Un filtru bun?
Salut.
Ma intereseaza si pe mine un filtru BlueWave, unde l-ai gasit si la ce pret? Filtrul Fan Mikro are carbune activ?
Sau recomandati-mi unde gasesc in bucuresti un filtru mecanic si chimic la un pret mai accesibil?
Am citit topicul cu construirea unui filtru si ma depaseste, nu-s mecanic ;)
Later edit: Da, am gasit BlueWave-ul de care ziceai, scump al dracu, 384 RON
Cred ca o sa ma multumesc cu un Fluval 2 Plus, la 80 RON.
Filtrare mecanica, chimica si biologica Modele / Dimensiuni/ Cantitate: # Tip 2 Plus: 400 l/h; pentru acvarii intre 45 - 90 l; inaltime mai mica de 60 cm; consum 6W.
Ce ziceti?
Ma intereseaza si pe mine un filtru BlueWave, unde l-ai gasit si la ce pret? Filtrul Fan Mikro are carbune activ?
Sau recomandati-mi unde gasesc in bucuresti un filtru mecanic si chimic la un pret mai accesibil?
Am citit topicul cu construirea unui filtru si ma depaseste, nu-s mecanic ;)
Later edit: Da, am gasit BlueWave-ul de care ziceai, scump al dracu, 384 RON
Cred ca o sa ma multumesc cu un Fluval 2 Plus, la 80 RON.
Filtrare mecanica, chimica si biologica Modele / Dimensiuni/ Cantitate: # Tip 2 Plus: 400 l/h; pentru acvarii intre 45 - 90 l; inaltime mai mica de 60 cm; consum 6W.
Ce ziceti?
Ultima oară modificat de Broscutzel pe 23 Ian 2008, 12:03, modificat 1 dată în total.
- Testos juvenil

Filtrul Fan Mikro nu are carbuni activi. Eu mi-am cumparat unul din Animax'ul din Complexul Comercial Carrefour Orhideea, este Hailea si a costat 35 lei parca. Are si carbuni activi si eu zic ca este la un pret rezonabil, capacitatea maxima de filtrare este de 690 L pe ora.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Pandy scrie:Filtrul Fan Mikro nu are carbuni activi. Eu mi-am cumparat unul din Animax'ul din Complexul Comercial Carrefour Orhideea, este Hailea si a costat 35 lei parca. Are si carbuni activi si eu zic ca este la un pret rezonabil, capacitatea maxima de filtrare este de 690 L pe ora.
Suna bine. Si mai scutesc niste banuti ;)
Merci, o sa trec azi sau maine.
- Testos juvenil

@florin123: Nu stiu daca poti, dar poti sa-mi dai mie un mesaj privat ;)
@Pandy: Am gasit in piata Rahova un filtru Hailea, dar filtra maxim 250 L/h. Micut, dar sistemul era identic ca si filtrul din topicul cu construirea unui filtru. O sa trec si prin Carrefour maine, sper.
@Pandy: Am gasit in piata Rahova un filtru Hailea, dar filtra maxim 250 L/h. Micut, dar sistemul era identic ca si filtrul din topicul cu construirea unui filtru. O sa trec si prin Carrefour maine, sper.
- Testos juvenil

N-am avut timp sa trec prin Carrf. Poate saptamana viitoare.
@Pandy: Cum este filtrul asta de care zici, BT700? intern sau extern? mi-a placut tare mult ala de l-am vazut in piata Rahova, cred ca o sa ii zic la vanzatoare sa aduca unul mai mare. E identic cu cel din topicul cu construirea unui filtru, va trebui decat sa ii schimb mediile filtrante :) Si ieftin, 25 RON ala micu.
@Monoceros: OK, i'm not ;)
@Pandy: Cum este filtrul asta de care zici, BT700? intern sau extern? mi-a placut tare mult ala de l-am vazut in piata Rahova, cred ca o sa ii zic la vanzatoare sa aduca unul mai mare. E identic cu cel din topicul cu construirea unui filtru, va trebui decat sa ii schimb mediile filtrante :) Si ieftin, 25 RON ala micu.
@Monoceros: OK, i'm not ;)
- Testos juvenil

si eu am probleme cu filtrul....inca nu am un acvariu prea mare....asa ca am cumparat un filtru internRESUN magi 200,care se presupune ca este pt acvarii de maxim 60l si filtreaza 200l/h.....m-am convins ca w doar o facatura chinezeasca....pe langa faptul ca abia face fata la aproape 6l de apa...face un zgomot infernal....acum nu-l mai folosesc de frica sa nu imi innebunesc broscuta....deci vreau si eu cateva recomandari de filtre bune si ieftine ....sa zicem maxim 60lei noi...ma intereseaza sa fie tacut si pt un acvariu cam de 70l
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Mi-am facut timp in sfarsit sa ma duc in Careffour si nu mai aveau BT 700, aveau BT 1000, si n-am mai luat.
Oricum si BT 700 mi se pare prea puternic pt volumul de apa care il am - 10 l, coloana de apa - cca. 12 cm.
Cati litrii/ora tre sa imi filtreze la volumul asta de apa?
Pandy e silentios BT 700? Poate o sa iau pana la urma si mai ridic coloana de apa.
Oricum si BT 700 mi se pare prea puternic pt volumul de apa care il am - 10 l, coloana de apa - cca. 12 cm.
Cati litrii/ora tre sa imi filtreze la volumul asta de apa?
Pandy e silentios BT 700? Poate o sa iau pana la urma si mai ridic coloana de apa.
- Testos juvenil

Sincer, eu consider ca este destul de silentios, daca nu ii atasez inca un element de-al lui prin care ar face un fel de mica stropitoare, daca il atasez se aude un fluierat. Nu este o limita la litri/ora este in functie de ce iti doresti tu cat de curata sa fie apa, poti avea un filtru mic si sa fie apa limpede, poti avea un filtru mare si apa murdara, este in functie si de monstrul din acvariu daca stie sa-si pastreze casuta curata :lol:
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Ma intereseaza zgomotul produs, pentru ca acvariul il tin in dormitor, si nu poate prietena sa adoarma.
Chinezaria de filtru pe care o am si-a facut treaba binisor. Dar vreau si filtrare bio-chimica. Mog?ldeatza mica isi pastreaza curatenia de cand nu ii mai dau sa manance in acvariul cel nou, inainte ii ramaneau o gramada de resturi :)
Deci raman la BT 700, au zis ca aduc saptamana viitoare.
Chinezaria de filtru pe care o am si-a facut treaba binisor. Dar vreau si filtrare bio-chimica. Mog?ldeatza mica isi pastreaza curatenia de cand nu ii mai dau sa manance in acvariul cel nou, inainte ii ramaneau o gramada de resturi :)
Deci raman la BT 700, au zis ca aduc saptamana viitoare.
- Testos juvenil

salutare...am un acvariu de 60cm lunginme si 30cm latime....ii pun cam 6L de apa in el....nivelul apei creste cam 6cm....Am in el 2 testoase cam de 6cm (carapacea)...si nu stiu ce sa ii mai fac la apa...se ingalbeneste foarte repede si ...se murdareste foarte repede....am cumparat un fildru de la piata....dar nu face fatza...ce ma sfatuiti....am ajuns sa ii schimb apa cam la 3 zile....caut ceva care sa mentina apa curata...adik sa nu se mai ingalbeneasca asa repede....exista un filtru care sa mentina apa transparenta?
- Testos juvenil