miros urat

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

de dragonflyyy8 » 13 Iul 2008, 22:15

black_chinese scrie::D ce tare ...dar din pacate in afara de acest magazin a carui constructie va incepe in vara asta nu prea gasesti mare lucru pe la pet shop-urile din brasov :( pana la urma cred ca o sa fac o plimbare pana in bucuresti sa gasesc cate una cate alta pt lolo si teea(asa se numesc broscutele mele :D )

asa e,nu gasesti mai nimic....am cautat o insulita in tot orasul....am gasit decat un model care semana cu o farfurie de unica folosinta :x . plus ca testoase nu se mai gasesc in bv.de ce nu stiu :roll:
***si eu am avut o perioada probleme cu mirosul urat dar m'am prins ca vine de la pietre si le'am scos aproape pe toate :shock: acum e mult mai bine :!:
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!

.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
Testos meserias
Testos meserias

de Monoceros » 14 Iul 2008, 00:24

dragonflyyy8 scrie:***si eu am avut o perioada probleme cu mirosul urat dar m'am prins ca vine de la pietre si le'am scos aproape pe toate :shock: acum e mult mai bine :!:

Printre pietre se acumulau dejectiile si resturile de mancare... acesta era motivul pentru care se degaja un miros greu, nu pietrele in sine.
Testos Admin
Testos Admin

de dragonflyyy8 » 14 Iul 2008, 00:29

Monoceros scrie:
dragonflyyy8 scrie:***si eu am avut o perioada probleme cu mirosul urat dar m'am prins ca vine de la pietre si le'am scos aproape pe toate :shock: acum e mult mai bine :!:

Printre pietre se acumulau dejectiile si resturile de mancare... acesta era motivul pentru care se degaja un miros greu, nu pietrele in sine.

aveam grija sa scot resturile cu un furtunas. :!: in fine....ai dreptate

.
Testos meserias
Testos meserias

de silvia » 09 Noi 2008, 23:45

Help!!!
am si eu aceeasi problema: miros urat si apa extraordinar de tulbure.
Acum aprox 2 sapt am cumparat filtrul extern fluval 105.
In acvariu nu am mai mult de 15 l de apa. Pana acum 2 zile totul a fost ok dar acum nu mai pot sta in camera de miros iar apa este extraordinar de tulbure. Citind pe forum ca nu este bine sa curat filtrul mai devreme de 2 sapt, ieri am schimbat apa in totalitate. Am pus filtrul in functiune dar dupa 5 min apa era la fel de tulbure, galbui-albicioasa si mi-am dat seama ca pe masura ce era filtrata, devenea urat mirositoare.
Ce sa fac? Sa curat totusi filtrul mai devreme de 2 sapt? Este posibil sa fie de la saculetul cu carbuni?

Testos juvenil
Testos juvenil

de anuk » 09 Noi 2008, 23:53

silvia dar ziceai ca esti ff multumita de filtru, si ma gandeam sa-mi iau si eu tot fluvalul ala, dar acum chiar nu stiu. Si asa eram nehotarat rau cu filtrul extern.
Testos activ
Testos activ

de silvia » 10 Noi 2008, 00:00

Offff!!! Eram tare multumita pana ieri. De atunci au inceput problemele cu apa tulbure si mirosul. Nu stiu ce sa fac. Poate ca tb sa spal filtrul dar citisem pe aici ca tb sa-l lasi 2 sapt sa se formeze nu stiu ce bacterii. Este clar ca e o chestiune neinregula acum pt ca altfel ar fi fost probleme de la inceput si nu dupa 10 zile. Poate ca pur si simplu tb sa curat filtrul sau sa schimb saculetul cu carbuni (desi mi se pare ciudat sa se fi consumat in 10 zile). Astept si eu raspunsul cuiva de pe forum mai experimentat. Chiar am vrut sa fac lucrurile "ca la carte", am ascultat de toate sfaturile dar chestia asta ma depaseste...
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 10 Noi 2008, 01:25

poate unele bacterii se dezvolta mai greu si deaia abia acum dupa 10 zile iti face asa. nu stiu cat costa elementele din filtru dar eo unu ash schimba tot (iar pe cele vechi nu le`as arunca) daca dupa alte 10 zile iti face lafel... trebuie sa gasesti alta cauza inafara filtrului. eu de ex am tinut in apa aprox 2 sapt niste bucati de lemn si mi`au facut un fel de viermi. acvariu mirosea f urat. poate e din cauza celorlalte componente din acvariu...
Testos Moderator
Testos Moderator

de diego » 10 Noi 2008, 10:56

Poti spala cei 4 bureti dar ai grija ca celelalte medii filtrante sa nu fie spalate cu apa de la robinet, clorul va distruge proprietatiile lor.
Testos Admin
Testos Admin

de silvia » 10 Noi 2008, 12:35

Ok. Am sa spal in seara asta buretii. In acvariu, cu exceptia unei pietre de rau mai mare care functioneaza pe post de insula, nu mai am nimic. Am cumparat un lemn tratat dar am renuntat la el dupa o zi deoarece imi colora apa si oricum broscutele nu erau incantate de el.
Sper sa fie de la bureti. Multam de raspunsuri.
Testos juvenil
Testos juvenil

de dragonflyyy8 » 10 Noi 2008, 16:06

black_chinese scrie::D ce tare ...dar din pacate in afara de acest magazin a carui constructie va incepe in vara asta nu prea gasesti mare lucru pe la pet shop-urile din brasov :( pana la urma cred ca o sa fac o plimbare pana in bucuresti sa gasesc cate una cate alta pt lolo si teea(asa se numesc broscutele mele :D )

daca treci pe la hornback'ul din bucuresti imi cumperi si mie ceva? te roooooggg...iti dau banii inainte :mrgreen:

.
Testos meserias
Testos meserias

Salutare

de takawachinchila » 18 Mar 2009, 14:05

Se vorbea aici de problema apei care miroase urat si nu am mai deschis alt topic. Am o problema cu stabilizarea chimica a apei, mirosul persista. Trebuie sa mentionez ca odata la 2-3 zile adaug apa (lasata la decantat mai bine de 24h) pentru a mentine inaltimea coloanei constanta. Sa fie asta motivul pentru care apa nu s-a stabilizat chimic inca? Ma intreb la vara in ce ritm se va evapora apa. Temperatura este de 25-26 grade.
Testos meserias
Testos meserias

Anterior