Am o problema cu apa din acvariu
Am o problema cu apa din acvariu
Buna ziua. Am un acvariu de 60/30/35 cm si are aproximativ 80-85 L apa. Am un filtru Aqua Clear 50 cu un debit cuprins intre 256-750 L/H, si are 3 medii filtrante buretele, carbune activ si bio balls ; este recomandat pt acvarii cuprinse intre 80-200L, este un filtru ce se agata pe marginea acvariului :D. Filtru il am de o luna apa este cristal iar miizeriile si resturile le adun cu un mincioc, deoarece filtru nu trage de pe fundul acvariului.
Problema mea este ca am ceva viermisori albi micuti, motiv pentru care sunt nevoit sa schimb toata apa saptamanal, Viermisorii apar cam dupa 5 zile, iar dupa 8-9 zile acvariul este plin de ei.
Cand schimb apa curat si filtru sa scot viermisorii si din filtru.
CE AS PUTEA FACE SA SCAP DE EI?, ca sa pot schimba si eu doar o parte din apa saptamanal, ca sa nu tot modific chimia apei.
Si ce va mai rog sa-mi spuneti voi cum curatati apa de fecale si resturi(resturi de mancare nu sunt multe in acvariu deoarece le dau doar cat pot sa manance, daca ramene ceva in plus le scot).
O data am incercat sa schimb numai o parte din apa. Mi-am facut un aspirator de apa cu care am aspirat mizeriile si am completat cu apa. dupa 3-4 zile apa era cristal dar erau multi viermisori.
Am 2 testoase una de florida cam de 4 cm si una europeana de vreo 15 cm(carapacea). Le hranesc cu gamarus mic si mare, carne de peste , de pui , creveti congelati. La cea mica ii mai dau din cand in cand cascaval, branzeturi.
Va multumesc pentru orice tip de ajutor :D
Problema mea este ca am ceva viermisori albi micuti, motiv pentru care sunt nevoit sa schimb toata apa saptamanal, Viermisorii apar cam dupa 5 zile, iar dupa 8-9 zile acvariul este plin de ei.
Cand schimb apa curat si filtru sa scot viermisorii si din filtru.
CE AS PUTEA FACE SA SCAP DE EI?, ca sa pot schimba si eu doar o parte din apa saptamanal, ca sa nu tot modific chimia apei.
Si ce va mai rog sa-mi spuneti voi cum curatati apa de fecale si resturi(resturi de mancare nu sunt multe in acvariu deoarece le dau doar cat pot sa manance, daca ramene ceva in plus le scot).
O data am incercat sa schimb numai o parte din apa. Mi-am facut un aspirator de apa cu care am aspirat mizeriile si am completat cu apa. dupa 3-4 zile apa era cristal dar erau multi viermisori.
Am 2 testoase una de florida cam de 4 cm si una europeana de vreo 15 cm(carapacea). Le hranesc cu gamarus mic si mare, carne de peste , de pui , creveti congelati. La cea mica ii mai dau din cand in cand cascaval, branzeturi.
Va multumesc pentru orice tip de ajutor :D
- Testos juvenil

ai vro insula din lemn in acvariu? eu am tinut odata in apa o insula handmade din lemn in acvariu si cam in 2 sapt mi`a facut viermi mici care mergeau lateral... dupa ce`am aruncat insula n`a mai fost probleme. in cazul tau iti propun sa arunci medile filtrante care le ai si sa`ti cumperi unele noi ptr ca larvele de la viermisorii respectivi nu le poti curata 100%.
Incearca sa le dai de mancare in alt acvariu/bazin/lighean...
Incearca sa le dai de mancare in alt acvariu/bazin/lighean...
Pai in acvariu am cateva pietre, o scoica o figurina din plastic iar insulita este formata din turnuri de CD-uri pe care am pus o piatra mare(mai plata) si cateva ratuste la suprafata tot din plastic.
Dupa cum am zis le dau sa manance doar cat vor nu mai mult, mai nou le dau din mana.
Eu ma gandesc ca viermi se formeaza de la fecalele care stau in apa o zi doua pana le scot. Oare asta ar fi un motiv destul de bun?
O sa le cumpar sapt viitoare alte materiale filtrante deoarece plec in weekend.
Multumesc de sfat si daca mai ai si sltele te rog "lumineaza-ma".
Dupa cum am zis le dau sa manance doar cat vor nu mai mult, mai nou le dau din mana.
Eu ma gandesc ca viermi se formeaza de la fecalele care stau in apa o zi doua pana le scot. Oare asta ar fi un motiv destul de bun?
O sa le cumpar sapt viitoare alte materiale filtrante deoarece plec in weekend.
Multumesc de sfat si daca mai ai si sltele te rog "lumineaza-ma".
- Testos juvenil

