spuma alba

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

spuma alba

de rorazvan » 13 Ian 2008, 10:23

salut!

am observat de cateva zile un fel de spuma alba pe apa, pe marginile acvariului. presupun ca este ceva legat de filtru, dar nu imi dau seama inca ce. ma puteti ajuta cu vreun raspuns? :mrgreen:

mersi ;)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 13 Ian 2008, 12:43

Se poate forma o spuma prin decompunerea proteica a resturilor de alimente. Daca i-ai dat de mancare mai mult decat de obicei sau nu ai mai spalat filtrul de mai mult timp... e normal.
Testos Admin
Testos Admin

de rorazvan » 13 Ian 2008, 21:12

De mancare ii dau intr-un vas separat, tocmai ca sa nu se faca mizerie prea mare in acvariu. Filtrul il curat o data pe saptamana.
Acum de sarbatori a avut cineva grija de ea si a trebuit sa ii dea si mancare mai multa in acvariu, de aceea am si gasit filtrul mult mai murdar decat de obicei, pentru ca erau si multe resturi de mancare. Probabil ca nu se curatase complet atunci, asta seara l-am curatat din nou si vad ca nu mai este spuma aproape deloc. Problema cred ca era, asa cum spuneai si tu, mancarea mai multa si resturile in exces.
Testos juvenil
Testos juvenil