pblema cu ochii
10 mesaje
|Pagina 1 din 1
pblema cu ochii
Salut! Broscutele mele au de vreo 5zile ochijorii umflati
una din ele este mai sanatoasa, are doar ochii umflati, dar se comporta ok. Cealalta este mai afectata si cateodata mai sta cu ochii inchisi in apa, sau pe uscat. De 5 zile mi-am dat eu seama si am luat masuri, problema insa trb sa fi aparut acm 8-9 zile nu?
Masuriile care le'am luat eu au fost urm: apa schimbata mai des (statuta cel ptin 24 de ore ) , filtrul il tin mai mult timp functionabil, am schimbat pietricelele care erau mai murdarele din cauza excrementelor care se depuneau, si am pus pietre mai mari,care pot fi curatate mai bine. Am pus si nijte picaturi de elixir in apa, si pe ochi.
Ma asteptam sa se retraga deja.
Si capsula cu carbon activ trebuie schimbata la o perioada de timp?
Broscutele au 6 luni(la mine) + 1 sau 2 , de la magazin. O prostie din partea mea a fost ca le-am pus elixir in apa regulat, 1 data la cateva zile, si am observat ca expirase de 3 luni ( mi'am dat seama cand le-am vazut cu ochii umflati si am incercat sa gasesc cauza ) acm am inlocuit elixirul. Mai pot sa le fac ceva ca sa le treaca mai repede?
una din ele este mai sanatoasa, are doar ochii umflati, dar se comporta ok. Cealalta este mai afectata si cateodata mai sta cu ochii inchisi in apa, sau pe uscat. De 5 zile mi-am dat eu seama si am luat masuri, problema insa trb sa fi aparut acm 8-9 zile nu?
Masuriile care le'am luat eu au fost urm: apa schimbata mai des (statuta cel ptin 24 de ore ) , filtrul il tin mai mult timp functionabil, am schimbat pietricelele care erau mai murdarele din cauza excrementelor care se depuneau, si am pus pietre mai mari,care pot fi curatate mai bine. Am pus si nijte picaturi de elixir in apa, si pe ochi.
Ma asteptam sa se retraga deja.
Si capsula cu carbon activ trebuie schimbata la o perioada de timp?
Broscutele au 6 luni(la mine) + 1 sau 2 , de la magazin. O prostie din partea mea a fost ca le-am pus elixir in apa regulat, 1 data la cateva zile, si am observat ca expirase de 3 luni ( mi'am dat seama cand le-am vazut cu ochii umflati si am incercat sa gasesc cauza ) acm am inlocuit elixirul. Mai pot sa le fac ceva ca sa le treaca mai repede?
- Testos activ

am mai patit odata chestia asta... am uitat cum se numeste boala, (scrie pe aici pe forum). am dus'o la veterinar si i-a facut 2 injectii... una cu antibiotice crd, si una cu vitamina A. El a spus ca este carenta de vit A. O fi fost asa.. doar ca m'am intors cu ea.. si era ametita.. nu mai inota coerent, se ducea intr-o parte. Am zis ca isi revine.. ca o fi din cauza durerii. mai tarziu era stoarsa de vlaga, nu isi mai tinea capul sus, era pe piatra, moale, si nuj de ce, dar casca gura. Si asa a ramas, fara vlaga, pana cand a murit. Din moment ce problema asta trece si fara injectii... o sa incerc asa deocamdata.
- Testos activ

daca ai posibilitatea du-te la dr Laurentiu Tudor in bucuresti ... este adresa lui pe forum si te asigur ca el nu greseste :wink::mrgreen::!:
Come to the dark side... We have COOKIES
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
inlocuieste acel elixir cu vitamina A(lichid), se gaseste in farmacii
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
ochii umflati se datoreaza in mare parte carentelor de vitamina A, cel mai bine ar fi sa i se administreze injectabil dar pentru asta ar trebui sa mergi la un medic veterinar cat de cat capabil
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
o sa le iau. oricum, am impresia ca sunt aproape gata cu boala, crd ca le-a trecut. o sa le cumpar oricum, o sa mai postez in cateva zile un msj ca sa va anunt 100% sigur daca le-a trecut. mc pt interes! bafta! :D si sanatate la broscute! ;)
- Testos activ

10 mesaje
|Pagina 1 din 1