Echipamente/Mancare
Echipamente/Mancare
Echipamente si/sau mancare care le`ati folosit ptr testoase (sau acvaristica) si au dat randament. Astept completari cu ce (ati) folositi voi
Daca tot am deschis eu subiectu.. incep primul:
1. Filtru Tetratec Ex700 (extern. tip canistra) - bun ptr testoase, folositor si ca "aspirator" in cazuri de adunat excrementele din bazin. Foarte silentios
2. Filtru Hailea RP-400 (intern) - nu`l recomand ptr testoase chiar daca capacitatea lui de filtrare este mare (200-400l). In schimb este suficient ptr un acvariu cu pesti de 100l. Se poate folosii si ca pompa de recircularea apei dar si ca pompa de aer (daca este cu cativa mm deasupra nivelului apei)
3. Insula plutitoare din spuma - dezastroasa. Nu sta lipita cu ventuza din fabricatie deloc. Nu rezista la greutate.
4. Tetra Tetratec Curatator substrat GC 30 - PRO ptr curatare/scoatere apa din acvariu (schimbul saptamanal)
5. Tetrafauna - Garramus, Padovan - Garramus, Bio Lio - Peste Alb Uscat - mancare excelenta (halita rapid)
6. Sera raffy baby-gran, Bio Lio - Inima de vita - ??? (ale mele nu mananca deloc)
7. Meniu saptamanal (nu mai tin minte firma) - garamus, inima de vita, viermusi, alti viermi, peste - doar viermusii ii mananca repede si bine (ca cei de hoit)
8. Meniu saptamanal de PESTI - nu mai stiu exact ce contine dar au si niste bobite negre(varianta mica - de cele mari nici nu se ating indiferent ca`s fãrâmitate) si rosii care se pare ca le place f mult.
9. Plante reale - Cabomba (amulia) - nu`s folositoare la nimic (testoasele mele le`au muscat pana au ramas de 5cm apoi stateau numai pe/intre ele)
10. Garamus congelat (nu mai tin minte firma) - e ok cand le e foame. in rest nu se ating de el.
11. Peste congelat, icre, lapti (cod, merluciuis) - excelent. se mananca repede. maxim 5-6 "bucatele" (1-5mm)
12. Muschi de vita - excelent. se mananca repede. maxim 5-6 "bucatele" (1-5mm)
13. Exo Terra Night Glo 15w - probabil prea slab. nu`l mai folosesc deloc
14. Substrat - din cateva pietre de rau mai maricele - groaznic. tot jegul se aduna intre ele.
1. Filtru Tetratec Ex700 (extern. tip canistra) - bun ptr testoase, folositor si ca "aspirator" in cazuri de adunat excrementele din bazin. Foarte silentios
2. Filtru Hailea RP-400 (intern) - nu`l recomand ptr testoase chiar daca capacitatea lui de filtrare este mare (200-400l). In schimb este suficient ptr un acvariu cu pesti de 100l. Se poate folosii si ca pompa de recircularea apei dar si ca pompa de aer (daca este cu cativa mm deasupra nivelului apei)
3. Insula plutitoare din spuma - dezastroasa. Nu sta lipita cu ventuza din fabricatie deloc. Nu rezista la greutate.
4. Tetra Tetratec Curatator substrat GC 30 - PRO ptr curatare/scoatere apa din acvariu (schimbul saptamanal)
5. Tetrafauna - Garramus, Padovan - Garramus, Bio Lio - Peste Alb Uscat - mancare excelenta (halita rapid)
6. Sera raffy baby-gran, Bio Lio - Inima de vita - ??? (ale mele nu mananca deloc)
7. Meniu saptamanal (nu mai tin minte firma) - garamus, inima de vita, viermusi, alti viermi, peste - doar viermusii ii mananca repede si bine (ca cei de hoit)
8. Meniu saptamanal de PESTI - nu mai stiu exact ce contine dar au si niste bobite negre(varianta mica - de cele mari nici nu se ating indiferent ca`s fãrâmitate) si rosii care se pare ca le place f mult.
