STRESUL ESTE MORTAL?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

STRESUL ESTE MORTAL?

de luc » 06 Ian 2008, 13:13

Am vazut odata pe un canal tv o captura de aligator/crocodil, nu mai stiu ce era exact. Captura a durat prea mult, si la sfarsit aligatorul a murit. Persoanele care l'au capturat nu au folosit tranchilizante sau alte substante.. doar franghii cu care l'au legat la bot si de picioare. Au zis ca a murit din cauza stresului. Si broscutele fiind tot reptile, pot avea acelash sfarshit daca le tinem intr-un recipient micutz si fara apa.. conditii de stres? daca da, cat timp credeti ca trebuie sa treaca ca sa ii fie fatal?

daca mai adaugam si o experienta dureroasa ca o injectie cum se schimba rezultatul problemei? daca ne gandim ca o injectie inseamna foarte mult pentru o broscuta mica, si poate pentru o broscuta mare nu inseamna chiar asa de multa durere. :?:
Testos activ
Testos activ

de panco » 06 Ian 2008, 17:44

poi te referi la transportul ei pana la medicul vet...nu??
daca da nu cred ca o afecteaza...eu am transportat-o intr-un bol de plastic si nu parea deranjata la fel de mult ca de injectia cu vit A :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 06 Ian 2008, 19:50

Eu cred ca a murit mai degraba inecat. Ei pot spune multe ca sa iasa basma curata! :never
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Monoceros » 08 Ian 2008, 23:29

Situatia trebuie sa puna capac veterinarilor incompetenti.
Am o mare rugaminte, sa ne dai toate informatiile despre clinica si medicul care i-a administrat acel antibiotic!!!
Sper ca nu ai ingropat testoasa sau nu ai aruncat-o undeva, pentru ca trebuie sa fie proba pentru protectia animalelor. Va trebuii sa facem o plangere la ANSV!

Eu nu cred ca a murit datorita stresului pentru ca de exemplu eu mi-am stresat broscutele timp de 8 ore cat a durat un drum cu masina in provincie si chiar in repetate randuri. Mai mult ca sigur cea ce a cauzat moartea a fost supradoza sau alegerea proasta a antibioticului administrat.
Testos Admin
Testos Admin

de luc » 09 Ian 2008, 22:48

[Monceros] ti'am dat raspuns pe celalalt topik. Merci pentru parerile voastre.
Testos activ
Testos activ