaza, in schimb cealalta, incepe sa se agite, si cand ii dau drumul in acvariu se ascunde imediat. Deci... cred ca veterinarul ar trbui sa ne zica o metoda nonstresanta de curatat carapacea :)
- Testos activ

sant niste baghete de hartie dar mai sant eu asa am doar picaturi iau apa din acvariu intrun pahar micutz si pun 3 picaturi din solutie in apa si ea se coloreaza iar culoarea apei iti spune daca este ph apei este ridicat sau scazut iar tot in cutie am si niste pastile care la pun in apa daca ph apei este ridicat iar pe cutie iti arata culorile care se poate colora apa la broscute este intre 7 si 7.5 .Iar n legatura cu curatirea broscutelor cu perfiuta e dintzi daca le cureti estul de des se vor obisnui si ale ele cel mic nui place iar cea lalata mai are la inceput nu ii placea acua sa obisnuit si nu are ce face dupa ce le curat cu periuta de dintzi arata altcumva .Mie asa mia spus doctorul veterinar in care am mare in credere in el
Lucia and Andy testosi pana la capat
- Testos juvenil

asa e , arata altfel dupa ce le cureti. cred ca o sa le curat in "rate". O sa o iau in mana si ii dau 2 perii... o mai iau si a 2a zi si ii dau 2 perii si gata :)
am observat ca mai intai sta si incearca sa inteleaga ce se intampla.. si pe urma incepe si se agita :) o sa vad ce fac si eu cu PHul. Pana acm nu am mai intalnit pblema asta, dar... presupun ca nu e chiar costisitor. mc ! :D bft la bscute!
am observat ca mai intai sta si incearca sa inteleaga ce se intampla.. si pe urma incepe si se agita :) o sa vad ce fac si eu cu PHul. Pana acm nu am mai intalnit pblema asta, dar... presupun ca nu e chiar costisitor. mc ! :D bft la bscute!
- Testos activ

10 mesaje
|Pagina 1 din 1