Recomandare filtru extern!

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

de dis » 28 Iul 2009, 13:35

Multumesc OsDeRos pt sfat. Asa voi incerca sa fac. Si inca o intrebare... cam la cat timp spalati voi filtrul? :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 28 Iul 2009, 14:18

Prima data la doua saptamani, iar apoi o data pe saptamana.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de dis » 28 Iul 2009, 14:28

ok ms.Si cand il curat, scot si spal carbunii aceeia sub apa si curat bine furtunele, la altceva mai trebuie sa am grija?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 28 Iul 2009, 15:28

Motorasul sa il mai cureti din cand in cand. Tot ce cureti, sa fie curatat cu apa din acvariu.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Trancer » 27 Aug 2009, 16:03

daca tot e vb despre filtre , ieri mi-am luat JBL Cristal Profi e700

instalat frumos ,ce ramane pe fund este tras cam in 10 minute nu pe loc ca mai raman si in partea opusa a acvariului....

insa... apa este tulbure... curata ,nu e galbena dar tulbure...

pentru a dezvolta culturiile de bacterii tipu din hornbach mi-a recomandat JBL Starter (culturi de bacterii )

deci problema mea... este ... de ce nu devine cristalina apa :(
sunt un pic dezamagit ... sper sa se "activeze" :D

astept parerii!

acvariu are 54 de litrii cu un cuplu :D de varsta zic eu 1 an +/-

btw voi patiti .. daca aveti baiat si fata... ca baiatu sa fie pus pe "treaba " tot timpul? :)))

la mine tot timpu' vrea sa o ... hmm :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 27 Aug 2009, 20:10

Nu cumva apa este tulbure, in sine ? poate de la clor... :?:
Oricum, filtrul se cicleaza complet dupa aproximativ doua saptamani. Pana atunci......
Testos Moderator
Testos Moderator

de ovisopa » 27 Aug 2009, 21:26

Florin scrie:Motorasul sa il mai cureti din cand in cand. Tot ce cureti, sa fie curatat cu apa din acvariu.

OsDeRos scrie:...de preferat cand vei spala filtrul.. sa`l speli tot cu apa care o scoti cand faci schimbul ca sa nu se strice mediul bacterian...

Baieti, de mult timp am vazut ca majoritatea recomandati sa se spele elementele de filtrare cu apa scoasa din acvariu, din propria experienta nu se face treaba prea buna in felul asta, buretii nu se spala suficient asa.

Eu clatesc bioballs-urile si inelele ceramice in apa scoasa din acvariu, dar buretii si vatelina, elementele care filtreaza mizeria le spal cu furtunul , in curte Fara furtun, fara presiune am impresia ca doar clatesti buretii, nu prea ai cum sa scoti mizeria care intra adanc in burete. Folosesc aceasta metoda de luni de zile, schimb partial apa odata la o saptamana sau la doua saptamani, apa este mereu limpede .. nu exista impuritati pe fundul acvariului, tot timpul este curat.

Am vrut doar sa le spun incepatorilor ca mai sunt si alte variante .. eu nu am fost multumit deloc de varianta cu apa din acvariu, daca mai sunt si altii care nu sunt multumiti pot incerca cu apa de la robinet, sub presiune pt burete si vatelina in caz ca aveti .
Testos activ
Testos activ

de Trancer » 28 Aug 2009, 20:18

Florin scrie:Nu cumva apa este tulbure, in sine ? poate de la clor... :?:
Oricum, filtrul se cicleaza complet dupa aproximativ doua saptamani. Pana atunci......

o sa incerc sa fac metoda cu apa statuta... sa vedem... pana acum nu era tulbure apa... si foloseam filtru intern resun 1200L ..
Testos juvenil
Testos juvenil

de ovisopa » 29 Aug 2009, 09:42

Trancer scrie:o sa incerc sa fac metoda cu apa statuta.

eu doar apa statuta bag in acvariu, tu bagai direct de la robinet ?
Testos activ
Testos activ

de Trancer » 29 Aug 2009, 13:02

da bagam si de la robinet pentru ca nu avem unde sa tin apa, dar acum o sa incerc sa bag apa doar declorificata

nu mai este tulbure apa ,insa s-a cam ingalbenit... astazi o sa curat un pic buretii de sus sunt in total 3 , 2 laterali si unu pe centru mai mare... si o sa-i curat pe cei laterali...

las apa din filtru sau o schimb si pe aceea?

iar apa din acvariu o sa o schimb cam 30-40 %
Testos juvenil
Testos juvenil

de Locko » 29 Aug 2009, 16:13

Ce sa le iau testosilor mei la un accavariu de 60 - 100 L ?? un teratec EX700 sau un Fluvial 105 ???
Testos activ
Testos activ

de Florin » 29 Aug 2009, 19:40

Trancer, apa din filtru trebuie schimbata si ea, pentru ca adesea, este foarte murdara.

Locko, dupa caracteristici EX 700, pare mai bun, insa asteapta impresii de la cei care le au.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Locko » 30 Aug 2009, 08:27

defapt intre EX700 si Fluvial 205, Fluvial 205 e mai scump cu 30 lei decat fluvial105 si e mult mai performant, zic eu.
Testos activ
Testos activ

de Trancer » 30 Aug 2009, 10:28

gata ,am facut un schimb cu apa statuta... am pus apa in bidonu de la fantana :D

pana azi adica 5 zile ,apa se facuse galbena iar cand am desfacut filtru buretii laterali in forma de trapez.. asa e la jbl e700 erau plini de resturi de mancare... si nu erau intregi resturile se facusera un fel de mazga... sa inteleg ca era de rau sau de bine?

sa vedem acum cum o sa se comporte... pana acum sunt dezamagit :( acelasi schimb l-am facut si cu filtru vechi 1 data la 5-6 zile si vorba aia ala era filtru de 40 de ron .. si asta de 270

sper sa fie bine...

PS: btw ce parere aveti despre jbl e700 eu l-am luat la oferta.. ca pe net e 350 iar eu am dat 270 de la hornbach brasov

in mare am inteles... schimb de maxim 30 %
buretii spalati cu apa din acvariu...
insa apa din filtru cand o schimb , de fiecare data? sau ... la 1 saptm
Testos juvenil
Testos juvenil

de monavioleta » 30 Aug 2009, 20:45

Am cumparat o solutie Aquasafe de la Tetra care transforma imediat apa de la robinet in apa de acvariu neutralizand clorul. Apa este mult mai limpede. Sunt multumita de rezultat
Testos juvenil
Testos juvenil

AnteriorUrmătorul