Ajutor ! Problema filtru
8 mesaje
|Pagina 1 din 1
Ajutor ! Problema filtru
Salutare tuturor.
Tocmai ce-am achizitionat un filtru extern Eheim ecco pro 130. Problema este ca apa care iese pe conducta de "out" face galagie in acvariu :) am orientat teava spre un perete interior al acvariului, dar caderea apei face zgomot. Mare.
Intrebarea mea este daca mai pot regla debitul apei din cei doi robineti ai filtrului (adica daca ii pot tine la 1/2 din cursa). Afecteaza cu ceva mersul pompei ? Se creeaza cumva presiune in filtru ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Tocmai ce-am achizitionat un filtru extern Eheim ecco pro 130. Problema este ca apa care iese pe conducta de "out" face galagie in acvariu :) am orientat teava spre un perete interior al acvariului, dar caderea apei face zgomot. Mare.
Intrebarea mea este daca mai pot regla debitul apei din cei doi robineti ai filtrului (adica daca ii pot tine la 1/2 din cursa). Afecteaza cu ceva mersul pompei ? Se creeaza cumva presiune in filtru ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Filtru
Ca fost acvarist iti recomand sa nu opresti filtrul peste noapte deoarece vei omora bacteriile care s-au format in si se decicleaza, adica nu mai transforma nitritul in nitrat. Trebuie sa functioneze permanent, il opresti doar cand il speli. Nu stiu daca aceeasi problema se ia in calcul si la testoase. Referitor la zgomot. E ceva cu care trebuie sa te obisnuiesti, poate daca mai apropii teava de suprafata apei mai reduci zgomotul sau da-o pe geam, eu tin jetul pe geam si nu am asemenea probleme si are o cadere de la 25 de cm pana la suprafata apei. Debitul da, ti-l poti regla dar cum a zis si Sheppard cantitatea de apa pe care o vei filtra va fi mai mica deci implicit..... pam-pam. Nu iti face griji ca faci presiune in el, sotia mea a incurcat intr-o zi alimentarea de la un filtru care il avem in probe langa acavarii si care avea robinetul inchis tur-retur si ea la bagat in priza crezand ca alimenteaza o lampa de veghe( eu vorbeam cu ea la tf) si uite ce am venit eu acasa dupa 6 ore si filtrul meu mergea plin cu apa cu coloana facuta si cu cu robinetii inchisi si nu s-a intamplat nimic, macar am avut parte de proba care mi-am dorit-o. Ca sa verifici pe viitor daca ai scapari al filtru iti recomand testul servetelului. Iei un servetel de fata, masa etc de care ai, si dai cu el pe la imbinarile cansitrei, la imbinarile la tevi , furtun, crede-ma nu iti scapa nicio picatura daca faci asta si astfel poti sa stai linistitit.
- Testos juvenil

In nici un caz nu il opresc peste noapte :) Ideea e ca eu avand doua testoase mici (10 cm.) in acvariu nu am coloana de apa decat 15 cm. Teava prin care vine apa filtrata este mica si sta undeva la 30 cm. de apa. Chiar daca apa curge pe un perete interior, tot face zgomot. Ma gandeam sa prelungesc teava cu un furtun, sa aduc jetul mai aproape de apa. Pentru moment inchid putin robinetii peste noapte si ziua ii las deschisi la maximum.
Va multumesc pentru sfaturi !
Uploaded with ImageShack.us
Va multumesc pentru sfaturi !
Uploaded with ImageShack.us
Salut, hai ca ma bag si io in vorba.
In primul rand, sa iti traiasca testoasele si sa te bucuri de ele!
E misto aranjamentul cu bolovani dar are urmatorul dezavantaj: se aduna mizerie sub pietre pentru ca apa nu prea circula pe acolo. Am avut si eu problema asta. Prin urmare, incearca sa dirijezi jetul de apa care vine din filtru catre bolovani, astfel incat sa ai tot timpul un curent in zona aia. Monteaza un cot la capatul tevii de evacuare (ar trebui sa ai asa ceva in trusa filtrului). In felul asta nu o sa trebuiasca sa aspiri periodic printre pietre. A, si poti scoate sita din capatul de admisie, ca abia trage jegu' mai bine (ma rog, mai putin bucatile mari de carne).
Noroc!
In primul rand, sa iti traiasca testoasele si sa te bucuri de ele!
E misto aranjamentul cu bolovani dar are urmatorul dezavantaj: se aduna mizerie sub pietre pentru ca apa nu prea circula pe acolo. Am avut si eu problema asta. Prin urmare, incearca sa dirijezi jetul de apa care vine din filtru catre bolovani, astfel incat sa ai tot timpul un curent in zona aia. Monteaza un cot la capatul tevii de evacuare (ar trebui sa ai asa ceva in trusa filtrului). In felul asta nu o sa trebuiasca sa aspiri periodic printre pietre. A, si poti scoate sita din capatul de admisie, ca abia trage jegu' mai bine (ma rog, mai putin bucatile mari de carne).
Noroc!
Poate vrei sa te arunc la testoase!
8 mesaje
|Pagina 1 din 1