Bec infrarosu

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Bec infrarosu

de lelia » 13 Sep 2017, 18:12

Buna!
Sotul meu a cumparat un bec infrarosu pentru incalzirea testoaselor noastre...doar ca pe cutie sunt poze cu porci, gaini si pui de gaina. Becul are urmatoarele indicative: Infrared IR-B (unde medii),100W , E27. Nu am mai gasit pe piata becuri de 100W pt iluminare (pe acestea le foloseam, ca erau mai ieftine ca cele speciale din pet shop). Intrebarea mea este daca pot folosi acest tip de infrarosu pt testoase de apa?
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 205
Membru din: 21 Mar 2012, 19:11
Localitate: Bucuresti

Re: Bec infrarosu

de Sheppard » 13 Sep 2017, 20:00

Singura problema e sa nu incalzeasca prea mult. Puneti un termometru pe locul incalzit de bec si sa nu creasca acolo temperatura peste 30 de grade, ca devine periculos pentru testoase. Daca cumva e prea cald, se poate monta becul la inaltime mai mare, pana se obtine temperatura dorita.

Si ar trebui ferit pe cat posibil de umezeala, eventuali stropi de apa de la caderea de apa de la filtru sau mai stiu eu ce, ca sa nu explodeze.

De obicei dau si becurile astea obisnuite destula caldura, chiar si cele de 60W, doar ca trebuie montate la vreo 20cm de locul incalzit sau mai putin pentru a oferi suficienta caldura. Din nou, trebuie masurat cu termometrul, de preferat unul digital, precis, sau unul cu laser, dupa ce a mers becul o perioada indelungata, pentru a reflecta valori reale.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2776
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori
cron