Joaca
Interesant :) Eu am doua, una de 6cm care a crescut destul de repede in ultimele 2 luni si cealalta de 4cm care inca e foarte speriata (o am de vreo luna). De jucat nu cred ca se joaca. Dar dorm impreuna :D si unde merge cea mica, cea mai mare o urmeaza tot timpul. La inceput mi'era frica sa nu se ciondaneasca sau ceva dar, spre mirarea mea, cea mica se urca pe cea mare si ii fura mancarea :lol: sau cand se urca cea mai mare pe ghiveci, Pitic (cea mica) se urca pe ea si se rasturnau si cadeau amandoua in apa :lol: Acum doar lenevesc. Probabil sunt plictisite...Pe afara le las mai mult in pat, ca pe jos aduna praf si toate cele, iar pe gresie e prea rece. Eventual le mai las in vana pe o paturica :) E ciudat ca pe insulita nu se urca deloc, dar mai am un ghiveci intors in care se pot si ascunde, pe care se urca tot timpul...foarte ciudat :)
- Testos juvenil

Nici a mele nu se urcau pe insulita pana zilele trecute.Poate trebuie doar sa se obisnuiasca cu tine.Si revenind la subiect,nici ale mele nu se joaca.Am incercat cu mingea de ping-pong, cu oglinda dar nimic.. :( sunt foarte linistite si fricoase,dar poate in timp se vor acomoda cu mine si se vor schimba.Cu toate acestea imi place de ele si sunt foarte dragalase :P :blob:
- Testos juvenil

pai la urma urmei nu poti dresa o reptila :wink:xenia scrie:Nici a mele nu se urcau pe insulita pana zilele trecute.Poate trebuie doar sa se obisnuiasca cu tine.Si revenind la subiect,nici ale mele nu se joaca.Am incercat cu mingea de ping-pong, cu oglinda dar nimic.. :( sunt foarte linistite si fricoase,dar poate in timp se vor acomoda cu mine si se vor schimba.Cu toate acestea imi place de ele si sunt foarte dragalase :P :blob:
Come to the dark side... We have COOKIES
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Salut! E prima oara cand scriu si sper sa nu incalc vreo regula! In legatura cu dorinta broscutelor de a fi bagate in seama, de a fi iubite, de a se juca: neindoielnic exista! Broscutei mele ii place sa-i vorbesc, sa o mangai pe cap, pe labute, pe carapace. Cand are chef, vine singura si mi se urca in brate (daca stau jos, pe covor, si ea nu este in acvariu, bineinteles). Ii dau sa manance intr-un vas mai mic, in baie. Cand ii este foame, plescaie in apa pana o scot din acvariu si merge singura la baie, impinge usa cu capusorul sau se ridica pe labute si tot reuseste s-o deschida (normal, usa e intredeschisa). Eu ii pun apa in vasul in care mananca, ii pun mancarea sau i-o dau din mana (imi face placere, nu consider ca e o forma de rasfat de care trebuie s-o dezvat). Apoi o las sa stea acolo cat vrea, iar cand se satura, iese singura din vasul acela, apoi din baie si hotaraste singura ce vrea sa faca: se indreapta spre acvariu (si atunci o bag in apa) sau merge prin camera si leneveste in locul pe care si-l alege ea (de obicei, sub pat, unde este mai racoare, dar nu curent sau langa picioarele mele - in cazul in care stau la calculator sau, dupa ce ma joc cu ea in pat si o pun jos, incearca sa se catere iarasi in pat). La fel de prietenoasa si dornica de afectiune este si cu sotul meu sau cu alti prieteni (pe care ii selecteaza dupa criterii de ea stiute). O iubim foarte mult si, hotarat, este un membru important al familiei nostre.
bine ai venit pe forum si da ai dreptate si broscutele mele vin de buna voie la mine si stau sa le mangai:Dadinacornel scrie:Salut! E prima oara cand scriu si sper sa nu incalc vreo regula! In legatura cu dorinta broscutelor de a fi bagate in seama, de a fi iubite, de a se juca: neindoielnic exista! Broscutei mele ii place sa-i vorbesc, sa o mangai pe cap, pe labute, pe carapace. Cand are chef, vine singura si mi se urca in brate (daca stau jos, pe covor, si ea nu este in acvariu, bineinteles
adina dar ce varsta are testoasa ta ca ziceai ca impinge usa cu capul :shock:
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!
.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
mare in orice caz ... broscuta mea are 1/2 ani si deabia impinge o minge de ping pong :))dragonflyyy8 scrie:adina dar ce varsta are testoasa ta ca ziceai ca impinge usa cu capul :shock:
salut!
nu stiu ce varsta are. Am primit-o in urma cu 2ani jumatate de la un prieten care a gasit-o intr-un parculet, o loveau niste copii. Sint sigura ca nu a fost abandonata, ci a fugit sau s-a ratacit. Mi se pare imposibil sa ai un animalut atat de simpatic si deosebit si sa-l parasesti!! Atunci avea carapacea cam de 19 cm lungime, acum are cam 23 cm. E mai plinuta, ca sa fiu indulgenta... De fapt, e obeza, dar nu maninca f mult! Ii plac cel mai mult pestisorii aceia albi, uscati, inima de vita n-o suporta. N-am fost cu ea la veterinar, dar ar trebui sa merg, cred k are scud- forma cronica(aici am citit despre asta). Tinand cont k ar trebui sa vorbesc despre subiecte legate de joaca, cred k sint pe alaturi si-mi cer scuze! Legat d asta, ii place s-o mangai sau s-o scarpini usor pe carapace. Parca danseaza si se misca ea ca sa-ti ghideze pe unde s-o "scarpini". Sper sa nu fie un semn de boala. Asta ii place de mult timp si nu da semne ca ar fi suparata sau mai putin vioaie. Incerc sa pun niste foto, sper sa reusesc.

