Apa jegoasa, chiar si cu filtru
Filtru
in legatura cu chestiile de pus in apa, am intrebat un doctor daca recomanda asa ceva si mi-a zis sa nu pun chimicale pentru limpezire si filtrare in apa, "in mediul natural nu le pune nimeni chimicale in apa"... plus ca substantele astea pot deranja testoasele...
sa vezi ce misto e la mine, cand testoasa mea de 20cm se apuca sa "decoreze" prin acvariu. oricum, filtrul face fata.
:D
sa vezi ce misto e la mine, cand testoasa mea de 20cm se apuca sa "decoreze" prin acvariu. oricum, filtrul face fata.
:D
1.Nu mai schimba 80% din apa, ca tot schimband-o in cantitati asa mari nu o sa mai formeze in veci bacteriile.
2. La fel eram si eu disperat pana osderos mi-a spus sa ii dau sa manance in alt acvariu.
3.Nu vor sa mance in alt acvariu lasa-le nemancate 2-3 zile sa vezi ca pe urma mananca oriunde le pui!
4. Fa 2 schimburi partiale de apa pe sapt (30%) la interval de 3 zile.
5. Daca ai multe pietricele ca substrat, renunta la ele pt ca toata mizeria ramane blocata intre pietre.
6.Daca speli mediile filtrante de la filtru, fao in APA scoasa din acvariu, nu in apa de la robinet ca omori si bruma de bacterii pe care le ai.
2. La fel eram si eu disperat pana osderos mi-a spus sa ii dau sa manance in alt acvariu.
3.Nu vor sa mance in alt acvariu lasa-le nemancate 2-3 zile sa vezi ca pe urma mananca oriunde le pui!
4. Fa 2 schimburi partiale de apa pe sapt (30%) la interval de 3 zile.
5. Daca ai multe pietricele ca substrat, renunta la ele pt ca toata mizeria ramane blocata intre pietre.
6.Daca speli mediile filtrante de la filtru, fao in APA scoasa din acvariu, nu in apa de la robinet ca omori si bruma de bacterii pe care le ai.
In ultima instanta o sa renunt si la substratul din pietricele desi ma doare sufletul, ca sunt super misto. O sa incerc treaba cu schimbatul a 30% din apa la 2-3 zile. Si cu mancatul in alt acvariu desi in ultima vreme le-am dat numai chestii care plutesc si am stat ca sa pape tot, tocmai ca sa nu se lase la fund. Sa vedem ce-o mai fi... Multam fain.
In caz ca sunteti curiosi cum evolueaza lucrurile cu dinozaurii mei aflati ca pe 31 am scapat de ghinioane ca mi s-a spart acvariul cel mare. Asa se spune, ca daca spargi ceva pe 31 scapi de ghinioane. :lol: Rad ca mi-a trecut supararea... Dupa ce am scos toata apa, am scos toate pietricelele si pietrele, am curatat filtrul care era super imputit, dupa ce am pus patru galeti cu apa... Crac! S-a crapat fundul. Noroc ca nu a apucat sa dea pe afara ca eram acolo si l-am golit repede.
Acum am inghesuit dinozaurii in vechiul acvariu super micut si astept sa se faca noul acvariu in care nu o sa mai pun substrat, iar hranirea se va face numai in delegatie, fie ca le place sau nu.
Acum am inghesuit dinozaurii in vechiul acvariu super micut si astept sa se faca noul acvariu in care nu o sa mai pun substrat, iar hranirea se va face numai in delegatie, fie ca le place sau nu.
nasol rau :(
Eu sunt de parere ca totul se trage de la pietricelele folosite ca substrat, toata mizeria ramanea blocata acolo. Apoi cas 2 si mizerie dubla plus mancare. La mine dupa o sesiune de hranire in celalt acvariu, apa este super super imputita. Oricum filtrul asta nu e cine stie ce, mi-a scazut debitul de apa la retur la mai putin de jumatate decat era cand l-am luat, si vb aia, il hranesc in alt acvariu, ii adun imediat excrementele, deci nu prea avea dc sa scada in halul asta.
Eu sunt de parere ca totul se trage de la pietricelele folosite ca substrat, toata mizeria ramanea blocata acolo. Apoi cas 2 si mizerie dubla plus mancare. La mine dupa o sesiune de hranire in celalt acvariu, apa este super super imputita. Oricum filtrul asta nu e cine stie ce, mi-a scazut debitul de apa la retur la mai putin de jumatate decat era cand l-am luat, si vb aia, il hranesc in alt acvariu, ii adun imediat excrementele, deci nu prea avea dc sa scada in halul asta.