Filtrarea apei

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

de diego » 20 Mai 2011, 21:54

:arrow: http://www.gardenstore.ro/tehnica-acvat ... -7001.html

in cazul unui iaz de 2000 de litri fara plante si cu pesti, va trebui sa alegeti un filtru pentru 8-10000 litri. In cazul filtrelor biologice, se recomanda sa atasati o pompa (daca acesta nu exista in dotare) care sa recircule la cca. doua ore intrega cantitate de apa. (ex. in cazul unui lac de 2000 litri: o pompa de 800-1200 litri/h)

cel de pe magicaquarium mi se pare cam scump

http://www.gardenstore.ro/tehnica-acvatica/filtrare
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Avatar utilizator
Testos Admin
Testos Admin
 
Mesaje: 1259
Membru din: 01 Noi 2006, 20:38
Localitate: Bucuresti

de Sheppard » 20 Mai 2011, 22:59

Filtrul recomandat e mult mai bun. Multumesc frumos! Ma apuc de strans banii atunci.

Dar nu as iesi mai ieftin daca le-as lua pe bucati? Ca am acasa o pompa cu care scot apa din iaz si mi-l goleste in 10min. Daca as mai lua separata filtrul si un bec UV nu ar fi mai ok? Se potrivesc toate dupa aceea cand ma apuc sa le asamblez?
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2718
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu

de diego » 21 Mai 2011, 07:12

Sheppard scrie: Ca am acasa o pompa cu care scot apa din iaz si mi-l goleste in 10min. Daca as mai lua separata filtrul si un bec UV nu ar fi mai ok? Se potrivesc toate dupa aceea cand ma apuc sa le asamblez?


Cred ca cel mai bine ar fi sa le dai un mail la info@gardener.ro cu intrebarile de mai sus pentru ca pe site-ul lor nu prea am gasit specificatii la filtrele alea. Cu siguranta ai iesi mai ieftin daca ai cumpara doar filtrul si becul cu ultraviolete.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Avatar utilizator
Testos Admin
Testos Admin
 
Mesaje: 1259
Membru din: 01 Noi 2006, 20:38
Localitate: Bucuresti

de Sheppard » 22 Mai 2011, 00:41

Ok. Multumesc mult pentru ajutor. Sper ca pana prin iulie cel tarziu sa rezolv si problema asta.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2718
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu

de ane » 30 Iul 2011, 16:33

1.cum pot folosi drept filtru un burete in care o sa introduc o piatra?
2.eu stau la curte si doresc sa le amenajez un bazin si nu stiu daca as putea pune pe alocuri burete cu perisorii aia albi!
3.dar... cum se formeaza acestia si ce burete sa folosesc?
4.imi recomandati sa fac asta?
Avatar utilizator
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 157
Membru din: 26 Iul 2011, 12:08
Localitate: Corabia, Olt

de Sheppard » 04 Aug 2011, 13:00

Pentru iaz, nu cred ca face fata un filtru de tip burete. Trebuie unul mecanic si biologic, iar din cate am vazut, filtrele sub presiune si cele biologice simple sunt cele mai bune pentru iazuri mici: http://lac.ro/Alegereafiltruluipotrivit.html

Filtrul recomandat de diego - kitt complet (http://www.gardenstore.ro/tehnica-acvat ... -7001.html) - mi se pare cel mai bun si ieftin din ce am vazut eu. Pompa de 2300l/h imi recircula apa intr-o ora; putea sa fie de numai 1000l/h, dar nu am gasit nicaieri.

Cred ca il voi comanda saptamana viitoare, daca nu imi mai recomanda nimeni ceva mai bun.

Am trimis un mail la gardenstore sa imi recomande o pompa pentru alt produs mai util - filtru sub presiune Biopressure 3000 (il pot ingropa si este deci mai usor de mascat: http://www.gardenstore.ro/tehnica-acvat ... -3000.html . Sa vedem daca au o pompa care sa se potriveasca de 1500l/h; nu vreau sa depasesc cu toata instalatia 700ron.

Revin cu detalii...
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2718
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu

de Sheppard » 06 Aug 2011, 17:24

Pana la urma, cred ca o sa raman pe filtrul sub presiune pentru helesteu: http://www.gardenstore.ro/tehnica-acvat ... -3000.html (as vrea sa il maschez bine si il pot ingropa; cu filtrul biologic simplu e mai greu, pentru ca trebuie sa stea deasupra apei).

Problema este ce pompa sa iau; cei de la Gardenstore au prostul obicei de a trimite raspuns la mail destul de tarziu. Vreau sa si instalez totul pana in 17 august, pentru ca plec din tara pentru 7 zile si in conditiile actuale nu prea pot lasa apa din helesteu 7 zile neschimbata; saptamana urmatoare vreau sa fac comanda.

Am ales pompa urmatoare: http://www.gardenstore.ro/tehnica-acvat ... -2500.html .Am vazut si altele mai ieftine la capacitate mai mica (teoretic si una de 1500l/h ar fi buna) si altele la capacitate mai mica sau asemanatoare si mult mai scumpe. Asta parca e undeva la mijloc ca si calitate si pret.

