cred ca broscutele mele sunt bolnave. help!!!!
3 mesaje
|Pagina 1 din 1
Am primit acum o luna 2 broscute de florida. Cea mare are 14cm,iar cea mica 12cm(partea plata a carapacei), iar pe partea curbara au ambele 15 ch. Am intrebat veterinarul dc sunt bolnave,dar mia zis ca daca mananca si nu au probleme cu ochii sunt sanatoase. Dar una dintre ele are carapacea denivelata tare si ambele se exfoliaza. Le-am uns cu vita plus de 2 ori la interval de o saptamana....si leam diversificat meniul si sunt ceva mai bine acum . De asemea au multe pielite pe gat care le cad...in apa sunt de culoare alba si merg cu carapacea lipita de pamant. Din ce am citit pe forum si in alte parti mi se par bolnave.Insa cea mica este foarte vioaie...cea mare este un pic mai lenesa si inoata un pic haotic fata de cea mica care inoata foarte lin,cea mare inoata mult mai rar si agitat. Cred ca problema este din cauza ca au fost tinute cel putin un an intr-un acvariu de 15l, dar acum au o casa noua,un acvariu de 210l cu insulita si rampa de sticla,care le place foarte mult.Am doar incalzitor deocamdata,dar imi caut filtru ,aerator si lama cu uv. Pentru baile de soare le scot afara in acvariul mic cand e frumos si le mai las sa se plimbe pe iarba.
Ma puteti ajuta sa le fie bine?De asemenea as vrea sa stiu ce varsta si ce sex au,pentru ca au avut mai multi propietari si nu au stiu sa imi spuna.
pe linkul urmator sunr poze cu ele, nu sunt foarte clare pentru ca nu stau deloc daca le scot din acvariu
http://erika-and.piczo.com/broscuteleme ... iew=y&cr=6
Ma puteti ajuta sa le fie bine?De asemenea as vrea sa stiu ce varsta si ce sex au,pentru ca au avut mai multi propietari si nu au stiu sa imi spuna.
pe linkul urmator sunr poze cu ele, nu sunt foarte clare pentru ca nu stau deloc daca le scot din acvariu
http://erika-and.piczo.com/broscuteleme ... iew=y&cr=6
- Testos juvenil

Nu cred ca sunt bolnave.
Daca vrei, consulta si parerea altui doctor. Atentie, insa, nu orice doctor, ci unul care se pricepe la testoase, recomandat de altcineva.
In legatura cu exfolierea pielii, e ceva normal, stai linistita, daca nu se intampla prea des, pt ca se pierd minerale. Cauza ar fi apa prea calda. Sa-ti iei si un termometru si sa tii temperatura apei undeva intre 25-28 grade C, si daca se mai exfoliaza sa o scazi la 24-25.
Varsta cred ca au in jur de 1,5-2 ani.
Sexul e greu de determinat.
Succes, sa-ti creasca broscutele mari si frumoase.
Daca vrei, consulta si parerea altui doctor. Atentie, insa, nu orice doctor, ci unul care se pricepe la testoase, recomandat de altcineva.
In legatura cu exfolierea pielii, e ceva normal, stai linistita, daca nu se intampla prea des, pt ca se pierd minerale. Cauza ar fi apa prea calda. Sa-ti iei si un termometru si sa tii temperatura apei undeva intre 25-28 grade C, si daca se mai exfoliaza sa o scazi la 24-25.
Varsta cred ca au in jur de 1,5-2 ani.
Sexul e greu de determinat.
Succes, sa-ti creasca broscutele mari si frumoase.
- Testos juvenil

Multumesc pentru raspuns. Este foarte greu sa gasesc un doctor bun pentru broscute in Sibiu. Am termometru si temperatura apei este 24 de grade...pentru ca incalzitorul vechi nu face fata prea bine la noul acvariu,dar o sa cumpar curand unul nou.Sper sa se rezolve problema cu exfoliatul,o sa continui tratamentul cu vita plus.
- Testos juvenil

3 mesaje
|Pagina 1 din 1