Construirea unui acvariu.

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

de alin » 24 Mar 2009, 16:46

vreau sa imi fac si eu un acvariu ... cam cat de mare sa fie coloana de apa ?
p.s am 2 broscute de florida cu 9 luni fiecare amadoua vreo 10 cm :mrgreen:
Come to the dark side... We have COOKIES Imagine

Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Avatar utilizator
Testos meserias
Testos meserias
 
Mesaje: 467
Membru din: 06 Apr 2008, 17:10

de Pandy » 24 Mar 2009, 17:48

Cu cat este mai mare cu atat mai bine, broscutele nu vor zice niciodata nu la o coloana mai mare. Mai ia in calcul si ca ele vor creste :)
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 1643
Membru din: 22 Iun 2007, 09:36
Localitate: Bucuresti (Berceni)

de alin » 25 Mar 2009, 17:46

mersi pandy acum m-am lamurit
Come to the dark side... We have COOKIES Imagine

Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Avatar utilizator
Testos meserias
Testos meserias
 
Mesaje: 467
Membru din: 06 Apr 2008, 17:10

de syka » 09 Sep 2009, 12:16

Am o intrebare :) vreau sa-mi fac un acvariu de 110 cm lungime, 70 cm latime si inaltime pt broscuta mea!

Am inteles ca e indicat sa folosesc sticla de 10mm dar nu stiu cum sa fac intaritoarele acelea (linkul de pe prima pagina nu mai merge)....oare sunt asa de necesare intaritoarele ?? Nu vreau sa ma trezesc cu apa prin casa :mrgreen:
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 21
Membru din: 28 Iul 2008, 22:01
Localitate: Sibiu

Aaa,un pic de ajutor

de bratz-arinuta » 10 Sep 2009, 00:24

stiu ca totul e explicat concret dar am si eu cateva nelamuriri.ce sunt intaritoarele de care se tot vorbeste? si cum se face un filtru extern mai concret(daca se poate)sau poate niste filmari ceva :oops: :? :wink:
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 105
Membru din: 22 Iul 2009, 21:44
Localitate: bucuresti

de Florin » 10 Sep 2009, 09:20

Este un cadru, din fier de obicei, care se pune pe muchiile acvariului.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 874
Membru din: 18 Noi 2006, 09:51
Localitate: Ilfov, Buftea

de bratz-arinuta » 10 Sep 2009, 10:17

mersi.astept si celalalt raspuns.cadrul de fier drebuie pus neaparat?
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 105
Membru din: 22 Iul 2009, 21:44
Localitate: bucuresti

de Monoceros » 10 Sep 2009, 10:35

Florin, imi pare rau ca tre' sa te contrazic categoric, dar intaritoarele nu "Este un cadru, din fier de obicei, care se pune pe muchiile acvariului."
Intaritoarele sunt niste fasii de sticla care se ataseaza de obicei pe lungimea acvariului, pe lateralele mari si servesc la intarirea lor, maresc rigiditatea si previn acea "burta" rezultata in urma exercitarii presiunii apei asupra lateralelor. Intaritoarele trebuie sa aibe cel putin aceeasi grosime ca si sticla acvariului si latimea de 5 ori cat grosimea. Nu am insistat pe aceasta tema pentru ca am crezut ca s-a inteles din grafica de pe prima pagina a topicului. Am sa adaug aceste informatii si in textul initial.
Imagine atasata de pe Acvariu.ro

Imagine

[bratz-arinuta] cred ca am fost suficient de explicit aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=91

Cu aceasta ocazie, vreau sa rog toti forumistii sa nu vorbeasca decat in cunostinta de cauza si astfel sa nu mai induca in eroare cititorii!!!
Ultima oară modificat de Monoceros pe 10 Sep 2009, 14:23, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
Testos Admin
Testos Admin
 
