radacini pt acvarii

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

radacini pt acvarii

de toto_alex2rap4ever » 16 Feb 2007, 15:11

salut...am si eu o intrebare pt cei care au in acvariu radacini ..... am luat azi o radacina pt acvariu ...cred ca se numeste magrova...si ar fi o mica problema.... tinand cont de faptul ca este lemn si pluteste...se "plimba" tot timplu prin acvariu broscutelor findule cam frica de ea.. este normal ? este o perioada de acomodare? sau nu am pus-o eu bine si trebuie sa o fixez intr-un singur loc?

cateva detalii: inaltimea apei este de 17 cm... radacina are un kilogram si este putin mai mica decat latimea acvariului
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de Florin » 16 Feb 2007, 18:41

Nu.Radacina mea de lemn, nu pluteste daca o pun in apa si nu se plimba de colo-colo.Poate or fi radacini diferite. :D
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de toto_alex2rap4ever » 16 Feb 2007, 18:45

pei..e din lemn....si sta in apa mai mult de jumatate dar nu atinge baza acvariului..si mai ales cand dau drumu la filtru se "plimba".... vad ca acum broscutele se mai apropie de ea..dar ink nu s-au urcat pe ea...poate e doar o chestiune de timp....dar teoretic radacina ar trebui sa stea fixa ,intr-un singur loc?
Testos activ
Testos activ

de diego » 16 Feb 2007, 18:52

Ar fi trebuit sa fierbi mai intai acea radacina, in apa suprasaturata de sare. Apoi sa o mai tii 2-3 zile intr-un lighean cu apa.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 16 Feb 2007, 22:50

am cumparat-o de la pet shop... si mi-a zis ca e deja fiarta si tratata astfel incat sa nu se degradeze in apa sau sa se unfle.....

ps: nu stiu daca e greseala....dar era data cu un praf rosiatic care eu l-am curatat prin spalare intr-un jet de apa fierbinte
Testos activ
Testos activ

de adrian25 » 17 Feb 2007, 09:49

nu stiu sigur daca era data cu un praf, cred ca era de la lemn, cred ca asa s-a facut dupa ce s-a uscat, orcicum nu s-a facut apa putin galbuie-maronie? ( e doar o parere)
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 17 Feb 2007, 10:47

foarte putin galbuie...dar am dat drumu la filtru la o putere mai mare si s-a mai limpezit apa.....au cazut cateva aschi,si le-am luat ca sa nu carecumva sa le manance broscutele..... am fixat radacina cu o piatra putin mai mare si acum nu se mai misca..dar tot la suprafata sta.... dati si voi pareri.... daca e nevoie o sa fac o poza cu radacina ca sa ma lamuriti
Testos activ
Testos activ

de diego » 17 Feb 2007, 10:50

Si eu am luat de la pet-shop o astfel de radacina si stiu despre ce e vorba, iti recomand sa o fierbi.
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 17 Feb 2007, 10:55

bine.... o sa o scot din acvariu si o sa o fierb..dar ai putea sa imi dai niste detali cu privire la tot procesu de fierbere si de ce mai e nevoie dupa...te rog mult
mersi anticipat
Testos activ
Testos activ

de diego » 17 Feb 2007, 11:07

Ai nevoie de un vas cat mai mare astfel incat radacina sa poata fi cuprinsa de cat mai multa apa. Apoi in apa se pune sare de bucatarie (mare), faci un fel de saramura. Lasi radacina la fiert aproximativ jumatate de ora iar dupa asta o bagi sub jet de apa rece. Eu ti-as recomanda sa o mai tii macar 24 de ore intr-un lighean cu apa, ai sa vezi ca o sa mai iasa seva din ea.
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 17 Feb 2007, 14:09

bine...acum o fierb..am pus sare o lingura de sare la un litru de apa...... eu o sa schimb apa luni...daca o tin intr-un lighean cu apa pana luni are ceva?(respectiv 2 zile)

ps: cand am pus radacina in lighean tot pluteste
Testos activ
Testos activ

de mycka » 17 Feb 2007, 19:16

daca e goala pe interior din pacate va mai pluti!
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 17 Feb 2007, 22:01

nu prea are cum sa fie goala pe interior pt ca e subtire,lunga si plata......si chiar daca ar fi goala pe interior nu cred ca poate fi si etansat acel gol de aer....

ps: azi am pus radacina in acvariu si a picat ca un bolovan....:D .. acum totul e ok :lol:
ms inca odata [Diego] pt "reteta" :wink:
Testos activ
Testos activ

de iuly_man » 30 Aug 2007, 18:33

diego o intrebare daca se poate :ce altfel de lemn as putea pune in acvariu in afara de radacinile din pet-shop-uri
ceva din natura :D sa zic asa si care sa nu dauneze broscutelor
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 30 Aug 2007, 21:24

Radacini interesante poti gasi pe cursul unei ape curgatoare.. rau, parau etc Numai sa fii atent sa nu fie putrede si la fel ca si in cazul radacinilor din comert, sa le fierbi f bine inainte de a le pune in acvariu.
Testos Admin
Testos Admin

Următorul