Un filtru bun?

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

de Broscutzel » 29 Mai 2008, 05:16

Cam putina apa, ai putea sa mai adaugi 6 litri, si sa iei un filtru HAILEA BT 700, din Carrefour Orhideea, e pana in 50 lei, si e foarte bun.
Mai citeste pe forum despre bacteriile denitrificatoare.
Testos juvenil
Testos juvenil

Filtrare

de Varzel » 17 Noi 2008, 19:33

Am cumparat un filtru FanFilter 3 Plus ( 700L/h ) shi e tare tare China Style...ma gandeam pentru o mai buna functionare sa-i siliconez partzile detashabile ( locul unde intra cablul alimentare, capacul detashabil pentru acces burete, ...etc) pentru un randament mai bun.
(am luat in considerare faptul ca va trebui sa spal buretele sau sa-l schimb)
Intrebarea e: Siliconul este toxic ? daca da... ce alternative am?
..... nu shtiu cum sa pun o imagine cu intentzia mea descrisa anterior.... dar mai "sap" :))
Testos juvenil
Testos juvenil

Re: Filtrare

de dragonflyyy8 » 17 Noi 2008, 20:11

Varzel scrie:Am cumparat un filtru FanFilter 3 Plus ( 700L/h ) shi e tare tare China Style...ma gandeam pentru o mai buna functionare sa-i siliconez partzile detashabile ( locul unde intra cablul alimentare, capacul detashabil pentru acces burete, ...etc) pentru un randament mai bun.
(am luat in considerare faptul ca va trebui sa spal buretele sau sa-l schimb)
Intrebarea e: Siliconul este toxic ? daca da... ce alternative am?
..... nu shtiu cum sa pun o imagine cu intentzia mea descrisa anterior.... dar mai "sap" :))

daca e silicon de acvarii nu e toxic !
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!

.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
Testos meserias
Testos meserias

de Pandy » 17 Noi 2008, 21:35

Nu inteleg rostul siliconarii locurilor pe care le-ai enuntat. Explica-mi si mie pentru ce sa siliconezi locul unde intra cablul de alimentare ? Crezi ca daca ar avea scurgeri de electricitate sa iasa p-acolo ?
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

Siliconarea filtrului

de Varzel » 19 Noi 2008, 10:35

pai am incercat sa-l montez vertical ( orizontal face mia mult zgomot si cred ca nu sta OK axul pompei), intra in apa cam 25% din lungimea lui (adica gura de alimentare + un pic ) si i-mi trage aer pe la capacul buretelui shi pe la inbinarile de plastic.... si ma gandeam ca de-l fac ermetic o sa traga mai bine
Testos juvenil
Testos juvenil

Silicon giltru

de Varzel » 19 Noi 2008, 10:43

pan' la urma l-am pus orizontal :( saracele ...o sa stee in stree fonic .
Testos juvenil
Testos juvenil

Anterior