Si Diego zici ca au disparut de la sine?. Mie mii s-au inmultit foarte tare daca te uitai in acvariu era imposibil sa nu vezi vrei 200-300 aprox poate si ami multi.
Sursa apei este de la robinet. Sa incerc cu apa de fantana?
- Testos juvenil

1. inainte sa pui apa noua: da in clocot apa vro 5 min
2. dupa operatia 1 incearca sa nu mai folosesti filtrul (trage de timp cat poti 2,3, n zile)
3. daca viermisorii apar, inseamna ca broscutele tale au "geardia" si trebuie sa le duci la doctor
4. daca nu apar viermisorii, pune in functiune filtrul curatat si vezi daca mai reapar.
5. daca au aparut iar e clar: larvele de viermisori n`ai putut sa le indepartezi total asa ca trebuie schimbate materialele filtrante
6. dupa schimbare... incearca sa pui apa asa cum vine ea pe teava - fara sa o dai in clocot- .. spera sa nu apara viermii ca`i grava situatia... inseamna ca apa ta e infestata :)
2. dupa operatia 1 incearca sa nu mai folosesti filtrul (trage de timp cat poti 2,3, n zile)
3. daca viermisorii apar, inseamna ca broscutele tale au "geardia" si trebuie sa le duci la doctor
4. daca nu apar viermisorii, pune in functiune filtrul curatat si vezi daca mai reapar.
5. daca au aparut iar e clar: larvele de viermisori n`ai putut sa le indepartezi total asa ca trebuie schimbate materialele filtrante
6. dupa schimbare... incearca sa pui apa asa cum vine ea pe teava - fara sa o dai in clocot- .. spera sa nu apara viermii ca`i grava situatia... inseamna ca apa ta e infestata :)
razbel_marin scrie:Si Diego zici ca au disparut de la sine?. Mie mii s-au inmultit foarte tare daca te uitai in acvariu era imposibil sa nu vezi vrei 200-300 aprox poate si ami multi.
Schimba toate mediile filtrante, spala cu sare atat acvariul cat si toate celelalte obiecte din el iar dupa toate operatiunea asta pune apa plata, eu cumpar de la Mega Image apa plata la 6 litri, costa in jur de 35 de mii sticla.
razbel_marin scrie: Sa incerc cu apa de fantana?
nu ti-as recomanda. apa de fantana contine tot felul de micro-organisme care in situatia ta sigur nu te vor ajuta. mai bine incearca varianta lui diego cu apa plata, macar o data, pentru test.
sa stii, ca pot fi si de la broscute. pot avea paraziti. dar daca te duci la un veterinar cu problema asta, alege unul care sa aiba habar de testoase.
bafta. tine-ne la curent
- Testos juvenil

am avut si eu probleme cu viermisorii, nu stiu ce sa zic, poate se faceau de la resturile de peste care ajungeau in filtru, pt ca in bureti ii vedeam, in acvariu nu cred ca am vazut niciunu, nu treceau de bureti si de vatelina care o aveam in filtru .. eu am pus si poze :
http://www.testoase.com/viewtopic.php?t ... viermisori
cand sunt mici erau de culoare alba, si cativa dintre ei au crescut si mai maricei, in stadiul ala nu mai erau albi.
incerca sa le dai o perioada pufuleti, si daca poti schimba si buretii din filtru pt ca acolo se strang sigur.
Am bagat si eu apa de fantana, la un momendat am crezut ca e asa din cauza apei de fantana, dar au aparut viermii si cand am revenit la apa normala de robinet.
Acum e totul ok, nu mai am nici o problema cu viermisorii .
Bafta.
http://www.testoase.com/viewtopic.php?t ... viermisori
cand sunt mici erau de culoare alba, si cativa dintre ei au crescut si mai maricei, in stadiul ala nu mai erau albi.
incerca sa le dai o perioada pufuleti, si daca poti schimba si buretii din filtru pt ca acolo se strang sigur.
Am bagat si eu apa de fantana, la un momendat am crezut ca e asa din cauza apei de fantana, dar au aparut viermii si cand am revenit la apa normala de robinet.
Acum e totul ok, nu mai am nici o problema cu viermisorii .
Bafta.
- Testos activ

