Problema cu filtrul

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Problema cu filtrul

de takawachinchila » 22 Mar 2009, 12:18

Salut, am observat de la o vreme ca filtrul meu TetraTec EX700 are puterea oarecum scazuta. Mediile filtrante sunt curate, le-am spalat iar pasla aceea de 1cm grosime abia am schimbat-o. Apa este ciclata dar murdaria se face gramezi in anumite zone pe fundul acvariului. In acelasi timp, in zona in care intra in apa furtunul pentru absorbtie, se formeaza o gramada de mizerie chiar sub capatul furtunului, lucru care inainte nu se intampla. Plus ca de vreo trei ori am observat niste pete mici de grasime galbuie la suprafata apei. Or fi de la motorul filtrului? A mai patit cineva asa ceva?
Aveti idee ce anume poate slabi puterea filtrului? Are mai putin de un an... Cat despre problema garantiei produselor de tipul asta... mai bine incerc eu sa remediez problema, ca am mai avut odata o problema cu un incalzitor si am asteptat mai bine de o luna pana mi l-au schimbat...
Va multumesc.
Testos meserias
Testos meserias

de diego » 22 Mar 2009, 12:28

Spala ambele furtune cu jet puternic de apa, eu spre exemplu scot capul de la dus si introduc jet de apa calda pe ambele parti ale furtunului pana iese toata mizeria, se depune un fel de mazga.
Testos Admin
Testos Admin

de anuk » 22 Mar 2009, 20:59

Si eu am tetratec EX 700. LA fel patesc si eu cu petele acelea ca de vaselina. Banuiesc ca e ceva ce se scurge din blocul motor. Oricum si eu eram bosumflat rau ca-i scazuse debietul mult dar problema vine, cum spunea si diego, de la furtune care se umplu cu un fel de mazga. Eu le curat odata pe luna, maxim odata la 2 luni. O sa vezi ca e dificil sa le cureti doar cu un jet de apa... Eu le curat cu ajutorul unei bucati medii de tifon pe care o infasor in jurul unui cablu de retea UTP(evident poti folosi orice cablu, eu pe asta il aveam la indemana). Mai intai bagi cablul (FARA TIFON) pana iese pa partea cealalta a furtunului. Apoi infasoara tifonul pe cablul folosit la unul din capete. Apuca cablul de la capatul opus si trage puternic, odata intrat capatul cu tifon in furtun o sa vezi ca o sa mearga destul de greu sa tragi, de aceea foloseste o bucata de tifon(sau alt material) in cantitatea potrivita. O sa vezi cat jeg o sa scoti :). Apoi baga un jet de apa pe fortun pt curatare completa si aia e.:) Sper ca ai inteles ceva.

P.S: Foloseste un cablu mult mai lung decat furtunul, pt ca la unul scurt o sa risti sa-ti ramana bucata de tifon blocata in furtun si sa vezi chinu de pe lume sa o scoti :) Eventual leaga tifonul cumva de cablu, foarte strans, ca sa nu risti sa-ti ramana blocata in furtun.
www.dives-fashion-design.ro
Cursuri de croitorie!
Testos activ
Testos activ

de Alinutza » 23 Mar 2009, 10:56

Sau daca sunteti foooarte lenesi ca mine:
Imagine
JBL Cleany. Se gaseste la multe magazine online la noi. Scuteste mult timp.
Petele de grasime apar si la mine in acvariu, dar eu credeam ca din cauza lipsei curentilor la suprafata apei. Eu pun cateva minute sa bata jetul pe suprafata apei, se face galagie si curent mare si banuiesc ca petele se amesteca cu apa si sunt intr-un final retinute de filtru pentru ca nu mai apar ceva vreme.
Testos juvenil
Testos juvenil

Filtru

de takawachinchila » 24 Mar 2009, 14:17

Salutare, multumesc pentru sfat, problema s-a rezolvat!
Iar acum sa va zic metoda mea:
-se fixeaza un capat al furtunului la teava robinetului. pentru a fixa cat mai etans, strangeti cu o mana "racordarea".
-dati drumul la apa fierbinte, la presiune maxima.
-se apuca cu o singura mana ambele capete ale furtunului si se loveste zdravan furtunul de marginea cazii :D (cu sete :P ).
-se fixeaza iar furtunul la teava robinetului pentru a se elimina bucatile desprinse din interior.
-si tot asa, pana se curata furtunul :wink:
Numai bine!
Testos meserias
Testos meserias

de OsDeRos » 24 Mar 2009, 14:37

takawachinchila vezi ca mazga aia se face si`n "supapa" aia neagra unde sunt legate furtunele.. baga jetu de presiune si`n ea si`n motor... Nu stiu cat de mare ai acvariu.. dar mizerie se creeaza si la mine asa ca`i scot protectia de la cap si`l folosesc ca asiprator prin bazin.. are doar 13w motorasul deci n`are prea mare putere de tragere

@ alinutza: nu stiu ce varsta ai..dar cand eram eu mic era un fel de perie care era ptr spalatul sticlelor (asemanatoare cu peria de la jbl) .. nu stiu daca se mai gaseste asa ceva de cumparat dar merita incercat :)
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator

de Alinutza » 24 Mar 2009, 17:50

nu stiu ce varsta ai..dar cand eram eu mic era un fel de perie care era ptr spalatul sticlelor (asemanatoare cu peria de la jbl) .. nu stiu daca se mai gaseste asa ceva de cumparat dar merita incercat

Si eu tot mica eram in epoca periei pentru curatat sticle . Culmea chiar azi am vazut la Cora ceva asemanator, la raionul de maturi, mopuri si alte ace brice doar ca modelul capitalist e mai lung si mai subtire :lol: dar nu avea pret. M-am si gandit ca probabil e mult mai ieftina decat de la JBL. Nu stiu ce "cah" produc broastele voastre dar la mine faza cu clatit cu jet puternic e vrajeala, fara perie nu e chip. Deci cautati pe la supermarketuri sigur trebuie sa fie pe la toate.
Testos juvenil
Testos juvenil

de rorazvan » 25 Mar 2009, 11:53

Salut!

O problema asemanatoare am si eu, bine ca n-am deschis un alt topic :D

Insa eu am un filtru intern Fluval 2 Plus. Aceeasi problema: putere scazuta. Filtrul il curat ca si pana acum, deci nu ar fi problema sa colmateze. Cam la 2-3 spalari curat si capul motor, pentru ca se aduna mizerie pe acolo. Il curat cu un jet puternic de apa calda, pana iese tot ce se poate, dar cu toate astea cand il bag inapoi in apa e la fel.

Treaba asta am observat-o cam de o luna si imi aduc aminte ce "valuri" facea la inceput si ce "unda" slaba este acum. Unde mai pui ca e si pe maxim.

Ma batea gandul sa mai iau un filtru, dar pana la urma n-am schimbat acvariul... Cu toate astea, el aduna in continuare bine, zic eu, dar oxigenare nu se mai produce mai deloc.

V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta. :D
Merci!
Testos juvenil
Testos juvenil