schimbarea culorii carapacei

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

schimbarea culorii carapacei

de rorazvan » 28 Oct 2007, 22:17

salve!

am observat de cateva zile la broscuta mea o schimbare, mai precis o decolorare a culorii carapacei in zona centrala (vertebrala, daca stiu bine) si de vreo zi-doua la fel si pe plastron, tot de la interior spre exterior. care poate fi cauza? :? ea avea obiceiul sa se strecoare pe langa incalzitor si prima data m-am gandit ca se freca prea mult carapacea, dar acum mi se pare ca "decolorarea" este putin mai extinsa decat zona de contact. acum de catva timp nici nu prea mai putea sa treaca printre incalzitor si perete, nu prea mai avea loc, a mai crescut :) (are cam 3 luni) si oricum am barat zona incat sa nu mai poata intra...

imi puteti spune care ar putea fi cauza? sunt putin ingrijorat, dar in rest ea este foarte bine, e vioaie, mananca bine...sa aiba legatura si cu pietrele din apa (de vreo 2 zile i-am pus si o mica scoica) sau cu faptul ca apa acum are in jur de 28 grade si se poate ca unde statuse ea sa fi fost mai frig?

va rog, daca stiti sa imi dati ceva informatii, astept cu nerabdare! mersi mult!
:wink:
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 28 Oct 2007, 22:37

A crescut si are nevoie de bai de soare!
Testos Admin
Testos Admin

de rorazvan » 28 Oct 2007, 22:42

daca asta e tot, m-am mai linistit! :) se poate rezolva cu baile de soare, domnisoara o sa mearga la "plaja" :D

este valabil si pentru plastron?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 29 Oct 2007, 09:44

Da, iar pe langa baile de soare, cumpara-i si un neon cu UV, pt a evita sa se mai decoloreze carapacea!
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator