Apa tulbure
13 mesaje
|Pagina 1 din 1
Apa tulbure
ieri am schimabat apa,dimineatza deja era albicioasa.nu stiu ce sa mai fac.nu imi place deloc cum arata.eram asa entuziasmata la inceput...e vb de adaptarea acvariului....am uitat cum se cheama.sau despre ce e vb?cred k o sa scot filtrul ca sia sa nu face nimic.ce ma sfatuiti?
:?:
:?:
- Testos juvenil

Daca ai schimbat-o complet este normal pentru ca filtrul nu s-a ciclat, nu si-a facut bacteriile necesare pentru a-si face treaba. Ti se pare tie ca nu face nimic ... Te sfatuiesc sa nu mai schimbi niciodata apa complet :!:
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Eu am un acvariu mic (capacitate efectiva 10 l) si le dau mancare intr`un alt vas (de ala cu palmier) dar intr`o saptamana apa e galbuie si uneori abia se vad broscutele, deci schimb apa complet la 1 sapt desi am filtru (e adevarat unul intern chinezesc). :oops:
- Testos juvenil

cum as putea sa nu schimb apa complet?raman pe pierte numai chestii vascoase, exceretii.....las asa?va rog sa ma lamuriti.intr-adevar eu schimb apa complet.gresesc?cum as putea sa fac?si ink ceva azi m-am trez ....si nu-mi venea sa cred.apa plina de sute de fashiutze mici,mucatzele albe(nici nu stiu cum sa le numesc).de ce?ce sunt astea
- Testos juvenil

ank_prigat scrie:cum as putea sa nu schimb apa complet?raman pe pierte numai chestii vascoase, exceretii.....las asa?va rog sa ma lamuriti.intr-adevar eu schimb apa complet.gresesc?cum as putea sa fac?si ink ceva azi m-am trez ....si nu-mi venea sa cred.apa plina de sute de fashiutze mici,mucatzele albe(nici nu stiu cum sa le numesc).de ce?ce sunt astea
Da, gresesti, nu trebuie sa schimbi apa complet... daca ai fi citit topicurile "Lipicioase (sticky)" ai aflat ca apa trebuie schimbata partial, maxim 30% din volumul total, odata, in schimb poti face schimburi cat vrei de dese (chiar si zilnice), astfel cat sa mentii curat acvariul. Probabil ca nici filtrul nu face fata.
- Testos juvenil

e adevarat, si doctorul ne-a zis ca e super nasol daca se schimba apa des si in totalitate. le da metabolismul peste cap si se imbolnavesc. pt noi e mai estetic sa fie apa perfect curata, dar ele au nevoie de echilibru, de un mediu constant, sunt totusi specii de balta, nu de parau de munte.
@ank_prigat: sugestie - daca tot ai filtru intern (sper ca am inteles bine), presupun ca il folosesti si la scos apa. eu pe cel intern mai mult la asta il folosesc. ii scot partea cu filtrul, atasez un furtun si il plimb sa absoarba pe fundul acvariului pe unde e mizerie, care este colectata intr-o galeata. apoi completez apa, spal filtrele bine si chiar daca nu se vede imediat, a doua zi se limpezeste. (P.S.: fasiutele albe pot fi pielite din alea transparente de la broscute, semn ca nu le prieste apa, gasesti sfaturi pe forum: vit.A, insulita, UV etc. etc.)
@vladraq: mai bine speli filtrul in fiecare zi, decat sa schimbi toata apa saptamanal. oricum 10l de apa la 2 broscute, cam mic spatiul. nu stiu ce filtru incape intr-un spatiu atat de mic, sper ca nu e un aerator din ala care scoate bule. imi cer scuze daca spun prostii, dar eu s-a intamplat sa am numai filtre mari si chiar nu stiu cum arata astea pt 10 l.
cu alte cuvinte, parerea mea este: apa mai multa, filtru mai bun, broscute mai fericite :wink:
@ank_prigat: sugestie - daca tot ai filtru intern (sper ca am inteles bine), presupun ca il folosesti si la scos apa. eu pe cel intern mai mult la asta il folosesc. ii scot partea cu filtrul, atasez un furtun si il plimb sa absoarba pe fundul acvariului pe unde e mizerie, care este colectata intr-o galeata. apoi completez apa, spal filtrele bine si chiar daca nu se vede imediat, a doua zi se limpezeste. (P.S.: fasiutele albe pot fi pielite din alea transparente de la broscute, semn ca nu le prieste apa, gasesti sfaturi pe forum: vit.A, insulita, UV etc. etc.)
@vladraq: mai bine speli filtrul in fiecare zi, decat sa schimbi toata apa saptamanal. oricum 10l de apa la 2 broscute, cam mic spatiul. nu stiu ce filtru incape intr-un spatiu atat de mic, sper ca nu e un aerator din ala care scoate bule. imi cer scuze daca spun prostii, dar eu s-a intamplat sa am numai filtre mari si chiar nu stiu cum arata astea pt 10 l.
cu alte cuvinte, parerea mea este: apa mai multa, filtru mai bun, broscute mai fericite :wink:
nu stiu ce pietre ai pe fund, dar eu prefer fundul acvariului liber .. cand vad pietre rotunde in unele acvarii mi se par chicioase. Aste era opinia mea legat de decorarea acvariului, cu pietre pe fund.
Legat de apa care se murdareste foarte repede:
1. sigur ai un acvariu suficient de mare pt broscutele tale ?
2. filtrul este suficient de puternic incat sa poata recircula toata apa ?
3. ai curatat si mediile filtrante din filtru ?
nu am vazut daca ai scris undeva de cati litrii ai acvariul si ce filtru folosesti.
Nu am experienta cu filtrele interne, dar din cate stiu parca alea trag apa de jos si o varsa sus, din punctul meu de vedere mi se pare cel mai ok sa versi apa in partea cealalta a acvariului, sa pui eventual un furtunas la evacuare care sa trimita apa in cealalta parte, astfel apa circula mai bine.. just my 2 cents ;)
Legat de apa care se murdareste foarte repede:
1. sigur ai un acvariu suficient de mare pt broscutele tale ?
2. filtrul este suficient de puternic incat sa poata recircula toata apa ?
3. ai curatat si mediile filtrante din filtru ?
nu am vazut daca ai scris undeva de cati litrii ai acvariul si ce filtru folosesti.
Nu am experienta cu filtrele interne, dar din cate stiu parca alea trag apa de jos si o varsa sus, din punctul meu de vedere mi se pare cel mai ok sa versi apa in partea cealalta a acvariului, sa pui eventual un furtunas la evacuare care sa trimita apa in cealalta parte, astfel apa circula mai bine.. just my 2 cents ;)
- Testos activ

13 mesaje
|Pagina 1 din 1