Mi-e frica sa le pun la hibernat

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Mi-e frica sa le pun la hibernat

de ioana88 » 30 Noi 2011, 23:01

Am doua testoase cu tample rosii de Florida, un mascul de aprox 4 ani si o femela de 3 ani>Pe femela o am de cand era micuta de tot (3 cm) ,pana acum nu a hibernat niciodata. Masculul este in custodia mea cam de 2 ani, el este mult mai slab decat femela si mai putin activ,iarna trecuta cam vreme de 2 luni nu a mancat nimic,l-am pus aproape in fiecare zi in apa si m-am straduit sa-i dau de mancare.Femela a fost activa intotdeauna insa anul acesta cam de o luna au inceput sa nu mai manance, sunt ingrijorata deoarece fetita mananca foarte mult de obicei iar acuma dintr-o data refuza orice, m-am informat si le-am pus la hibernat ,le-am pus intr-un loc mai linistit din casa unde sunt aprox 15-20 de grade,cam odata la 3-4 zile se trezesc singure,le pun in apa dar nu mananca nimic.Mi-e frica sa le pun la 10 grade,nu vreau sa pateasca ceva mai ales ca ele au stat mereu la caldura si au fost foarte rasfatate, ce sa fac?sa insist cu mancarea sau sa le pun la hibernat la o temperatura mai scazuta?
Testos juvenil
Testos juvenil

de jezz » 30 Noi 2011, 23:35

vezi ca avem un ghid foarte frumos redactat de Sheppard. Citeste-l. sus la hibernare
Trachemys scripta scripta-Speedy
Trachemys scripta troosti-Willy
Graptemys pseudogeographica pseudogeographica-Oscar
Trachemys scripta elegans - Pikachu
Un nou locatar Mitzu(chinchilla)- 3 luni pe 20.6
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 30 Noi 2011, 23:39

Daca le pui la 15-20 grade le faci mai mult rau - se consuma mult rezervele asa. Sub 10 grade trebuie, fara frica! Ideal e pe la 5 grade. Nu se va iantampla nimic si e mai sanatos pentru ele sa hiberneze. Le verifici in fiecare zi si daca e ceva in neregula le scoti din hibernare. Ai putea acuma in primul an sa le lasi mai putin, eventual 2 luni la hibernat. Apoi cresti gradat temperatura cu cate 1 grada pe zi sau la doua zile pana ajungi la temperatura normala de 24-28 grade.

De hibernat, le poti lasa numai in apa intr-o cutie de plastic, cu coloana de apa de 2-3cm peste carapacea lor si intr-un loc mai intunecos si linistit.
Le poti si cantari cu un cantar cu precizie la gram (de bucatarie) in fiecare luna sa vezi cat de mult au slabit. Daca slabesc prea repede si prea mult ceva nu e in regula si trebuie scoase din hibernare.
E mai greu prima oara, dar Trachemys sunt si foarte rezistente, deci nu cred ca o sa ai parte de suprize.

Ideea e urmatoarea: sub 10 grade sau deloc.
Testos Moderator
Testos Moderator

de ioana88 » 01 Dec 2011, 13:49

Sa pun 2-3 cm de apa peste ele?asta inseamna ca ele nu respira deloc 2 luni?Eu le-am pus in acvariu dar fara apa invelite intr-un prosop, sa le mut in apa?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 01 Dec 2011, 19:19

Da, testoasele sunt acvatice! Au nevoie de apa, altfel mor prin deshidratare. In natura hiberneaza ingropate sub 10cm de mal pe fundul lacului si ies o data la 2 saptmanai pentru o gura de aer.

In apa, le poti pune si niste pietre pe care sa ajunga mai usor la suprafata pentru aer. Uite aici cateva poze de la mine: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=2695

Nu uita sa ai temperatura sub 10 grade!
Testos Moderator
Testos Moderator

de vic » 02 Dec 2011, 00:28

Corect, sub 10*C, si sa ajugi la valoarea asta treptat, in cca. 3 saptamani. Pot sa scazi 2-4 grade pe saptamana, dar nu mai mult de 4*C; preferabil de 2*C.
Testos activ
Testos activ