Mucegai

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Mucegai

de takawachinchila » 17 Sep 2010, 22:42

Salut!

Mi-am facut in urma cu ceva vreme un capac pentru acvariul cu testoase. Cum am mai spus in alta ocazie, am folosit lemn si PFL, pe care le-am dat cu nitrolac pe interiorul capacului si le-am vopsit pe exterior.
De cateva zile, am observat pe interiorul capacului un strat de mucegai in unele zone.
Daca o sa inlatur verzeala respectiva, in maxim doua zile aceasta va creste la loc. (Acuma o sa sariti toti pe mine cu "trebuia sa faci capacul din plastic!")
Ma gandeam sa curat capacul, sa inlatur bine mucegaiul si sa aplic pe tot interiorul un material cu rol protector. De exemplu, sa intind cu un ?paclu un strat de silicon (pentru instalatii, ca pe tuburile alea scrie ca nu permite dezvoltarea de bacterii etc). Avand in vedere distanta la care este capacul de nasul broastelor, credeti ca le-ar pune in pericol sanatatea? Sau sa folosesc Bison pentru acvarii? Sau alt material?
Astept sfaturile voastre cu mare interes. Va multumesc, numai bine!
Poate vrei sa te arunc la testoase!
Testos meserias
Testos meserias

de Kirill » 18 Sep 2010, 01:14

Salut!

O idee desi poate prosteasca...
Curata bine capacul cu ceva solutii antimucegai, apoi vopseste-l ca si in exterior[findca o sa fie un strat nou de chimicale, adica vopsea, mucegaiul nu ar trebui sa mai apara un timp]
Apoi poti incerca sa lipesti niste folie de aluminiu pe interior care sa si reflecte lumina inspre testoase.Daca lipseti folia bine nu ar mai trebui sa apara mucegaiul...
Cam asta imi vine in minte momentan, desi probabil ca sunt si anumite solutii chimice care ar rezolva problema intr-un mod mai simplu...[eu habar nu am de o asemenea solutie...]
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Testos meserias
Testos meserias

de takawachinchila » 18 Sep 2010, 13:53

Multumesc de raspuns!
E si asta o varianta. Siliconul mi se pare insa mai ... mucegai-proof. daca e sa pun de ala de instalatii. si peste el sa pun staniol.
Va tin la curent! ;)
Testos meserias
Testos meserias

de Florin » 19 Sep 2010, 09:08

Si mie imi aparea... imi aparea si pe geamurile acvariului.
De la prea multa umezeala. Acum las o parte din capac descoperita, pentru a se putea aerisi si nu mai am probleme.

Pentru curatare foloseam solutie de spalat geamurile.

BAfta!
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de takawachinchila » 20 Sep 2010, 19:34

Da, am deschis unul din capacele de sus si am observat ca nu s-a mai extins mucegaiul. Ma intreb daca dupa ce o sa tratez suprafata interioara a capacului si o sa acopar mai mult timp acvariul o sa persiste problema.
In concluzie, cand o sa am timp o sa ma apuc sa mesteresc iar la capac...
Si va anunt daca problema persista. Multzam!
Testos meserias
Testos meserias

de petroschi » 03 Feb 2011, 10:50

Sal am ceva probleme si eu cu mucegaiul . Filtru tetratek ex 400 dupa aproape 2 luni apa se inverzeste si miroase foarte tare a mucegai , bureti si materialele filtrante miroase atat de tare incat nici dupa ce le-am spalat cu o solutie foarte acida , mirosul tot nu a iesit . De la ce poate aparea ? Mentionez ca le hranesc tot acolo si nu in alta parte . Cum as putea sa scot mirosul de mucegai din bureti sau sa cumpar alte medii filtrante ?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 03 Feb 2011, 16:04

Esti sigur ca este voba de mucegai si nu de bacterii?
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de petroschi » 03 Feb 2011, 19:16

Sigur ca e mucegai miroase si-n casa atat de tare ca nu poti suporta mirosul si nu intaleg de la ce vine ? Cum ziceam mai sus apa devine verde si-n partea de sus a acvariului unde se termina apa se depune mucegai am un vas langa acvariu care le hraneam vara dar iarna fiindaca nu am 2 incalzitoare nu le mai hranesc acolo ci doar in acvariu , ideea e ca in acel vas nu apare mucegai ci doar in acvariu care are filtre si testoase in plus fata de celalat se poate fi de la filtru ? Mediile filtrante nu le-am schimbat nici o data .
Testos juvenil
Testos juvenil