Filtru de apa si tehnici de schimbat apa

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Filtru de apa si tehnici de schimbat apa

de berdan_andreea » 18 Ian 2008, 17:18

Help.. am si eu o problema destul de mare.
Am acvariu de 200l coloana de apa este de 16 cm. Mi-am luat filtru intern Aqaball e***m care nu este bun de nimic. Ce filtru extern sa folosesc sa curete apa bine si sa nu mai miroasa in camera, m-am saturat sa cumpar filtre inutil este al doilea luat gresit
La cat timp sa schimb apa dupa ce cumpar filtrul bun?>
Si inca o problema, cum schimb apa, acvariul meu are max o saptamana, cu o pompa as putea?
Testos juvenil
Testos juvenil

de panco » 18 Ian 2008, 17:40

in primul rand gaseste un filtru bun...sau chiar mai bine incearca sa confectionezi tu unul...miroase deoarece filtrul este nou si inca nu s-au format bacteriile dentrificatoare necesare purificarii apei...acestea se formeaza cam in 2 saptamani...in legatura cu schimbatul apei schimbi 30% din apa pe saptamana iar mediile filtrante ale filtrului le speli tot atunci de preferabil cu apa din acvariu (apa pe care ai scos-o din acvariu in urma ''curateniei'')...AI GRIJA CA PROCESUL SA NU DUREZE MAI MULT DE 15 min :!:

daca vrei sa construiesti un filtru intra pe topicul asta:
http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=91
Testos juvenil
Testos juvenil

de PYF » 24 Mai 2008, 20:28

salutare...am un acvariu de 60cm lunginme si 30cm latime....ii pun cam 6L de apa in el....nivelul apei creste cam 6cm....Am in el 2 testoase cam de 6cm (carapacea)...si nu stiu ce sa ii mai fac la apa...se ingalbeneste foarte repede si ...se murdareste foarte repede....am cumparat un fildru de la piata....dar nu face fatza...ce ma sfatuiti....am ajuns sa ii schimb apa cam la 3 zile....caut ceva care sa mentina apa curata...adik sa nu se mai ingalbeneasca asa repede....exista un filtru care sa mentina apa transparenta?
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 24 Mai 2008, 22:15

Exista filtrele externe dar pentru asta ti-ar trebui un acvariu mai mare
Testos Admin
Testos Admin

de Adriana » 24 Mai 2008, 22:31

Aceeasi problema cu ingalbenitul apei o am si eu. Eu am un filtru intern Eheim si curata apa...dar se ingalbeneste dupa 4-5 zile. Exista vreo solutie?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 25 Mai 2008, 13:47

Problema este datorata capacitatii mici a acvariului. Iti trebuie unul mai mare si schimburi partiale de apa mai dese!
Testos Admin
Testos Admin

Re: Filtru de apa si tehnici de schimbat apa

de axara_me » 02 Iul 2008, 10:56

berdan_andreea scrie:Si inca o problema, cum schimb apa, acvariul meu are max o saptamana, cu o pompa as putea?

apa o poti scoate cu un furtun pe care il umpli cu apa si il bagi un capat in acvariu si un capat in galeata cu care cari apa. apa va curge instantaneu fara sa te chinui prea mult!
Broscute prostute: Doroftei si Smarandescu
Testos juvenil
Testos juvenil

Re: Filtru de apa si tehnici de schimbat apa

de honey_antonia » 09 Iul 2008, 19:35

eu stiu de la pesti cum se face:iti trebuie un furtun si o pompita.am avut si eu la scoala si tesoase si pesti si le schimba apa cu totul.la pesti le schimba cam ca la broscute dar adauga etapa cu furtunul.daca nu ai pompa(e cam riscant dar n ai ce face)pune furtunul la gura si trage ca si cum ai bea cu paiul dar daca inghiti apa scuip o IMEDIAT.[/b]
dos tortugas ninja:salatel y verzicica:D
Testos juvenil
Testos juvenil