Pana la urma cum schimbam apa?

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

de Snickers » 06 Sep 2007, 10:00

Am 25-28l de apa in acvariu si un filtru mic zic eu, Resun Magic-200.Apa nu pot pune mai multa dar cu siguranta pot lua un filtru mai puternic.Am pus ochii pe un FLUVAL-105 si daca il gasesc mai ieftin in Spania il iau de acolo, daca nu il comand de aici odata ce ma intorc.Ce parere aveti de acel FLUVAL-105 ? Are cineva ? Nu imi dau seama exact cum functioneaza sau ce componente mai are ca in imaginile de pe net apare doar cutia produsului .... :?
Gizmo & Enigma :blob:
Testos activ
Testos activ

de andreea921 » 11 Feb 2008, 13:01

Daca tot e vorba de schimbatul apei,am citit intr-o revista mai de mult ca ar fi bine in acvariul unei testoase de florida sa se puna la 5 L de apa o lingurita cu sare.Voi ce credeti?chiar face bine?
Testos juvenil
Testos juvenil

de panco » 11 Feb 2008, 14:42

eu nu cred ca este prea bine...acest lucru ar creste salinitatea apei si in plus testoasele de florida sunt de apa dulce...poate se refera la alta specie... :) la testoasele de mare... :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de rorazvan » 12 Feb 2008, 11:15

si eu stiam de 30% schimbat si adaugat etc.

apoi intr-adevar mi-am pus problema daca doar trebuie adaugata apa, pentru ca timp de o saptamana sau la cat timp decideti voi sa faceti schimbul (la mine o data pe saptamana curat filtrul si schimb si parte din apa) apa se evapora...poate undeva la 20-30% din cantitate, depinde de temperatura si de cantitatea de apa.

atunci ma gandesc ca nu ar mai avea rost mai si scoti 30% din apa. corect?
Testos juvenil
Testos juvenil

de stefan » 12 Feb 2008, 12:04

cam ce volum de apa este necesar pentru o broasca matura?
citisem undeva ca in jur de 35 de litrii...este in regula?
si in legatura cu filtrele, nu stiu ce sa zic, sunt foarte murdarele broscutele, cred ca am nevoie de ceva mai mare, am doar unu mic...
eu pana acum schimbam apa total, adica goleam acvariu, si il spalam bine...altfel o schimbam de geaba...poate pentru ca e prea mic acvariu

de Pandy » 12 Feb 2008, 14:14

Initial pentru o broscuta mica este recomandat un acvariu de 40 L, pentru una matura este nevoie de cel putin 70-100 L.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Pogo's mum » 13 Feb 2008, 02:45

am un acvariu de 40 litri, filtrul e de la aquael e modelul cel mai mic de filtru existent pe piata, 2 broscute, pietre de rau, plante din plastic. va descriu acvariul pentru a-mi putea raspunde cat mai bine. am schimbat apa acum o saptamana in totalitate iar acum e destul de tulbure si observ in apa niste chestii albe plutitoare cam mucoase. intrebarile mele sunt urmatoarele: am nevoie de un filtru mai puternic? de cat trebuie sa fie filtrul? trebuie sa schimb neaparat saptamanal 30% din apa? daca fac acest lucru va trebui sa mut broscutele din acvariu sau ele nu vor pati nimic chiar daca se va resimti o schimbare de temperatura? faptul ca le hranesc cu creveti uscati ( gammarus ) are vreo influenta?
scuzati calupul de intrebari dar sunt proaspata lor mamica si vreau sa le fie cat mai bine posibil.
Pogonel & Agitacila
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 13 Feb 2008, 07:20

