Recomandare filtru extern!
Pot sa-ti zic sa nu-ti iei Ex 700...deja la mine nu mai face fatza...desi adun de pe fund tot ce se poate nu face fata la aproximativ 100L apa cat am eu in acvariu...apa e cam tulbure.
www.dives-fashion-design.ro
Cursuri de croitorie!
Cursuri de croitorie!
Simt nevoia sa fac lobby pentru tetra ex700. :D La mine merge foarte bine, acvariu de 400 cu cca 250 de litri de apa. Umblu la el cam o data la 10 zile. Singura problema ar fi ca broastele arunca in apa bucatele de pluta, pamant, nisip si alte alea de pe plaja si nu le poate trage pe toate daca raman in parte opusa admisiei (acvariul are totusi 50x140 suprafata), dar asta intentionez sa rezolv cu o pompa de recirculare, dar apa e cristal totdeauna. Pun si carbune.
Sal. Eu folosesc un filtru extern tip cascada, AquaClear 50. Am un acvariu de 105L si 90 L cu apa. filtru face fata cu brio. nu am nimic sa-i reprosez.
Intradevar daca se aduna mizerie pe fundul acvariului o adunam. Eu scimb apa de obicei odata la aprox 2 saptamani.
PS: Pana duminica aveam 2 broscute in acvariu
Intradevar daca se aduna mizerie pe fundul acvariului o adunam. Eu scimb apa de obicei odata la aprox 2 saptamani.
PS: Pana duminica aveam 2 broscute in acvariu
- Testos juvenil

Apa tulbure-fluval 205
Salut
Dupa multe chinuri si cautari, am reusit sa comandam din afara un Fluval 205, ca in Ro nu se mai importa...deocamdata! Citind toate recomandarile ne-am riscat sa aducem filtrul, pentru ca ne doream O DATA sa terminam problema cu apa.... Ei si, am instalat filtrul si iata intr-o singura zi, apa deja e laptoasa asa... dupa calculele noastre ar fi cam 120L de apa, cu un broscoi ca un Hulk (de 17-18cm) in ea. Poate trebuie sa mai adaugam niste medii filtrante fata de ce are in el la cumparare? Va rugam cine are Fluval ca al nostru sa ne lumineze si pe noi! Multumesc anticipat!!!
Dupa multe chinuri si cautari, am reusit sa comandam din afara un Fluval 205, ca in Ro nu se mai importa...deocamdata! Citind toate recomandarile ne-am riscat sa aducem filtrul, pentru ca ne doream O DATA sa terminam problema cu apa.... Ei si, am instalat filtrul si iata intr-o singura zi, apa deja e laptoasa asa... dupa calculele noastre ar fi cam 120L de apa, cu un broscoi ca un Hulk (de 17-18cm) in ea. Poate trebuie sa mai adaugam niste medii filtrante fata de ce are in el la cumparare? Va rugam cine are Fluval ca al nostru sa ne lumineze si pe noi! Multumesc anticipat!!!
- Testos juvenil

Acum ceva timp am cerut sfaturi in legatura cu filtru extern. Multumesc tuturor pt sfaturi. Mi-am achizitionat un Eheim 2224 si sunt mai mult decat multumita de el. Este genial si extrem de silentios.
Acuma mai am o singura mica problemuta si as vrea sa stiu daca o aveti si voi si ce ma sfatuiti. Apa este bec de curata decand am filtru extern, insa inca persista acel miros de apa statuta. Ce pot sa fac? voi mai puneti ceva substante in apa? sau doar sa o schimb si sa astept sa se cilceze filtru? Deabea de sambata este in funtiune...
Acuma mai am o singura mica problemuta si as vrea sa stiu daca o aveti si voi si ce ma sfatuiti. Apa este bec de curata decand am filtru extern, insa inca persista acel miros de apa statuta. Ce pot sa fac? voi mai puneti ceva substante in apa? sau doar sa o schimb si sa astept sa se cilceze filtru? Deabea de sambata este in funtiune...
cat timp dureaza ciclarea.. apa miroase. schimburile de apa saptamanal sunt binevenite ptr microorganismele de ciclare. de preferat cand vei spala filtrul.. sa`l speli tot cu apa care o scoti cand faci schimbul ca sa nu se strice mediul bacterian. desi dau sfatul asta eu n`am facut niciodata asa si tot nu`mi mirosea apa :)