9. Plante reale - Cabomba (amulia) - nu`s folositoare la nimic (testoasele mele le`au muscat pana au ramas de 5cm apoi stateau numai pe/intre ele)
10. Garamus congelat (nu mai tin minte firma) - e ok cand le e foame. in rest nu se ating de el.
11. Peste congelat, icre, lapti (cod, merluciuis) - excelent. se mananca repede. maxim 5-6 "bucatele" (1-5mm)
14. Substrat - din cateva pietre de rau mai maricele - groaznic. tot jegul se aduna intre ele.
Filtru Hailea BT-700 - bun pastreaza apa curata pentru o perioada
Filtru Fluval 4Plus - minunat, sunt super multumit de el. Apa doar o completez nu o schimb, iar filtrul il spal odata la 2-3 saptamani.
Filtru Fluval 4Plus - minunat, sunt super multumit de el. Apa doar o completez nu o schimb, iar filtrul il spal odata la 2-3 saptamani.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
bratz arinutza.. te rog frumos spune si ce s`a intamplat la el.. ce crezi tu ca s`a stricat? sau efectiv ce s`a stricat? filtrul ala nu`l vad ca fiind unu foarte complicat iar motorasul lor e destul de ok. in cel mai rau caz ca nu`ti mai merge.. baga dusu cu presiune in el. e posibil sa`ti fi facut multa mazga.
Asta nu inseamna ca e stricat. Facea apa neagra din cauza carbunilor din interiorul buretelui. Este bun pentru acvarii micute filtrul acela sau pentru pesti. Mie mi-a mers o buna perioada foarte bine si acuma l-am pensionat. Dar este bun.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Eu folosesc un filtru mare eheim pick-up si am apa cristal.Pietricele mici de rau ca substrat,nu se aduna multa mizerie sub ele si oricum aduna ff repede filtrul.Inca o data va recomand un astfel de filtru pt. un acvariu de 160 l 8)
- Testos juvenil

Am cumparat vineri un Fluval 104 de la Animax din Sibiu. L-am instalat, insa nu imi scotea apa. Parerea mea este ca ceva nu e etans. L-am umplut de la robinet si a reusit sa isi faca un circuit, cu un debitul era foarte mic. insa numai pt 15 min dupa care nu mai scotea apa, desi motorul mergea.
Astazi l-am dus inapoi, nu au vrut sa-mi dea altul inapoi, asa ca am de asteptat aproape 2 saptamani sa se intoarca de la reparat. :roll:
Astazi l-am dus inapoi, nu au vrut sa-mi dea altul inapoi, asa ca am de asteptat aproape 2 saptamani sa se intoarca de la reparat. :roll:
Re: Echipamente/Mancare
OsDeRos scrie:Echipamente si/sau mancare care le`ati folosit ptr testoase (sau acvaristica) si au dat randament. Astept completari cu ce (ati) folositi voi
am si eu o intrebare: am luat niste sardine (pesti mici) proaspete si am zis sa`i dau si broscutei...le`am spalat f bine...le`am scos matele si i`am dat ...a fost inebunita si i`as mai da dar am vrut mai intai sa va cer parerea din cate stiu nu prea e bine sa le dam peste proaspat...sau stiu prost??? broscuta mea are injur de 8 luni!multumesc astept rasp
- Testos juvenil

Eu chiar nu inteleg ce aveti impotriva filtrelor interne.Eu am unul fluval 2 plus si isi face treaba de minune.Il curat odata pe saptamana, si apa imi este cristal.Nu se ingalbeneste , nu miroase.La inceput pana am aflat ca trebuie sa functioneze 2 sapt. a fost mai dificil si nu isi prea facea treaba,dar acum este perfect!
Eu ii dau nota 9.5(trebuie sa il curat o data pe sapt.)
Deci nu toate filtrele interne fac acelasi lucru, adica nimic.
ps:am 4 testoase si le face fata cu brio.Apa aprox 75L
Eu ii dau nota 9.5(trebuie sa il curat o data pe sapt.)
Deci nu toate filtrele interne fac acelasi lucru, adica nimic.
ps:am 4 testoase si le face fata cu brio.Apa aprox 75L
Oski,Moski,Aske,Ri !!
exact kirill.chiar nu inteleg ce are lumea cu filtrele interne.eu am un eheim pick-up mare,cum am spus mai sus, si apa mea e cristal.curat filtrul la doua saptamani.Acariul are in el 140l de apa.nu inteleg de ce zice florin ca acestea sunt "numai ca sa miste apa". 8) :lol:
- Testos juvenil