Va rog nu mai chinuiti broscutele in apa prea mica!!

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Va rog nu mai chinuiti broscutele in apa prea mica!!

de mirceap11 » 16 Mai 2007, 12:38

Am vazut pozele unora dintre voi....si...m-am speriat de conditiile in care cresc broastele voastre! Nu uitati ca sunt broaste de APA si ca in natura nu stau intr-o coloana de apa de 5-10 cm ci poate de cativa m ! Eu am 5 Trachemys scripta elegans si le tin de 2 ani intr-un acvariu de 200L cu o coloana de apa de 35 cm. Le merge foarte bine, sunt destul de prietenoase (adica se lasa luate in mana de pe uscat si nu fug) si nu au fost niciodata bolnave. De asemenea unii dintre voi le tin pe saracele la 28?C in acvariu..ceea ce NU e deloc bine! Eu le-am tinut la temperaturi intre 18-25?C. Din pacate acum nu am timp sa detaliez toate conditiile pe care le au broastele mele dar o sa fac asta la un sfarsit de saptamana!
Iubeste-ti testoasa ca pe tine insuti !

de Florin » 16 Mai 2007, 21:29

Daca tie ti se pare ca in 200 de litrii poti sa tii 5 testoase de florida....(ma abtin)
5 testoase de florida se tin intr-un acvariu de minim 500 de l! :)
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de mirceap11 » 17 Mai 2007, 06:18

E adevarat ca ale mele incep sa nu mai aiba loc in acvariu dar intr-o saptamana o sa pun in functie noul acvariu de 500l :D ! Si inca ceva...o broasca matura are nevoie de 400-500l asa ca o sa le tin in aceste 2 acvarii numai pana mai cresc! Am deja in plan un iazul din gradina.

temperatura potrivita

de luanalucian » 08 Sep 2007, 18:27

la ce temperatura se simte bine o broscuta? ale mele ( sunt mici, inca) stau intr-un acvariu frumos amenajat, in care pun, la 2-3 zile, cca. 3-5 l apa, asta ptr. ca nu am filtru. iar termometrul l-am scos pe vara. acum langa acvariu sunt 23-24 grade. e deja rece ptr. ele? ar trebui sa pun filtrul in functiune? tre' sa va spun ca broscuta mai mica si mai sensibila a avut de 2 ori probleme cu ochii ( i s-au umflat si nu-i mai deschidea, nu manca - asta timp de o luna) dar am tratat-o cu vit. A si kanamicina. in fine, si-a revenit dar mi-e teama k e sensibila la frig. asadar care e temp. optima. multam'.

de mirceap11 » 08 Sep 2007, 18:49

Broscuta cu probleme trebuie tinuta la temperatura mai ridicata pentru a-i creste metabolismul si imunitatea! Poti sa o lasi o perioada la 25-26?C si o sa vezi ca-i creste si pofta de mancare! Sper sa o pui pe picioare! Cat de mare este acvariul tau?