Apa...
11 mesaje
|Pagina 1 din 1
Apa...
Acvariul meu este de 40L din care apa vreo 20...broscutele sunt mici. Filtrul este Fan Mikro Plus de la Aquael. L'am cumparat cam acum 2 saptamani...sambata am schimbat apa asa cum ati recomandat voi...si am adaugat cea lasata la decantat. De ieri deja nu se mai vedea nimic in acvariu si mirosea foarte urat. Azi am schimbat iar apa, tot asa, am scos aprox 30% si am adaugat cu apa lasata la decantat. Dar "noua" apa e tot murdara. Trebuia sa schimb toata apa? Sau nu face fata filtrul? Filtrul curata 250L/h. Adica asa scrie pe el...nu stiu ce sa fac...parca vad ca peste 2 zile trebuie iar schimbata apa. E cam greu, acvariul e mare si nu'l pot muta. In prima saptamana de la amenajarea acvariului totul a mers bine, apa curata dar s'a murdarit cred ca din cauza mancarii in exces. De'acum incolo le dau de mancare in alt acvariu. Dar totusi, ce sa fac?!Sa astept sa se colonizeze filtrul cu bacterii denitrificatoare? Si daca da, sa las apa asa murdara pana saptamana viitoare? Mi'e cam frica totusi...de miros nu ma prea intereseaza ca eu rezist dar nu vreau sa se imbolnaveasca broscutele.
Am uitat sa precizez ca nu am decat 3 pietre de vreo 3-4cm, un ghiveci intors si insulita in acvariu (in afara de filtru si incalzitor, desigur).
Am uitat sa precizez ca nu am decat 3 pietre de vreo 3-4cm, un ghiveci intors si insulita in acvariu (in afara de filtru si incalzitor, desigur).
- Testos juvenil

Ar fi fost bine in acele doua saptamani, de ciclare, sa le hranesti in alt vas, dar oricum... nu in exces. Trebuie hranite doar cu atat cat pot manca in maxim zece minute o masa. Dupa acele doua saptamani poti sa speli (partial) filtrul in apa pe care ai scos-o din acvariu, chiar de mai multe ori pe saptamana. La schimbatul apei foloseste un furtun... este mult mai usor prin sifonare sa scoti apa din acvariu. In caz ca nu stii cum sa procedezi: ...umple furtunul cu apa (de robinet sau din acvariu) si acopera ambele capete cu degetele mari, astfel cat sa nu curga apa din el; un capat il bagi in acvariu (in apa), moment in care poti descoperii acel capat, iar celalalt il pui intr-o galeata... apoi poti descoperii si celalalt capat... iar apa "ca prin minune", se sifoneaza in galeata. :wink:
Mersi mult. Am sa incerc maine ca deja, cum spuneam, apa e iar murdara. Am incercat aseara sa le dau de mancare in alt vas si nu au mancat nimic...se tot zbateau disperate. Probabil trebuie sa incerc mai mult pana se obisnuiesc.
Mersi din nou si am sa postez maine ce am reusit :)
Mersi din nou si am sa postez maine ce am reusit :)
- Testos juvenil

Mai am o mica problema...le dau de mancare pe rand, intr-un vas. Aici nu sunt probleme. Doar cu apa...eu iau apa din acvariu cand le dau de mancare dar nu e bine ca trebuie sa o completez si asta ar insemna sa adaug alta apa in fiecare zi. Voi in ce le dati sa manance si in ce fel de apa le puneti? Sau daca nu le hraniti asa, ce sfat imi dati?!...
Mersi.
Mersi.
- Testos juvenil

Eu o hranesc in acvariu in care sta nu o mut, in legatura cu completatul apei, ai putea sa completezi din doua in doua zile
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Deci nu ar fi nicio problema daca o completez asa?!...ca e ca si cum as schimba apa...intr'un fel...si stiu ca nu e bine sa o schimbi prea des. Ma gandeam sa nu dezechilibrez ceva pe'acolo cu adaugarea apei asa des :)
Mersi.
Mersi.
- Testos juvenil

Pai tocmai de'aia le hranesc in alt vas, am mai vorbit de asta mai sus putin :) . Era doar ideea ca scot cam 2 cani de apa din acvariul mare si o pun in vasul de mancare, asta ca sa fie temperatura potrivita si apa potrivita si puneam la loc cele 2 cani cu apa decantata desigur. Si ma gandeam sa nu fie ceva gresit. Deci nu trebuie sa ma ingrijorez. Multumesc din nou :D
Forumul asta mi'a usurat "munca" :lol:
Forumul asta mi'a usurat "munca" :lol:
- Testos juvenil

11 mesaje
|Pagina 1 din 1