Filtrul ar putea fi inlocuit cu unul mai mare, care sa poate filtra minim 500-600 litri pe ora, ai avea nevoie si de un incalzitor pentru ca temperatura apei sa fie constanta. Nu trebuie sa schimbi neparat 30 % dar este recomandat, noi recomandam cum este mai bine, acuma fiecare user face asa cum vrea. Faptul ca le hranesti doar cu gammarus ar avea importanta destul de mare, broscutele trebuie sa aiba un meniu foarte diversificat, asa ca daca ai posibilitatea mai incearca si cu inima de vita liofilizata, pestisori, stricks'uri speciale. Poate nu stiai dar eu imi fac "datoria" si iti zic, apa este de preferat sa nu o pui direct de la robinet ci sa fie lasata in sticle/bidoane/galeti etc. timp de 12/24 ore sa se decanteze (sa iasa clorul din ea), daca tu o pui direct de la robinet acesta (clorul) in timp, va afecta broscuta, creindu-i acele cheaguri de sange si pana la urma moartea.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Pogo's mum » 13 Feb 2008, 11:47

apa a fost lasata la decantat iar incalzitorul este cu termostat si este de firma pentru ca am citit pe forum si am aflat ca unul ieftin iti poate fierbe broscuta si nu am vrut sa ma risc. deci trebuie un filtru mai mare. dar totusi pentru ce capacitate trebuie sa fie. am vazut ca astea de la aguael iti indica pe cutie cati litri trebuie sa aiba acvariul. si in legatura cu papa promit sa o diversific, initial le-am luat sticks dar nu le-am mai dat de cateva zile pt ca papau mai greu se pare ca gammarus e mai usor de inghitit... poate ca le schimb si 30% ca sa limpezesc apa.
Pogonel & Agitacila
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 13 Feb 2008, 12:16

Da, este adevarat exista cate un indicator de litri pe cutiile filtrelor, dar acesta nu tine cont de ceea ce vrei tu sa ai in acvariu. Daca acel filtru este de 200 L, iar tu nu esti multumit de el (pe cutie zicand ca este bun pentru capacitatea acvariului), nu esti obligata sa il folosesti pe acela, poti avea oricat de mare filtru.
Testos Moderator
Testos Moderator

de dragonflyyy8 » 15 Mai 2008, 13:51

am o intrebare.....voi cum curatati acvariile...si cu ce?
al meu este mare si nu pot sa-l duc de fiecare data in baie sa-l spal....asa ca dupa ce il golesc ,cu o carpa ma chinui...si frec.....si frec.....si frec :lol: :lol: :lol: :lol:cu ce substanta?ca sa nu-i dauneze brontozaurului...cu toate ca (virgula)clatesc bine :D
imi cer scuze de exprimare dar ma grabescc :)
Testos meserias
Testos meserias

de alyenn666 » 15 Mai 2008, 16:23

eu curat depunerile de calcar si resturile cu un burete de vase sau cu o laveta putin mai dura....daca totusi nu reusesti sa inlaturi calcarul poti incerca si sa razui cu o lama...oricum nu iti recomand sa folosesti detartrant sau alti detergenti...
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de Pogo's mum » 15 Mai 2008, 16:39

si eu la randul meu folosesc un burete de vase care are o parte abraziva...ma chinui intai si il golesc de apa, fara sa il mut de la locul lui pentru ca e destul de mare pentru mine, si apoi cu apa lasata la declorificat si mai nou cu apa de rau (am gasit aici in iasi o sursa de apa super curata si nu mai trebuie sa ma chinui cu apa de la robinet care e plina de clor) si cu acel burete il curat bine bine...
Pogonel & Agitacila
Testos juvenil
Testos juvenil

de dragonflyyy8 » 15 Mai 2008, 18:15

pana la urma doar apa si.....burete,multumesc
chiar acum vin de afara cu niste pietre de rau,si cu ocazia asta schimb si apa :lol:
:arrow: e clar, am o ora de tras :shock: :lol: poate doua :D :D
Testos meserias
Testos meserias

de alyenn666 » 16 Mai 2008, 06:51

chiar nu inteleg de ce la tine dureaza atatat....la mine in 5 min e gata....si nici acvariul meu nu e prea mic....la mn se curata imediat.....
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

AnteriorUrmătorul