Recomandare filtru extern!
Hello,
Sunt si eu noua pe form si sunt de 2 saptamani fericita detinatoare a 2 broscute mititele :D
In legatura cu acvariile din Hornbach, cam atata sunt. eu am luat acum 2 saptamani un acvariu de 60L din Hornbach si m-a costat 65 lei. si nici cele mai mari nu erau cu mult mai scumpe, asa ca multa bafta la cumparat acvariu :)
Sunt si eu noua pe form si sunt de 2 saptamani fericita detinatoare a 2 broscute mititele :D
In legatura cu acvariile din Hornbach, cam atata sunt. eu am luat acum 2 saptamani un acvariu de 60L din Hornbach si m-a costat 65 lei. si nici cele mai mari nu erau cu mult mai scumpe, asa ca multa bafta la cumparat acvariu :)
recomandarea mea..... decat o caruta de bani pe ceva ce poti sa-ti faci singur( plus ca mai inveti cate ceva si mai ai si ocupatie/satisfactie) mai bine ceva munca si timp investit intr-un filtru "home made".......
eu l-am facut p'asta :) sper sa va inspire sau macar sa va placa ideea :)

materiale :
1. burete( diverse densitati, culori, etc)
2. pietris( divere marimi)
3. carbon activ ( nu am gasit in locuitor domestic la carbon activ :( )
4. pompa/filtru
5. silicon
6. furtun
7. banda izolatoare
8. 2ua sticle plastic
9. paie de suc ( gradinita bacteriilor )
10. CHEF DE MUNCA
11. rabdare
12. multa multa dragoste pentru beneficiar(i)
inca nu am vazut in totalitate cat de eficient este ( oricum mai eficient ca jucaria aia de aquael) dar va anuntz dupa ce se colonizeaza paiele :) .
....BAFTA de vreti sa incercati
P.S daca stie cineva inlocuitor de Carbune activ ,rog sa ne anunte.( ex:paie de suc taiate cu foarfeca in loc de Bio -ball) :P
eu l-am facut p'asta :) sper sa va inspire sau macar sa va placa ideea :)

materiale :
1. burete( diverse densitati, culori, etc)
2. pietris( divere marimi)
3. carbon activ ( nu am gasit in locuitor domestic la carbon activ :( )
4. pompa/filtru
5. silicon
6. furtun
7. banda izolatoare
8. 2ua sticle plastic
9. paie de suc ( gradinita bacteriilor )
10. CHEF DE MUNCA
11. rabdare
12. multa multa dragoste pentru beneficiar(i)
inca nu am vazut in totalitate cat de eficient este ( oricum mai eficient ca jucaria aia de aquael) dar va anuntz dupa ce se colonizeaza paiele :) .
....BAFTA de vreti sa incercati
P.S daca stie cineva inlocuitor de Carbune activ ,rog sa ne anunte.( ex:paie de suc taiate cu foarfeca in loc de Bio -ball) :P
- Testos juvenil

am cumparat si eu pana la urma filtrul tetra-tec EX700 si este tot ce mi-as fi putut dori de la un filtru :)
oameni buni, NU va mai luati filtre interne, ca n-are rost si numai ocupa loc in acvariu
acest filtru nu scoate nici un zgomot si recirculeaza foarte foarte bine
oameni buni, NU va mai luati filtre interne, ca n-are rost si numai ocupa loc in acvariu
acest filtru nu scoate nici un zgomot si recirculeaza foarte foarte bine
o testoasa in varsta de ~8 ani, suferind in lipsa unui bec uv...
- Testos juvenil

radulinho scrie:Eu am fluvial 105. Nu pot spune in cuvinte cat de multumit sunt de el. E extraordinar. Face apa cristalina. Vi'l recomand cu incredere (e si silentios). :D
Buna
Poti sa-mi spui te rog la cat timp schimbi apa, ca sa stiu daca merita investitia.
Multumesc
- Testos juvenil

radulinho scrie:pay n'am mai schimbat'o de 2 luni si nici n'am de gand curand ca e degeaba. Face apa cristal si nici de solutie speciala nu mai am nevoie. Iar filtru am fost sfatuit sa'l curat o data cam pe la 4-6 luni.
Multumesc pentru raspuns.
Dar vreau sa te mai intreb si daca apa mai miroase urat, ca acum am un filtru intern si dupa vreo 3 zile apa miroase foarte oribil si culoarea devine de un galben murdar. Daca tu zici ca nu mai schimbi apa des asta nu face decat sa ma bucure. Sper sa fie asa pentru ca daca nu in curand ma voi imbolnavi de ceva de la miros. Si daca poti as vrea sa-mi spui cam cat ai dat pe filtru? Eu vreau sa iau un acvariu de 100 L si acest filtru si sper ca o sa fie Ok
- Testos juvenil

buna va rog imi puteti spune cat costa un filtru cat se poate de bun pana in 500 de mi(in lei vechi) :oops: ...momentan bugetu meu e la pamant dar imi trebuie neaparat un filtru pentru broscuta mea...acvariu este de 40/60/40cm si umplu acvariu cu aprocimativ 25 l cu inaltimea apei de 17 cm...pls astept rasp[unsuri urgente maine ma du sa iau unul si nu stiu ce care :oops:
Alexandra
Eu am doua modele de filtre, interne (Hailea amandoua, unul BT-700 de care sunt foarte multumit si unul RP-400), preturile lor sunt pana in 50 lei si le gasesti in lantul de magazine Animax (stiu sigur ca acolo au) sau poate in alte pet-shopuri
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact