"save energy" pentru Emys...

Despre amfibienii si reptilele din Romania.

Moderator: tibor.sos

"save energy" pentru Emys...

de tibor.sos » 11 Iun 2010, 17:21

[youtube]http://www.youtube.com/v/CS4sMGe1oXQ&NR=1[/youtube]
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 347
Membru din: 22 Dec 2006, 21:19

de davidk » 12 Iun 2010, 21:24

Nu prea vad care e legatura intre eliberarile nedoritelor RES, schimbarile climatice si eventuala disparitie Emys.

Schimbari climatice au mai fost, si chiar mult mai mari , si nu au depins de oameni. Toata publicitatea aceasta legata de schimbarile climatice are doar ratiuni economice, si incepe sa se dovedeasca. Din pacate, reducerea habitatelor naturale depinde de oameni si nu se prea face nimic in aceasta privinta, si acest fapt e mult mai periculos decat schimbarile climatice.
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 117
Membru din: 11 Iun 2009, 12:08
Localitate: Bucuresti

de diego » 13 Iun 2010, 08:43

Si eu sunt de parere ca schimbarile climatice sunt ciclice, "contributia" omului fiind destul de mica.
Exista o teorie prin care se demonstreaza ca disparitia dinozaurilor a avut loc ca urmare a unor modificari bruste ale climei.
Avatar utilizator
Testos Admin
Testos Admin
 
Mesaje: 1260
Membru din: 01 Noi 2006, 20:38
Localitate: Bucuresti

de tibor.sos » 13 Iun 2010, 12:05

ei, schimbarile climatice majore sunt in afara puterii oamenilor (pana in acest moment). dar aceste fluctuatii au o perioada indelungata de desfasurare. prin emanarea de gaze ce cauzeaza efectul de sera umanitatea poate creste intensitatea unei schimbari climatice (se desfasoara mai repede): sunt date pro si contra, dar nici echilibrul climatic al pamantului nu e infinit. va e frica sa recunoasteti ca activitatea voastra schimba lumea inconjuratoare si va ascundeti dupa chestii ca e tema economica? faceti o tura prin tara sa vedeti schimbarile din ultimii 100 de ani facute de om si ce efecte au si vor avea in continuare... cu distrugerea florei prin agricultura (deci nu numai paduri), ce retinea apa, cu drenarea zonelor mlastinoase, etc., cu ajutorul gazelor emanate de fiecare miscare a noastra, sigur avem deja o schimbare climatica locala cauzata de noi [deci reducerea habitatelor naturale cauzeaza direct schimbari climatice!]. nu va ascundeti cu impresia ca totul e ok, fiindca nu e.

cu incalzirea climei Emys va dispare din zona sudica a arealului (in zonele de sud al distributiei e rara), Trachemys va urca mai sus si va fi capabila sa se inmulteasca tot mai spre nord - fiindca doar bariera climatica o opreste sa se inmulteasca... cam asta e legatura...
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 347
Membru din: 22 Dec 2006, 21:19

de davidk » 13 Iun 2010, 17:21

Da, e adevarat ce spui, insa voiam sa punctez faptul ca cel mai rau lucru facut de om este decimarea zonelor salbatice. In legatura cu variatiile climatice, eu unul cred si sper ca se inscriu in linia fireasca a planetei. Cu toate noxele din atmosfera, impactul omului asupra climei in ansamblu e mic. In particular, anumite specii sunt mai sensibile la schimbarile de mediu, neavand mobilitate si adaptabilitate. Dar nu variatiile climatice din prezent le-au facut rau, ci invazia omului in mediul lor de viata.
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 117
Membru din: 11 Iun 2009, 12:08
Localitate: Bucuresti

de delta » 29 Iul 2010, 08:57

diego scrie:Si eu sunt de parere ca schimbarile climatice sunt ciclice, "contributia" omului fiind destul de mica.
Poate nu ciclicitatea o fi îngrijor?toare, ci favorizarea (datorit? activit??ilor umane) a acceler?rii unor fenomene. Vezi (ca exemplu): aridizarea unor zone într-un ritm mai rapid în urma defri??rilor masive.
Avatar utilizator
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 18
Membru din: 18 Mar 2009, 09:48


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator