Scapari electrice de la echipamente

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Scapari electrice de la echipamente

de Broscutzel » 31 Mar 2008, 08:48

Am simtit o piscatura cand am atins apa, cred ca scapa ceva curent de la filtru sau de la incalzitor. Le-am schimbat pe amandoua cam in aceeasi perioada si nu-mi pot da seama de la ce e.
Cred ca o sa schimb mai intai incalzitorul, ca e mai ieftin. Dar acum plec la munca si ma intorc la noapte. Sa las broscutzu fara caldura pana maine?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 31 Mar 2008, 15:36

Eu unu asa ti-as recomanda sa-l scoti ceea ce presupui ca are scapari si muta acvariul intr-un colt al casei unde este mai cald, risti foarte mult sa fie scurgeri mai puternice si sa le prajesti.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Monoceros » 31 Mar 2008, 16:30

Pentru a prevenii incidente de genul asta iti recomand sa folosesti un Ground Fault Interrupter... poti citi mai multe despre acesta aici ... si poti sa downloadezi pdf-ul cu schema electronica. :wink:
Oricum poti sa te astepti la scurgeri de curent si la echipamentele de calitate, intr-adevar probabilitatea este mult mai mica.
Testos Admin
Testos Admin

de Broscutzel » 31 Mar 2008, 22:32

Heh, ce schema simpla, am facut-o in 2 minute (din glezna) :D
Mai bine schimb acvariul cu totul, si instalatia apartamentului decat sa-mi bat capul cu schema aia :lol:
Merci oricum.
Testos juvenil
Testos juvenil