broscuta bolnava
13 mesaje
|Pagina 1 din 1
broscuta bolnava
sal! am o problema cu una din broscute. Am doua, una din ele este perfect OK, dar una, de 4 zile sta mult pe uscat si pare bolnava, in ultimele zile nu mai musca din mancare cu forta, nu mai e asa vioaie, deabia deschide gura, si cand sta pe uscat mai inchide si ochii. ce credeti ca e de facut, care e pb?
ambele broscute le'am luat in aceasi zi, una este mai mare cu 1 luna crd, cea sanatoasa. Apa avea 25 de grade celsius, am crescut la 26 acum. dar nu crd ca este asta problema, pentru ca ar fi fost amandoua afectate. Hrana ar fi trebuit poate completata cu inca un fel de mancare. am gamarus si pesti uscati. spatiu au destul. Multumesc pt toate sugestiile.
ambele broscute le'am luat in aceasi zi, una este mai mare cu 1 luna crd, cea sanatoasa. Apa avea 25 de grade celsius, am crescut la 26 acum. dar nu crd ca este asta problema, pentru ca ar fi fost amandoua afectate. Hrana ar fi trebuit poate completata cu inca un fel de mancare. am gamarus si pesti uscati. spatiu au destul. Multumesc pt toate sugestiile.
- Testos activ

Mareste temperatura la 28 grade si incearca sa le oferi pe viitor un meniu mai diversificat decat este acuma. Este de preferat sa consulti un medic veterinar de specialitate in reptile deoarece sunt 4 zile si poate fi destul de avansata boala in caz ca ar avea ceva. Eu am stat 4 zile cu a mea fara sa ma duc si cand am reusit sa ma duc a fost deja prea tarziu ...
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
apropo.. am observat ca broscuta aia mai maricica.. cea sanatoasa o impineg cateodata in apa pe cea bolnava, si culmea e ca si io ash face la fel, pentru ca sta prea mult pe uscat, si cand e in apa e mai vioaie. Sa fie teritoriala? ar putea fi o cauza a starii de molesheala a celeilalte? ce credeti despre comportamentul asta?
- Testos activ

Probabil o impinge in apa din cauza ca vrea sa se joace cu ea, alta idee de ce ar face asta nu mi-a venit :) dute mai bine cu ea la veterinar si vezi ce zice si el
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
azi dimineata broscuta era in aceash stare, m'am dus cu ea la veterinar si i-a facut 2 injectii, antibiotice si vitamine crd. am transportat'o intr-o cutiutza pe care o tineam pe sub haine lipita de pielea mea, la burta. am ajuns cu ea acasa si era tulburata rau.. am crezut ca e din cauza sperieturii, si injectiile care crd ca au durut'o. peste o ora era moale cu totul.. slabita, nu se mai misca normal.. statea pe piatra si din cand in cand ridica capul si deschidea guritza, parca ar fi tipat daca putea. acum am lasat'o sa doarma, separat de cealalta broscuta care o tot musca cand o vedea. sper sa treaca cu bine noaptea.. deshi e din ce in ce mai rau.. nici macar nu mai ridica capul. am citit niste mesaje la boli.. si am gasit asemanari cu cazul meu, si sfarsitul a fost rau. Am auzit si de niste supradoze.. ar trbui sa t duci cu incredere la doctoru veterinar... pacat. multumesc pt msg.
- Testos activ

Situatia trebuie sa puna capac veterinarilor incompetenti.
Am o mare rugaminte sa ne dai toate informatiile despre clinica si medicul care i-a administrat acel antibiotic!!!
Sper ca nu ai ingropat testoasa sau nu ai aruncat-o undeva, pentru ca trebuie sa fie proba pentru protectia animalelor. Va trebui sa facem o plangere la ANSV!
Am o mare rugaminte sa ne dai toate informatiile despre clinica si medicul care i-a administrat acel antibiotic!!!
Sper ca nu ai ingropat testoasa sau nu ai aruncat-o undeva, pentru ca trebuie sa fie proba pentru protectia animalelor. Va trebui sa facem o plangere la ANSV!
Imi pare rau si mie pt broscuta ta...:( acelasi lucru mi s-a intamplat si mie cu cateva luni in urma...sunt de parerea ca a murit din cauza unei supradoze sau antibiotic gresit. Stresul poate fi un factor, dar nu atat de semnificativ.
Chiar ar trebuii sa facem ceva cu acesti medici incompetenti care ne omoara testoasele in loc sa le vindece :!:
Chiar ar trebuii sa facem ceva cu acesti medici incompetenti care ne omoara testoasele in loc sa le vindece :!:
merci pt mesajele voastre, si mie imi pare rau.
[Monceros] broscuta am ingropat'o, are deja 4 zile de cand a murit... poate ash fi tinut'o daca stiam. pe viitor o sa incerc sa o tratez eu, cu ajutorul vostru si al altor persoane care au cunostinte, injectiile vor fi numai in cazul in care nu gasesc alta solutie. mc mult pentru solidaritate. ceaw!
[Monceros] broscuta am ingropat'o, are deja 4 zile de cand a murit... poate ash fi tinut'o daca stiam. pe viitor o sa incerc sa o tratez eu, cu ajutorul vostru si al altor persoane care au cunostinte, injectiile vor fi numai in cazul in care nu gasesc alta solutie. mc mult pentru solidaritate. ceaw!
- Testos activ

13 mesaje
|Pagina 1 din 1