stiu ca foto trebuie sa aiba o dimensiune maxima, dar nu stiu cat. imi cer scuze dc am depasit-o!
nu stiu ce varsta are. Am primit-o in urma cu 2ani jumatate de la un prieten care a gasit-o intr-un parculet, o loveau niste copii. Sint sigura ca nu a fost abandonata, ci a fugit sau s-a ratacit. Mi se pare imposibil sa ai un animalut atat de simpatic si deosebit si sa-l parasesti!! Atunci avea carapacea cam de 19 cm lungime, acum are cam 23 cm. E mai plinuta, ca sa fiu indulgenta... De fapt, e obeza, dar nu maninca f mult! Ii plac cel mai mult pestisorii aceia albi, uscati, inima de vita n-o suporta. N-am fost cu ea la veterinar, dar ar trebui sa merg, cred k are scud- forma cronica(aici am citit despre asta). Tinand cont k ar trebui sa vorbesc despre subiecte legate de joaca, cred k sint pe alaturi si-mi cer scuze! Legat d asta, ii place s-o mangai sau s-o scarpini usor pe carapace. Parca danseaza si se misca ea ca sa-ti ghideze pe unde s-o "scarpini". Sper sa nu fie un semn de boala. Asta ii place de mult timp si nu da semne ca ar fi suparata sau mai putin vioaie. Incerc sa pun niste foto, sper sa reusesc.

stiu ca foto trebuie sa aiba o dimensiune maxima, dar nu stiu cat. imi cer scuze dc am depasit-o!
am vazut nu stiu unde o broscuta cu o carapace complet gri cum are broscuta ta acolo in centru si a murit in scurt timp :cry: nu stiu daca e aceasi boala ...
p.s deschide alt topic pt aceasta problema pentru ca suntem offtopic
p.s deschide alt topic pt aceasta problema pentru ca suntem offtopic