Filtru pentru iaz

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Filtru pentru iaz

de ane » 18 Iun 2012, 15:55

Nu prea imi dau seama cum sa-mi fac un filtru..... ma gandeam sa-mi fac unul ca acesta, doar ca mai mic.. acesta este destul de mare.
La ce folosesc periile acelea? Ce medii de filtrare mi-ati propune?
Imagine
Eu ma gandeam sa pun:
I.Burete; bio balls sau inele ceramice sau nisip, pietre; burete.
II.Burete dens si sub el pompa.
Sau unde as pune pompa? daca il fac precum cel din imagine unde ar fi pozitionata pompa?
As dori sa ies cat mai ieftin si sa improvizez unele medii filtrante, de exemplu buretii. Cred ca pot folosi ca burete grosier burete dinacela de baie din plasa, si ca burete dens voi folosi un burete care este si dens si cu un fel de Japan Matten. buretii din filtru vor fi dinaceia de baie, care nu cred ca ar functiona altfel deoarece bacteriile care cresc in bureti filtreaza apa.
http://amenajareiaz.ro/index.php?dispat ... t_id=29852 -Japan Matten
Dar bio-balls sau inelele ceramice sunt asa de necesare? pot folosi nisip, sau pietre sau altceva?
Apa filtrata o voi transforma intr-o cascada care va si aera apa, necesar daca imi voi pune si pesti. Vreau sa fac (,) cascada si iazul ca in imagine dar nu cu atat de multi nuferi si putin schimbate dimensiunile, dar oricum asa va fi cascada.
Imagine
am inteles ca aceste filtre de care ziceam ca vrea sa-mi fac se numesc filtre gravitationale, se pot masca foarte usor, dar cand le cureti trebuie sa le scoti din groapa sau cel mai tare, iti pui mediile filtrante pe un suport, decat deschizi filtrul, scoti suportul si le speli pe toate foarte usor .
Nu stiu daca o sa pot sa-mi iau carbune activ, deoarece o sa-mi trebuiasca, cam mult. 1l de carbune la 50l de apa parca.
Poate imi confectionez eu carbune activ :lol: carbunele se ,,activeaza'' daca il tii in aburi formandu-se gauri in el unde pot sa se formeze colonii de bacterii. O sa aflu daca poti folosi un carbune normal, tinut in abur.
Vreua momentan sa ma ajutati cu filtrul...
:turtle: + me = best friends :hug:
Testos activ
Testos activ

de ane » 20 Iun 2012, 14:21

Ma ajuta si pe mine cineva cu filtrul? vreau mai multe idei, pareri cum sa-l fac si ce medii de filtrare sa pun in el.
Testos activ
Testos activ

de Iovanut Alin » 20 Iun 2012, 15:05

http://www.youtube.com/watch?v=jmhiyDCRTVM Nu e accelasi lucru , dar poate te ajuta
''Try to leave this world a little better than you found it " Baden Powell
Testos activ
Testos activ

de ane » 20 Iun 2012, 18:38

http://www.youtube.com/watch?v=o4O4Hc8n ... re=related
Acelasi rol pe care il are filtrul din videoclip, il are si filtrul din imaginea asta:
Imagine
putine ajustari la el si va avea aceeasi functie :D este mult mai practic, deoarece mizeria se aduna la fundul filtrului, daca pui o sita in prima camera cu ochiuri mari si din ce in ce mai mici, unde erau acele robinete de scos murdaria. Sunt importante si acele perii.. mai retin din murdaria care nu a ramas pe fundul filtrului.

As dori sa-mi dati idei de medii filtrante pentru ultima camera.
Prima camera va avea perii.
A doua va avea bureti grosieri.
A treia ma gandeam la burete dens(dala normal) inele ceramice sau nisip si iar burete dens.

Am vazut si filtrarea doar nu nisip care este foarte interesanta.
Mediile lui filtrante:
http://www.youtube.com/watch?v=SlqAitfB ... re=related
Dati la minutul 2:05 si vedeti la ce m-am referit.

Aici este dovedita eficienta acestui filtru
http://www.youtube.com/watch?v=zHilE1uk ... re=related
Testos activ
Testos activ

de alyenn666 » 04 Aug 2012, 17:43

din experienta proprie nu mediile filtrante sunt problema la un iaz ..
poti sa folosesti bureti de baie, de bucatarie , special pentru filtre (vezi Hornback - au unii patrati de 50/50 cm ) , pietre de rau , prundis, nisip, etc

problema cea mai mare cel putin pentru mine este pompa folosita.
eu folosesc resun 2500el ..merge bine dar se strica iremediabil in maxim un an...deci ai nevoie de o pompa care sa aiba debit destul de mare incat sa poata duce suficienta apa in filtru dar care sa nu sufere avarii de la apa murdara din iaz (nisip,pietre, plante etc)
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de ane » 05 Oct 2012, 15:02

http://amenajareiaz.ro/index.php?dispat ... t_id=29844 recomand acest filtru pentru cine vrea sa cumpere altceva la 700ron sau mai mult. Este ieftin, capacitate mare si medii bune. Eu nu mai am nevoie de absolut nimic pe acest domeniu
Testos activ
Testos activ

de lelia » 06 Oct 2012, 14:26

Ane, stiu ca nu este topicul potrivit, dar am vrut sa iau legatura cu tine in mod special. Am citit undeva, pe forum ca te-ai oferit sa adopti o pereche de testoase, dar problema ar fi transportul. Eu sunt disperata pentru ca locuiesc la bloc si am trei testoase adulte intr-un spatiu mic. Pe unul dintre masculi l-am separat intr-un vas mic, pentru ca efectiv nu au loc in vasul mai mare (se calca in picioare) si sunt foarte iritate din cauza aceasta. Caut de ceva vreme pe cineva care sa-i ofere conditii bune de viata, pentru ca mi-e mila sa-l dau la intamplare. Eu am vazut amenajarile tale pentru testoase si mi-am dat seama cata dragoste le oferi, te-am admirat si mi-as dori farte mult sa ti-l ofer tie, daca bine-nteles vei vrea. In privinta transportului, nu-ti face griji...este problema mea. Imi cer scuze ca te-am abordat astfel, dar nu am stiut cum sa procedez altfel. Daca esti de acord, te rog ia legatura cu mine pe e-mail (adresa mea este: lelia_s2007@yahoo.com). Multumesc mult.

Cer scuze administratorilor pentru continutul mesajului pus intr-un alt topic.
Testos activ
Testos activ

de lelia » 06 Oct 2012, 14:39

Abia acum am citit ca vrei sa-ti dai testoasele...deci scuze si retrag tot ceea ce am scris mai sus.
Testos activ
Testos activ

de ane » 07 Oct 2012, 13:08

Nu-i nimic, acel post ca vreau sa adopt e veechi si nu stiu de ce nu l-a inchis nimeni!:?
Testos activ
Testos activ