buna! am si eu o intrebare pentru voi... am o broscuta testoasa de florida (o cheama MAVRA) , cam de un an de zile...cand am cumparat-o cei de la magazin mi-au zis ca are cam 5 luni. am hranit-o cam o luna jumatate cu granulele de la pet-shop si cu niste plantute pe care le luasem tot de acolo, apoi nu i-am mai dat deoarece am citit pe internet ca e mai bine sa ii dau carne pana ajunge la maturitate. acum ii dau numai carne de pui cruda o data pe zi. am citit pe forum ca ii se mai poate da si altfel de mancare, si as vrea sa stiu cam ce as putea sa ii mai dau sa manance. si as vrea sa mai stiu cam cat timp o pot scoate din acvariu....eu am un bol in care o tin, fara filtru....ii pun apa relativ calduta de la robinet, deoarece am la centrala filtru anti-calcar. cam atat! daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat :D ceao
dydaya_teodorra scrie:buna! am si eu o intrebare pentru voi... am o broscuta testoasa de florida (o cheama MAVRA) , cam de un an de zile...cand am cumparat-o cei de la magazin mi-au zis ca are cam 5 luni. am hranit-o cam o luna jumatate cu granulele de la pet-shop si cu niste plantute pe care le luasem tot de acolo, apoi nu i-am mai dat deoarece am citit pe internet ca e mai bine sa ii dau carne pana ajunge la maturitate. acum ii dau numai carne de pui cruda o data pe zi. am citit pe forum ca ii se mai poate da si altfel de mancare, si as vrea sa stiu cam ce as putea sa ii mai dau sa manance. si as vrea sa mai stiu cam cat timp o pot scoate din acvariu....eu am un bol in care o tin, fara filtru....ii pun apa relativ calduta de la robinet, deoarece am la centrala filtru anti-calcar. cam atat! daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat :D ceao
1.sa-ti traiasca broscuta
2.referitor la mancare uite aici http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=13
3. ar trebui sa ii iei un acvariu de vreo 100l stiu ca e mare dar macar nu v-a mai trebui sa il schimbi daca va creste broscuta daca nu ii iei un acvariu si vei contiuna sa o ti in acel bol broasca s-ar putea sa aiba probleme mai ales cu cresterea
4.o poti scoate din acvariu cateva ore bune dar nu exagera o ora..doua e de ajuns
Come to the dark side... We have COOKIES
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Buna seara.
Dupa aprox 2 saptamani va anunt ca aproape am scapat de tot de viermi, adica vad foarte putini si trebuie sa fiu foarte atent ca sa-i pot observa.
Sincer va spun ca nu am facut nimic altceva decat sa schimb apa odata la 4-6 zile cate 2 galeti, iar fundul acvariului l-am aspirat cat s-a putut de bine.
Mediile filtrante le-am curatat in apa pe care am scos-o din acvariu. Apa proaspata am pus-o direct de la robinet(stiu ca nu este indicat), dar pe viitor o sa-i pun apa de fantana. Daca mai apar viermi o sa-i pun apa de la robinet.
Multumesc la toata lumea care mi-a dat sfaturi :D.
Si sunt curios sa-mi spuneti daca folositi filtru AquaClear(tip cascada), si cum vii se pare?
Dupa aprox 2 saptamani va anunt ca aproape am scapat de tot de viermi, adica vad foarte putini si trebuie sa fiu foarte atent ca sa-i pot observa.
Sincer va spun ca nu am facut nimic altceva decat sa schimb apa odata la 4-6 zile cate 2 galeti, iar fundul acvariului l-am aspirat cat s-a putut de bine.
Mediile filtrante le-am curatat in apa pe care am scos-o din acvariu. Apa proaspata am pus-o direct de la robinet(stiu ca nu este indicat), dar pe viitor o sa-i pun apa de fantana. Daca mai apar viermi o sa-i pun apa de la robinet.
Multumesc la toata lumea care mi-a dat sfaturi :D.
Si sunt curios sa-mi spuneti daca folositi filtru AquaClear(tip cascada), si cum vii se pare?
- Testos juvenil