Recomandare pompa de apa !!!

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Recomandare pompa de apa !!!

de jakolover » 22 Mar 2009, 18:13

Pentru a-mi usura munca de golire/umplere a acvariului as dori sa achizitionez o pompa de apa. Distanta intre acvariu si zona cu apa este de 10 metri si diferenta de nivel este de aprox 1.5 metri. problema este ca nu stiu ce pompa sa aleg iar printre cei care vand astfel de echipamente nu am gasit decat raspunsul ca imi trebuie pompa cea mai scumpa. Ma intereseaza sa schimb 10 litri de apa in max 5 minute.

Astept o recomandare....
Testos juvenil
Testos juvenil

de zbangh » 22 Mar 2009, 19:56

poi...sa vedem..yo am luat de la animax o poampa .....nu foarte lunga...si acvariul il golesc intr un lighean destul de mare ....adica umplu ligheanul cu apa din acvariu de 2 ori deoarece nu am cum sa pun direct pompa in cada/ghiuveta... :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Alinutza » 23 Mar 2009, 11:02

Nu e mai simplu sa iei un filtru extern si ai impuscat doi iepuri dintr-o lovitura? Eu asa procedez. Inlocuiesc furtunul de out si il duc direct la wc, Iar de umplut, de la chiuveta, exista adaptoare de chiuveta pt. furtun de gradina.
Testos juvenil
Testos juvenil

de jakolover » 24 Mar 2009, 00:04

am deja un filtru intern de care sunt multumit insa si externul este pe lista de asteptare....

apa de la chiuveta direct ??? eu o las sa mai iasa clorul din ea asa ca pica varianta directa....

cel mai bine tot cu o pompa mi se pare pt moment ....

inca mai astept recomandari....
Testos juvenil
Testos juvenil

de Alinutza » 24 Mar 2009, 10:36

E adevarat ca are clor dar eu schimb odata cam 100 - 130 de litri asa ca nu am posibilitatea sa o las sa stea. Folosesc substante care scot clorul, dar si cu astea parerile sunt impartite. Daca tu poti sa lasi apa la statut sigur ca asa e cel mai bine. :)
Testos juvenil
Testos juvenil