Conjunctivita se poate face de la apa de la robinet?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Conjunctivita se poate face de la apa de la robinet?

de Dany01 » 09 Sep 2009, 13:16

am 3 brscutze dintre care 2 or facut conjnctivita stie careva de ce?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Andr3 » 09 Sep 2009, 17:23

de la apa de la robinet. inainte sa o pui in acvariu trebuie lasata minim 24 de ore intr-un vas deschis la desclorificat
Testos activ
Testos activ

Re: Conjunctivita se poate face de la apa de la robinet?

de Dany01 » 09 Sep 2009, 19:38

k ms pt ajutor
Testos juvenil
Testos juvenil

de Locko » 12 Sep 2009, 21:25

sau iti cumperi aquaSafe... si nu mai lasi apa la declorificat 8)
Testos activ
Testos activ

de bosssu » 13 Sep 2009, 09:42

Asa fac eu :) . Mi-e lene sa o las. :|
Redy$&^Bulbuc Te&minatorii
*{(T&@CH€M? $)} $cripta €legans ®
Testos meserias
Testos meserias

de Locko » 13 Sep 2009, 09:58

lene ca lene dar nu am unde... sau daca gasesc un loc unde sa o pun vine careva si o arunca, si abia atunci sa vezi criza :offf
Testos activ
Testos activ

Re: Conjunctivita se poate face de la apa de la robinet?

de Dany01 » 13 Sep 2009, 12:48

dar oare albastru de metil nui bun k stiu k la pesti se punea ?
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 13 Sep 2009, 16:12

albastru de metil stiu ca se pune doar in apa cu icre de corydas ptr ecolozarea lor.. o picatura la 10l ... altceva nu stiu de albastru de metil... dar nu cred ca`i asa greu sa lasi un lighean si`o galeata de apa in camera la tine sau pe balcon 24h .. (lighean 22l aprox.. galeata 8-10l aprox)
Testos Moderator
Testos Moderator

de lulu_broscuta » 24 Noi 2009, 21:22

are vreo problema daca folosesc filtrul pentru apa ca sa ia clorul din ea?fara sa o las 24 de ore
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 24 Noi 2009, 21:57

Cum poti face asa ceva ? Eu nu am mai auzit treaba asta, dar probabil ai ceva la filtru cu care poti face asta
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Monoceros » 24 Noi 2009, 23:01

lulu_broscuta scrie:are vreo problema daca folosesc filtrul pentru apa ca sa ia clorul din ea?fara sa o las 24 de ore

Un filtru normal pentru acvarii nu elimina clorul din apa. Presupun ca nu ai citit mai nimic despre filtrarea apei, ar bine sa o faci, ca sa intelegi de ce testoasele tale au nevoie de filtrarea apei.
Cel mai indicat ar fi sa lasi apa de la robinet intr-un vas descoperit cu gura larga (poti folosi si bidoane de 5L descoperite, daca nu ai altceva) 24-48 de ore pentru a se evapora clorul in totalitate din apa.
Exista si solutii care se introduc in apa pentru eliminarea rapida a clorului, insa eu nu recomand chimicalele... nu poti sa stii in realitate ce efecte secundare pot avea asupra vietatiilor.
Testos Admin
Testos Admin

de lulu_broscuta » 25 Noi 2009, 08:13

Ba da,am citit,dar eu ma refeream la filtrul de apa,nu la filtrul de acvariu :) si ca sa fiu mai explicit,eu ziceam de filtrul de bucatarie,adica ala care filtreaza clorul
Testos juvenil
Testos juvenil

Hello

de zulu » 25 Noi 2009, 09:33

Din pacate filtrul acela de care vorbesti tu nu filtreaza clorul.
Clorul este un gaz, care se elimina prin sublimare ca sa zic asa. El este bagat in apa pt a purifica apa, iar el trece din starea lichida din apa in stare gazoasa in timp. Alta solutie ca sa fortezi sa scoti clorul ar fi sa incalzesti apa dar nu este o idee buna, pentru ca pe langa clor vei elimina si alte elemente benefice organismelor.

Filtrul ala de bucatarie, iti filtreaza impuritatile si eventual o fac mai putin dura. Asta este tot ceea ce face acel filtru. Daca pe cutia respectiva iti spune ca elimina clorul este un bullshit, scuzati expresia, este doar o chestie de marketing.

Clorul il mai poti elimina din apa prin o puternica infuzia de aer sau oxigen, astfel incat moleculele de clor sa se lege de cele de oxigen si sa se elibereze din apa. Nu cred ca la filtrul tau de la bucatarie poate face asa ceva.

In plus o apa cu prea mult oxigen ar deveni un pic prea dura pt broscute, si nu stiu cat de bine le-ar fi. Aici ma refer la o aerisire f puternica a apei.

Ca o solutie buna lasa apa minim 24 de ore sa stea si ai rezolvat problema. Eu unul am o cutie de palstic luata din IKEA de 25 de litri si in aia tin apa, sub masuta unde am acvariul cu broscutele.
Iar apa nu este bine sa o schimbi pe toata, ci doar in proportie de maxim 30%. Eu doar completez ceea ce se evapora.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Thurtwig » 22 Dec 2009, 17:16

Da, conjunctivita se face de la clorul din apa de la robinet. In cazul conjunctivitei, des intalnite la testoasele cu tample rosii, ochii testoasei se umfla si nu ii mai poate deschide, iar ca rezultat nu mai poate manca, pentru ca nu vede unde plutesc viermisorii. Nu e grav, se rezolva cu un unguent si vitamina A, dar mergeti la veterinar, pentru ca e mai bine decat sa o tratati dupa ureche.
Avem doua metode de declorificare a apei:
1) Punem apa intr-un vas si il lasam neacoperit 24-48 de ore( dupa cum au zis-o si alti utilizatori).
2) Picurarea unei solutii speciale de declorificare in apa acvaterariului. In cazul acesta nu ma pricep rea bine, a fost discutat de alti utilizatori.
Per total trebuie sa supraveghem bine broscutele, iar daca apar semne de conjunctivita, le ducem la medicul veterinar si ,parca, le va face un vaccin.
In nici-un caz sa nu fierbeti apa, astfel calcarul si alte minerale din apa si asa nocive se vor concentra, vor aparea cheaguri de sange pe plastronul broscutei si aceasta va muri in scurt timp. Informatie preluata de la adrian de pe un alt subiect. Multumitiri ii aduceti lui.
Ultima oară modificat de Thurtwig pe 22 Dec 2009, 21:18, modificat 1 dată în total.
Testos juvenil
Testos juvenil