Filtru pentru substrat (filtru de fund)

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Filtru pentru substrat (filtru de fund)

de raek » 09 Ian 2013, 20:32

Salutare , nu stiu daca exista un topic despre asta , eu nu am gasit, este vorba de filtrul de fund. Cred ca e impropriu zis ca e filtru pentru ca doar circula aer sau apa prin substrat si scoate toata mizeria de acolo.

A folosit cineva astfel de filtru? Ma gandesc ca trebuie sa fie bun pt ca la mine se aduna destul de multa mizerie in substrat iar filtrul extern nu are cum sa adune daca nu iese mizeria din pietris.

Am vazut ca sunt 2 variante si anume un filtru care se conecteaza la pompa de aer si scoate mizeria cu bule sau filtru care se conecteaza la returul de la filtru extern si scoate mizeria cu apa. Prima varianta costa cam 20 lei 80x30 dimensiune daca nu ma insel, iar a 2a costa vreo 200lei.

Eu am foarte multe elemente in acvariu si imi este greu sa aspir substratul fara sa scot tot.

O parere ceva, a folosit cineva asa ceva?

Imagine

Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 32
Membru din: 21 Mai 2012, 13:52

de Sheppard » 10 Ian 2013, 16:56

Eu personal nu am folosit asa ceva pentru ca nu era nevoie. Ce am substrat putin pamant si nisip in curte prin iazuri, dau cu furtunul si scoate pompa afara cu tot cu mizerie (e pompa mare pentru fantani pentru apa murdara).

Oricum, am vazut recomandat de multi asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=l4_az4Yw4Ns
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2837
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu

de raek » 10 Ian 2013, 18:02

Asa ceva am , cand schimb partial apa aspir cu ala dar tot ramane, filtrul ala de substrat circula aer/apa prin substrat si agita murdaria sa iasa din el si sa o traga filtrul. La mine cred ca ar merge destul de bine pentru ca am pietris. Cred ca o sa incerc, dar ma mai gandes pentru ca as vrea sa schimb pietrisul cu nisip si atunci nu o sa mai am problema sa ramana murdarie prinsa pentru ca pe nisip sta la suprafata lui.
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 32
Membru din: 21 Mai 2012, 13:52

de takawachinchila » 18 Ian 2013, 11:14

Nu pune nisip in acvariul cu testoase! o sa ai probleme cu sanatatea locatarilor, cu curatarea lui etc... Nici pietrisul marunt nu este recomandat. Vezi ca s-a tot discutat pe site, baga ochiu!
Poate vrei sa te arunc la testoase!
Avatar utilizator
Testos meserias
Testos meserias
 
Mesaje: 326
Membru din: 28 Oct 2008, 17:43
Localitate: Bucuresti

de raek » 18 Ian 2013, 16:37

Pietris am deja , nu au fost tentate niciodata sa muste o piatra, ba chiar am unele pietricele ff mici. Mancarea (carne cruda) le este servita tot printre pietre , fac foarte bine diferenta intre pietre si mancare.

Parerea mea e ca daca erau atat de proaste incat sa inghita pietre ,nisip etc si sa moara, nu mai erau specie invaziva era pe cale de disparitie avand in vedere ca ele in mediul lor natural dau de tot felul de "substraturi" . Si omul se mai ineaca cu mancare ba chiar unii ff rar mai si mor , asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai mancam.

Eu sincer cred ca e un mit asta cu nisipul si pietrele , este mai usor de curatat un acvariu gol pe fund fara bataie de cap insa nu este un mediu prietenos si broasca nu cred ca duce o viata asa cum ar putea sa duca. Si eu cred ca daca as merge toata viata fara incaltaminte m-ash obisnuii dar ar fi mai bine sa merg totusi incaltat.

O sa pun nisip, si va anunt care e verdictul.

E forum , asta e parerea mea , sa nu o luati ca pe o cearta sau mai stiu eu :D
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 32
Membru din: 21 Mai 2012, 13:52

de Sheppard » 18 Ian 2013, 18:09

Si eu sunt de acord cu raek. Numai sa nu pui nisip colorat in tot felul de culori cu coloranti artificiali. Daca poti ia din natura, dintr-un rau curat eventual.

In natura au pe fundul apei si la mal nisip, pietre si mal in care hiberneaza. E intr-adevar mai greu de intretinut si curatat mediul, dar daca ai un aspirator din acela pentru substrat si rabdarea necesara, arata chiar frumos + niste plante care sa absoarba toxinele si pietre mai mari sa diversifici mediul; cred ca pietrele vor fi folosite si la naparlit, ca la majoritatea reptilelor.

Ocazionala pietricica inghitita nu vad de ce ar provoca probleme (presupunand ca e piatra normala, nu rahaturi din pet-shop colorate si acoperite cu mai stiu eu ce); ca la toate reptilele ar trebui sa le ajute la digestie si intr-un final se va elimina pe partea cealalta. Preventiv, eu zic sa nu alegi pietre ascutite, pentru a nu induce accidental leziuni.

Recomand sa plantezi plantele acvatice in substrat si cauta sa creezi diferente de nivel, sa nu fie totul neted: intr-un loc sa ai mai mult substrat, fixat in loc cu pietre si plante, iar in alte zone un strat mai subtire. Uita-te la ultimul post de aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=1445
A postat bstafie un video fain de la The Green Machine. Au pe canalul de youtube tot felul de chestii despre plantat, amenajat acvarii etc. Merita sa arunci o privire. Impactul estetic este mare.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2837
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori
cron