Mist Maker?
10 mesaje
|Pagina 1 din 1
Mist Maker?
Salut!
De la o vreme ma gandesc sa achizitionez un dispozitiv de facut ceata in acvaterariu. Are cineva asa ceva? Eu am vazut la un petshop si mi-a placut foarte mult, dadea peisajului o tenta mai ... preistorica :D . Stie cineva ceva despre acest produs? Poate sa deranjeze testoasa in vreun fel? Face zgomot?
Multumesc anticipat :roll:
De la o vreme ma gandesc sa achizitionez un dispozitiv de facut ceata in acvaterariu. Are cineva asa ceva? Eu am vazut la un petshop si mi-a placut foarte mult, dadea peisajului o tenta mai ... preistorica :D . Stie cineva ceva despre acest produs? Poate sa deranjeze testoasa in vreun fel? Face zgomot?
Multumesc anticipat :roll:
Nu cred ca le dauneaza testoaselor, atat timp cat nu-l folosesti decat 2-3 ore/zi... asa cum s-ar ridica ceata dimineata, in natura.
Zgomotul pe care-l face este doar un picurat... e adevarat ca la un momendat pote deveni enervant, insa daca reusesti poti sa il pozitionez in asa fel incat picaturile sa se prelinga si zgomotul dispare.
Zgomotul pe care-l face este doar un picurat... e adevarat ca la un momendat pote deveni enervant, insa daca reusesti poti sa il pozitionez in asa fel incat picaturile sa se prelinga si zgomotul dispare.
cand am citit acum ceva timp acest topic, mi-am adus aminte ca am asa ceva acasa, un dispozitiv de facut ceata, montat intr-un soi de farfurie mare de plastic, ca o palarie in care se pune apa. frumos, dar cam kitchos, asa ca aterizase in debara. eh, si acum am scos dispozitivul din palaria respectiva si zic hai sa-l bag in acavariu sa vad ce face. copii erau pe-afara just in case. am remarcat ca gadgetul face ceata doar daca sta in pozitie orizontala si la vreo 2 cm sub apa, nu mai jos. n-am ce zice, frumos, avea si niste luminite funky, desi nu facea ceata in tot acvariul, ca e suprafata mare la noi. tot chinuindu-ma sa gasesc o modalitate de a-l monta intr-un colt, fratilor m-am curentat o data de nu m-am vazut. zic totusi: mi s-a parut. si pun din nou mana in mijloc acolo. da' ce mai curenteaza, nu gluma. l-am zvarlit cat colo inapoi in debara, ca ii si vedeam pe bezmeticii mei curiosi prestand break dance prin acvariu :lol: . so, be careful! nu recomand astfel de mecanisme in acvariu.
Mistmaker
Mama, naspa situatie! Bine ca n-ai patit nimic. Banuiesc ca mistmakeru vazut de mine la petshop era facut anume pentru asa ceva. Pana la urma si incalzitorul poate curenta testoasele daca se deterioreaza cablul. Am patit-o cu un incalzitor odata, facea contact dar nu incalzea... am bagat mana in apa si am simtit cum m-a piscat. Partea naspa e ca testoasa mea era acolo. Ma rog, era voltaj redus, am simtit doar ca o intepatura. Testoasa a fost ok, slava Domnului...
PS: arunca chestia aia din debara :P
PS: arunca chestia aia din debara :P
corect, n-am vrut sa fiu egoista si sa ma curentez singura :lol: asa ca l-am pus si pe ant sa incerce dracaria :mrgreen:
@takawachinchila: s-ar putea ca mecanismul vazut de tine sa fie special pt asa ceva sau, mai degraba, sa fie amplasat in terariu astfel incat "locatarii" sa nu aiba acces la el. PS: e demult azvarlit :wink:
@ OsDeRos: aparatul nu fierbe apa, ci creaza particule de ioni negativi prin ultrasunete (cu o frecventa de 1,7 MHz, adica nu le deranjaza pe testoase). in recipientul respectiv, apa se mentine chiar rece. in mare, este benefic, insa ramane problematica faza cu curentatul.
iata cateva informatii despre aparat:
"The mist makers use ultrasonic vibrations to create flowing mist in your water tank [...] Generatorul de ceata artificiala are efecte de improspatare, umidificare si ionizare a aerului. Un alt efect benefic este cel de calmare, de relaxare. Tehnologia ultrasonica, silentioasa si economica din punct de vedere energetic, utilizata la umidificatorul de aer utilizeaza oscilatii pentru a transforma apa intr-o ceata fina ce determina cresterea nivelului de umiditate al aerului. Aceasta imbunatateste calitatea aerului si impiedica deshidratarea pielii si a mucoaselor prin eliberarea unei mari concentrare de anioni. Are loc o reactie de ionizare in interiorul aparatului declansata de electricitate si care converteste moleculele de oxigen 02 in ioni negativi. Aerul este astfel eliberat de substante daunatoare si de mirosuri pe durata acestui proces, prin oxidare."
poza: [img=http://img90.imageshack.us/img90/5378/mistmaker.th.jpg]
@takawachinchila: s-ar putea ca mecanismul vazut de tine sa fie special pt asa ceva sau, mai degraba, sa fie amplasat in terariu astfel incat "locatarii" sa nu aiba acces la el. PS: e demult azvarlit :wink:
@ OsDeRos: aparatul nu fierbe apa, ci creaza particule de ioni negativi prin ultrasunete (cu o frecventa de 1,7 MHz, adica nu le deranjaza pe testoase). in recipientul respectiv, apa se mentine chiar rece. in mare, este benefic, insa ramane problematica faza cu curentatul.
iata cateva informatii despre aparat:
"The mist makers use ultrasonic vibrations to create flowing mist in your water tank [...] Generatorul de ceata artificiala are efecte de improspatare, umidificare si ionizare a aerului. Un alt efect benefic este cel de calmare, de relaxare. Tehnologia ultrasonica, silentioasa si economica din punct de vedere energetic, utilizata la umidificatorul de aer utilizeaza oscilatii pentru a transforma apa intr-o ceata fina ce determina cresterea nivelului de umiditate al aerului. Aceasta imbunatateste calitatea aerului si impiedica deshidratarea pielii si a mucoaselor prin eliberarea unei mari concentrare de anioni. Are loc o reactie de ionizare in interiorul aparatului declansata de electricitate si care converteste moleculele de oxigen 02 in ioni negativi. Aerul este astfel eliberat de substante daunatoare si de mirosuri pe durata acestui proces, prin oxidare."
poza: [img=http://img90.imageshack.us/img90/5378/mistmaker.th.jpg]
am mist maker si il bag in apa (e alt model cred) si dau pe buton de intens si face vreo 5 secunde si apoi se opreste si se arde priza am schimbat multe prize din cauza lui si mama si tata zic sa nu-l mai folosesc ar eu in fiecare zi il floesesc neaparat ca imi place sa se rupa priza mama si tata nu stiu ca le iau cu mien i-am mintit ca imi iau inghetata in acvariul lor . Va rog sa ma iertati!!
Ultima oară modificat de sunshine pe 29 Iul 2011, 12:44, modificat 1 dată în total.
- Testos juvenil

10 mesaje
|Pagina 1 din 1