Mesaje: 963
Membru din: 01 Noi 2006, 22:33
Localitate: Bucuresti

de Florin » 10 Sep 2009, 11:37

Ok, ai dreptate. Am mai cautat pe google si asa este. La fostul meu acvariu, erau din fier si de aceea am crezut ca asa sunt toate.
Mai exact, era facut un cadru din corniere,iar pe interior, lipite geamurile( 4 mm :lol:) In acvariu peste 200 l apa si nu s-a deformat deloc. :wink:

Imi cer scuze :roll:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 874
Membru din: 18 Noi 2006, 09:51
Localitate: Ilfov, Buftea

de syka » 10 Sep 2009, 15:23

Deci cred ca am inteles asa in mare cum se face dar parca o poza din realitate m-ar ajuta mai mult .... Florin, ai vreo poza prin calculator cu acvariul cu intarituri ?? Sincer mi se pare cam inestetic cu intaritoare de-a lungul lateraleleor mari, mai exact "chestia" care am marcato cu rosu...zici ca e un fel de maner pt acvariu....
Oare daca folosesc sticla de 10mm mai sunt asa de cruciale intaritoarele astea ?? Nu ma pot lipsi de ele ?!?!?!

Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 21
Membru din: 28 Iul 2008, 22:01
Localitate: Sibiu

de Monoceros » 10 Sep 2009, 15:26

Ba da, te poti lipsi de ele, insa sunt pentru masuri de siguranta. De obicei se utilizeaza la acvariile cu coloana de apa peste 35 cm si lungimi mai mari de 60 cm, dar nu este o regula.
Avatar utilizator
Testos Admin
Testos Admin
 
Mesaje: 963
Membru din: 01 Noi 2006, 22:33
Localitate: Bucuresti

de Orvo » 04 Oct 2009, 23:15

Eu tocmai am terminat unul cu rama din cornier:
Imagine

100x50x50 / Sticla 6mm

Cost cornier: 20 Lei
Manopera sudura + vopsit: 50 Lei
Cost sticla: 150 Lei
Manopera sticla: 20 Lei
===============
Total: 240 Lei
Avatar utilizator
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 110
Membru din: 22 Iul 2009, 23:03
Localitate: Timisoara

de Florin » 05 Oct 2009, 10:28

Am avut si eu unul exact la fel. L=100, l=55, h=40.
Cu timpul rama a ruginit. O data pe an, eu schimbam toata apa din el. Destul de greu....

BAfta!
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 874
Membru din: 18 Noi 2006, 09:51
Localitate: Ilfov, Buftea

de Orvo » 12 Oct 2009, 15:33

Da, e greu de schimbat apa ... Prima data l-am umplut 1/2 cu apa (cu furtunul direct de la robinet - a mers repede) pentru a-i testa etanseitatea. La golit in schimb am umplut de 3 ori cate jumatata de butoi. N-am putut mai mult pentru ca riscam sa nu mai pot muta butoiul. Si asa am avut nevoie de ajutor sa tot scot butoiul afara si sa-l golesc. Intra mult mai multa apa decat ar parea la prima vedere ...

Imagine

Toate cele bune !
Avatar utilizator
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 110
Membru din: 22 Iul 2009, 23:03
Localitate: Timisoara

Intrebare intrebatoare

de zulu » 23 Noi 2009, 17:25

fratilor trebuie sa imi fac un acvariu mai mare, dar am o problema... unde gasesc geamul pentru el?
Da-ti si voi niste adrese sau geamgerii care ar avea geam de 8 sau de 10, firme chestii, si ce fel de geam imi trebuie, securizat, float sau care sunt tipurile utilizate.

Nu prea ma pricep pe partea de geam. Nu vreau sa imi fac unu cu rama metalica pt ca e greu de manipulat si sincer cam inestetic :( cel putin asta e parerea mea.
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 33
Membru din: 28 Iul 2009, 17:51

AnteriorUrmătorul

Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 2 vizitatori