Acuma as vrea sa intreb pe cei mai experimentati cu filtre, daca alegerile facute sunt bune pentru helesteul meu si daca cele doua produse sunt compatibile. Poate imi mai oferiti si niste alternative mai bune si ieftine.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2718
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu

de Sheppard » 12 Aug 2011, 13:21

Am gasit un kitt complet la Baumax cu 774ron: filtru sub presiune de la Oase pentru iazuri de 10000l (3000l cu pesti); are bec UV-C si o pompa de 2500l/h, toate de la Oase. Stiti ceva legat de fiabilitatea filtrelor Oase? Daca imi iau de la Gardenstore ce am zis mai sus, ies mai scump si pompa va fi de putere mai mica.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2718
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu

de Sheppard » 05 Mai 2013, 00:27

Revin cu vesnica problema privind filtrarea apei in helesteu. Aveti idee cat de fiabile sunt filtrele Heissner? In special asta: http://www.heissner.de/produkte/teichfi ... 50-00.html ?

Pret in Baumax - 420ron
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2718
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu

de iahim68 » 18 Iul 2013, 12:12

Daca acvariul are dimensiunile;L=440mm , l=278 mm iar coloana de apa h=80-90mm,este suficient un filtru tetra tech ex 400?
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 111
Membru din: 25 Iun 2013, 19:01
Localitate: Craiova

de Al3xin0 » 18 Iul 2013, 17:52

Sall! Eu am un vas de 10-15 litri si vreau sa stiu daca filtrul intern Trixie Aqua Pro M-200 face treaba buna. Multumesc anticipat!
2 testoase frumoase!
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 66
Membru din: 23 Iun 2013, 16:20
Localitate: Deasupra ta , zburand cu viteza luminii!

de Sheppard » 18 Iul 2013, 18:26

iahim68, uite aici un calculator de volum: http://www.testoase.com/calculator-acvariu.html

Acvariul tau are cam 11L. Tetra Ex 400 are un debit de 400L/h, deci e destinat acvaterariilor cu testoase de aproximativ 150-200L. Daca ai plante destule face fata si la mai mult probabil.

Prin urmare, daca iei acest filtru, e mai mult decat suficient. La 11L probabil ca nu va mai trebui sa schimbi apa deloc, doar sa adaugi ce se evapora. Plus ca iti va ramane bun pentru urmatoarele acvaterarii pe masura ce cresc testoasele.

Eu am un Tetra Ex 700 pentru un volum de 250-300L in EXTERIOR, in curte. Desi e destinat pentru acvaterarii in interior, pot sa spun ca isi face treaba bine si imi tine apa curata vreo 2 saptamani daca sunt zile insorite, calde in care se dezvolta algele intens. In interior nu e supus unui astfel de "stres" si ar tine apa curata mult mai mult timp. Per ansamblu, sunt multumit de el. Il am de mai bine de un an si inca nu am avut vreo problema cu el.

Al3xin0, am si eu un Resun Magi 700 - practic e identic cu modelul mentionat de tine, cu aceleasi medii de filtrare. La 20L iti pot spune ca face treaba excelenta. Eu il folosesc afara la 70L si tine apa curata cam 1 sapt - 1 sapt jumate. Inauntru e mult mai eficient. Doar sa ai in vedere ca va face si ceva zgomot, atat filtrul, dar mai mult, caderea de apa, care este extrem de importanta. Recomand sa scoti capacelul din capatul tubului cu gaurele care asigura perdeaua de apa si sa lasi sa curga jetul pe acolo. Gaurelelel acelea tind sa se infunde de la coloniile de bacterii la un moment dat si astfel scade mult debitul de filtrare.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2718
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu

de Al3xin0 » 18 Iul 2013, 21:04

Sheppard, Filtrul eu il curat la maxim 2 saptamani. Si am o intrebare offtopic acum pentru tine, azi am luat un bloc de calciu pentru broscuta de la Nutrafin. m-a costat cam mult si vreau sa stiu cam cat tine un asfel de bloc si daca e in regula sa il tin o ora pe zi in apa sau sa il las in apa pana se duce.
2 testoase frumoase!
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 66
Membru din: 23 Iun 2013, 16:20
Localitate: Deasupra ta , zburand cu viteza luminii!

de iahim68 » 18 Iul 2013, 21:31

Multumesc,Sheppard,l-am comandat.Sper sa fie seriosi cei de la care am comandat si sa functioneze.

Al3xin0,folosesc si eu o broscuta de calciu de la Nutrafin.Eu am lasat-o permanent in apa,tine apx.3-4 saptamani.Pretul in jur de 60 Ron.Ceea ce am observat,este ca se depune si pe carapacea broscutei,insa la perierea carapacei dispare.
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 111
Membru din: 25 Iun 2013, 19:01
Localitate: Craiova

de iahim68 » 18 Iul 2013, 21:35

Scuze,am vrut sa spun 6 ron.Nu stiu exact daca este de la Nutrafin,dar este un bloc de calciu cu forma de broscuta.
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 111
Membru din: 25 Iun 2013, 19:01
Localitate: Craiova

AnteriorUrmătorul

Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator