apa se murdareste peste noapte
am turnat apa mai putina in acvariu si nici nu am mai pus filtrul, macar sa vad daca e de la broscute sau e de la filtru, si apa nu s-a murdarit aproape deloc, deci e clar ca filtrul era de vine. Azi merg sa-mi cumpar un altul.
- Testos juvenil
:!: Avertisment :!: [tart]
Ai incalcat in mod repetat art. 2.5 din regulament.
Citeste regulamentul !!!
Ai incalcat in mod repetat art. 2.5 din regulament.
Citeste regulamentul !!!
o intrebare lui monoceros, la cat timp sa spalam buretele de la filtru daca in 2sapt el isi face colonii de bacterii?....si daca il spalam asta nu inseamna ca bacterile se duc si trebuie sa astepti again 2 saptamani?
"Eu sunt un vegetar militant
Si un om cu masura, dau respect cu garnitura
Nu cu carne in gura."
Si un om cu masura, dau respect cu garnitura
Nu cu carne in gura."
mi-am cumparat filtru, recomandat de vanzator, de la SERA, m-a impresionat foarte mult ca are buretele mare, dar...am asteptat doua saptamani ca sa vad cum va fi, dar problema persista, apa se murdareste a doua zi, si chiar si cu solutie miroase ingrozitor, am dat si 75 de lei pt filtru, apa in acvariu cam 60 de L, si filtrul este pt acvarii peste 100 de L, deci e puternic, dar apa tot se murdareste...ce sa fac????
- Testos juvenil
am scris destul de clar ca am asteptat doua saptamani....mai am o piatra care nu e colturoasa, si e spalata regulat si e in acvariu inca de la inceput, e piatra de rau...si insulita, incalzitor, termometru....si broscutele :roll:
- Testos juvenil
De ce nu ne spui exact despre ce model de filtru este vorba?
Este foarte important ca in acele doua saptamani sa functioneze non-stop filtrul, sa nu il speli si doar sa faci schimbari partiale de apa, odata pe saptamana, nu mai mult de 30% din volumul total de apa. Recomand deasemenea, daca ai posibilitatea, sa hranesti testoasele intr-un alt acvariu sau intr-un lighean, cel putin pe perioada celor doua saptamani de la instalarea filtrului, pentru ca in acvariu propriu-zis sa se instaleze mai repede un echilibru biologic.
Este foarte important ca in acele doua saptamani sa functioneze non-stop filtrul, sa nu il speli si doar sa faci schimbari partiale de apa, odata pe saptamana, nu mai mult de 30% din volumul total de apa. Recomand deasemenea, daca ai posibilitatea, sa hranesti testoasele intr-un alt acvariu sau intr-un lighean, cel putin pe perioada celor doua saptamani de la instalarea filtrului, pentru ca in acvariu propriu-zis sa se instaleze mai repede un echilibru biologic.
Nu stiu ce nu fac bine ca de 3 saptamani am filtru extern si tot ii tulbure apa si ii si cu spuma ..... am urmat instructiunile ... adica am hranit broscutele in alt acvariu ... am schimbat aprox 20% din apa si nimik :(( ... si apropo ... n-am nimik in acvariu ca inca nu mi-am terminat insulita :-??
Cam putina apa pentru niste testoase destul de mari asa cum sunt ele ... un acvariu cu o capacitate de 40 L ar trebui uneia mici, pentru 2 iti dai si tu seama (tinand cont ca sunt si destul de mari)
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact